امروزه بشریت بیش از هر زمان دیگری اسیر تکنولوژی و اینترنت است و این موضوع مختص به منطقه یا کشور خاصی نیست بلکه این معضل اکثریت جامعه جهانی را شامل میشود. با اینکه تصور میشود بیشتر افراد وابسته به اینترنت و گجتهای الکترونیکی نوجوانان و جوانان باشند اما طبق آمار امروزه والدین شدیدا درگیر این مسائل هستند و جذابیت دنیای وب آنها را نیز طوری به خود جذب کرده که کنترل آن را از دست دادهاند.
بر اساس جدیدترین آمار، حدودا 70 درصد پدر و مادرها اعتراف کردهاند که نمیتوانند فعالیت آنلاین خود را کنترل کنند و 72 درصد آنها نیز احساس میکنند استفاده از اینترنت و دیگر گجتها بر روی زندگی خانوادگی آنها نیز تاثیرگذار بوده است. طبق یک فرم خودشناسی آنلاین که توسط موسسه امنیتی کسپرسکی صورت گرفته نشان میدهد 52 درصد از والدین به فرزندان خود در مورد استفاده کافی و عدم زیاده روی در فعالیت آنلاین اعتماد دارند. بر اساس این اطلاعات، پدران بیشتر در مورد اینکه فرزندان خود زمان استراحت دادن و کنار گذاشتن گجتها را میدانند، به آنها اعتماد دارند و در این مورد پدران شرکت کننده با سهم 57 درصدی اعتماد بیشتری به فرزندان خود نسبت به مادران با سهم 48 درصدی دارند.
همچنین نظرسنجی حاکی از این دارد که 40 درصد والدین احساس میکنند اصلا نیازی به کنترل فعالیت آنلاین فرزندانشان و استفاده آنها از اینترنت نیست. چنین روشی میتواند برای والدین گران تمام شود چرا که فاصله خطرات سایبری با فرزندان آنها تنها یک کلیک است. مارینا تیتووا، سرپرست بخش بازاریابی محصولات کسپرسکی درباره این نظرسنجی گفته است:
“اینترنت و سرویسهای دیجیتال محتویات بسیار جذاب و وسیعی را در اختیار بچهها قرار میدهند که میتواند توجه آنها را برای مدت طولانی به خود جلب کند. اما لازم به ذکر است که اگر والدین بتوانند برای فرزند خود وقت بگذارند و با آنها در دنیای واقعی همراه شوند، همین محتویات جذاب و فراوان را از زندگی واقعی دریافت خواهند کرد. زمان برای برقراری ارتباط با دوستان و خانواده و خاطره سازی با آنها به مراتب ارزشمندتر و مهمتر است.”
اما همان طور که اشاره شد شاید جالبترین بخش از نتیجه نظرسنجی این است که 70 درصد از والدین برای فعالیت آنلاین خود محدودیتی قائل نشده و زمان بسیار زیادی را با موبایل میگذارنند و به نوعی این افراد اعتیاد خود به اینترنت را اعتراف کردهاند. علاوه بر این 84 درصد از پدر و مادرها اقرار کردهاند که در خانه و در مقابل فرزندان خود به استفاده از دستگاههای موبایل و اینترنت میپردازند. دیگر آمار ترسناک و ناامید کننده این است که 51 درصد از والدین اعلام کردهاند که گاهی اوقات اجازه دادهاند اینترنت و دستگاههای موبایل مکالمه میان آنها و فرزندانشان را قطع کند.
کسپرسکی به والدین برای کمک به فرزندان به منظور کنترل فعالیت آنلاین پیشنهاد میکند قوانینی در این مورد برای تمام خانواده در نظر گرفته شود تا به این شکل فرزندان احساس نکنند که فقط آنها در این مورد محدودیت دارند و عدالت فقط برای آنها نیست و شامل کل اعضای خانواده میشود. از جمله این قوانین میتوان به عدم استفاده از موبایل در زمان صرف غذا یا در تخت خواب اشاره کرد. نظر شما درباره نتایج این نظرسنجی جالب چیست؟ آیا والدین شما هم از مشکل وابستگی به اینترنت رنج میبرند؟
دیدگاهتان را بنویسید