زمانیکه هوآوی در اواسط ماه می در Entity list وزارت بازرگانی ایالات متحده قرار گرفت، اجازه دادوستد با شرکتهای آمریکایی از آنها گرفته شد. بلافاصله پس از آن شرکتهایی مانند گوگل و کوالکام روابط خود با هوآوی را قطع کردند. شرکت بریتانیایی ARM Holdings هم اعلام کرد که معاملات خود با هوآوی را دیگر ادامه نخواهد داد. شرکتهای سازنده چیپ در سراسر جهان لایینس معماری پردازنده را از آرم دریافت میکنند و بوسیله آن میتوانند از هستههای پردازنده Cortex-Axx در تراشههای موبایلی خود استفاده کنند.
اما ممکن است برای شما هم این سوال پیش آید که چرا کمپانی انگلیسی آرم از تحریمهای وزارت بازرگانی آمریکا تبعیت کرده است. این شرکت در ماه می اعلام کرد که بهدلیل استفاده از “تکنولوژیهای آمریکایی” در طراحی خود با هوآوی تجارت نمیکند. این موضوع میتواند برای هوآوی بسیار نگران کننده باشد، چرا که واحد HiSilicon که چیپستهای Kirin را برای گوشی هوشمند این شرکت طراحی میکند از معماری آرم استفاده میکند. این چیپها توسط کارخانه TSMC ساخته میشوند و Kirin 990 که به تازگی معرفی شده از هستههای Cortex-A76 و Cortex-A55 استفاده کرده است. عدم همکاری با آرم، هوآوی را به فکر پیدا کردن یک جایگزین خواهد انداخت که کار آسانی نیست.
اما این موضوع حالا دیگر برای هوآوی یک دغدغه به حساب نمیآید، چرا که ARM کشف کرده است که تکنولوژیهای مورد نظر متعلق به بریتانیا هستند و نه ایالات متحده. طبق گزارش رویترز، این یعنی آرم میتواند به تجارت خود با کمپانی چینی بدون نقض قوانین آمریکا ادامه دهد. سخنگوی ARM با ارسال ایمیلی به رویترز گفته است که “v8 و v9 آرم تکنولوژیهای اصالتاً انگلیسی هستند”.
رشد فروش هوآوی با وجود تحریمهای آمریکا
هوآوی در نظر داشت تا با فروش 300 میلیون گوشی هوشمند در سال جای و با عبور از سامسونگ به بزرگترین تولیدکننده گوشی در جهان تبدیل شود. این شرکت در دو دوره سه ماهه اول سال 59 میلیون گوشی به فروش رساند و این به لطف فروش خوب در بازار خانگی بود. در 22 اکتبر هوآوی با فروش 200 میلیون دستگاه رکورد سال گذشته خود را بشکند. سال گذشته آنها در مجموع 206 میلیون گوشی به فروش رساندند و در تاریخ 25 دسامبر به رقم 200 میلیون دست پیدا کردند؛ یعنی 64 روز دیرتر از مدتی که امسال به این رقم رسیدند.
در حالیکه فروش جهانی پرچمداران میت 30 و میت 30 پرو ممکن است بدلیل نداشتن سرویسهای گوگل با کاهش چشمگیری مواجه شود، هوآوی در بازار داخلی رقیبان را بهخوبی کنار زده است. در طول سه ماهه دوم فروش آنها در مقایسه با سال گذشته 31 درصد افزایش داده و سهم بازار آنها در چین از 27.6 درصد به 38.2 درصد رسیده است. باوجود آنکه مقامات ایالات متحده همواره هوآوی را تهدیدی علیه امنیت ملی خود در نظر گرفتهاند، این احتمال وجود دارد که در صورت به توافق رسیده آمریکا و چین در جنگ تجاری، غول فناوری جهان از Entity List حذف شود.
دیدگاهتان را بنویسید