اپل در ادامه تلاشهای خود برای شفافسازی در مورد دوام محصولات خود، درهای برخی از آزمایش ها را به روی افراد خارج از شرکت گشوده تا به مشتریان نشان دهد که چگونه این شرکت میان طراحی، دوام و قابلیت تعمیر محصولات، از جمله آیفون، تعادل برقرار میکند.
در پاسخ به برخی تولیدکنندگان ویدیو که برای جذب بازدید، عمداً آیفون و دیگر دستگاههای اپل را تخریب میکنند، اپل از چند یوتیوبر مشهور که این کار را نمیکنند و همچنین از چند شرکت تحقیقاتی صنعتی دعوت کرد تا از یکی از مراکز تست این شرکت بازدید کنند.
شرکت Counterpoint Research یکی از سازمانهایی بود که در این بازدید اخیر حضور داشت. در حالیکه عوامل بسیاری در محبوبیت محصولاتی مانند آیفون نقش دارند، خریدارانی که از دستگاههای خود بهخوبی مراقبت میکنند، اغلب میتوانند آنها را هنگام ارتقا، به کاربران دیگر واگذار کنند.
مراکزی که اپل برای آزمایش محصولات خود استفاده میکند، سناریوهای بدترین حالت را شبیهسازی میکنند؛ از جمله عوامل محیطی، مایعات/آب و آزمونهای سقوط. اگرچه طراحی محصولاتی که مقاومت بیشتری در برابر آسیب دارند، ممکن است، اما اپل و رقبایش باید میان محافظت، وزن، هزینه مواد اولیه و بسیاری عوامل دیگر تعادل برقرار کنند.
موسسه تحقیقاتی کانترپوینت اشاره کرده که «ما آزمایشهایی شامل قرارگرفتن در معرض نمک تا 100 ساعت، نور شدید و گردوغبار بیابان آریزونا را مشاهده کردیم تا تجزیه و تحلیل کنیم که وقتی ذرات ریز شن وارد بلندگوهای آیفون یا پورت شارژ میشوند، چه اتفاقی میافتد. برخی از تستها در مورد ایرپاد نیز شامل تولید نسخههای مصنوعی عرق و جرم گوش بود.
با این حال، افتادن از دست یکی از سه دلیل اصلی نیاز به تعمیر گوشیهای هوشمند است. استفاده از قاب محافظ یکی از بهترین روشها برای حفاظت از شیشه جلو و پشت دستگاه است، چراکه بیشتر قابها دارای لبه برجستهای هستند که مانع از برخورد مستقیم شیشه جلو با سطح زمین در هنگام افتادن میشوند.
اپل برای بهبود بیشتر روشهای تست خود، رباتی توسعه داده که دستگاهها را با زوایا و روی سطوح مختلف از جمله تختههای ذرات، گرانیت و آسفالت رها میکند. همچنین این شرکت محصولات خود را در معرض آزمایش لرزش قرار میدهد و مهندسان اپل نتایج تمامی این آزمایشها را بررسی میکنند.
ماندگاری دستگاههای آیفون و اندروید

در سال 2023، شرکت Consumer Intelligence Research Partners مطالعهای درباره «ماندگاری» دستگاههای آیفون و اندروید انجام داد. با گذشت زمان، حدود 60 درصد از دارندگان هر دو نوع دستگاه گزارش دادند که محصولاتشان بهطور عادی و بدون مشکل کار میکنند.21 درصد دیگر گزارش دادند که دستگاهشان دچار خراش شده، اما همچنان قابل استفاده است. 13 درصد از شکستن شیشه دستگاه خبر دادند اما باز هم قادر به استفاده از آن بودند و تنها 6 درصد اعلام کردند دستگاهشان آنقدر آسیب دیده که دیگر قابل استفاده نیست.
موسسه تحقیقاتی کانترپوینت دریافت که اپل پشت صحنه، تلاش بسیاری برای بهبود دوام آیفون و سایر محصولات خود انجام میدهد. «نتیجه نهایی این است که آیفونها در بازار گوشیهای بازسازیشده 40 درصد ارزش بیشتری نسبت به دستگاههای اندرویدی حفظ میکنند» و «وقتی این ویژگی با دستکم پنج سال بهروزرسانی نرمافزاری و امنیتی همراه شود، محصولات اپل بهراحتی وارد چرخه دوم یا حتی سوم زندگی خود میشوند».
این موسسه همچنین گزارش داد که دیگر محصولات سختافزاری اپل نیز عملکرد و دوام مشابهی از خود نشان دادهاند. این شرکت اعلام کرد که این مسئله یکی از دلایلی است که آیفونها بیش از 56 درصد از سهم بازار جهانی گوشیهای هوشمند بازسازیشده را در اختیار دارند.
در گزارش موسسه اعلام شد که نکته آموزندهای در این گزارش وجود دارد: دوام و قابلیت تعمیر گاهی اوقات میتوانند بر خلاف یکدیگر عمل کنند. محصولاتی که دوام بسیار بالایی دارند، لزوماً تعمیرپذیرتر نیستند و دستگاههایی که تعمیر آنها آسان است، ممکن است از دوام کمتری برخوردار باشند.
کانترپوینت خاطرنشان کرد: گستردگی این آزمایش، با آزمایش دقیق حداقل 10 هزار آیفون قبل از عرضه، گویای عمق و وسعت تلاشهای اپل در زمینه تضمین کیفیت است.
اپل بیش از 200 مرکز آزمایش برای محصولات خود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید