اگر مطالب گذشته سایت را در خصوص باورهای اشتباه زندگی دنبال کرده باشید، بیان شده بود که یکی از این باورهای غلط، قانون 5 ثانیه است. اکثر مردم برای توجیه و نجات خوراکی های خوشمزه خود از کف زمین از این قانون پیروی میکنند. اما آیا این قانون واقعی است؟
محققان در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی، تحقیقاتی را در این زمینه انجام داده اند. آنها آزمایشات خود را با میکروب ساخته شده در آزمایشگاه، که باکتری های غیر بیماری زا و شبیه به سالمونلا هست انجام دادند. این میکروب ها را بر روی چهار سطح مختلف که به طور معمول در خانه ها از آنها استفاده میشود، یعنی کاشی و سرامیک، فرش، استیل و چوب پخش کردند. در مرحله بعد چهار ماده غذایی مختلف هندوانه، پاستیل، نان آغشته به کره و نان ساده را انتخاب کردند. سپس این مواد را در بازه های زمانی مختلف (کمتر از یک ثانیه، 5 ثانیه، 30 ثانیه و 300 ثانیه) بر روی این سطوح قرار دادند. در مجموع 128 حالت مختلف ایجاد شد و هر آزمایش 20 بار تکرار شد و در آخر با بررسی و تجزیه و تحلیل آلودگی 2560 حالت، مشخص کردند که چه مقدار آلودگی جذب مواد غذایی شده است.
آیا قانون پنج ثانیه واقعی است؟ با عرض پوزش باید بگوییم که جواب منقی است، اما این یک نظریه قطعی نیست. به طور کلی هرچه سطح ماده غذایی که در تماس با زمین است بیشتر باشد، غذا باکتری های بیشتری را جمع آوری میکند. قانون 5 ثانیه یک توضیح ساده از نحوه انتقال باکتریها از سطح به داخل غذا است. باکتری به سرعت میتواند غذا را آلوده کند و این سرعت در غذاهای آبکی به شدت بالاتر است. پس احتمالا ایده خوبی است که هندوانه زمین افتاده را فوراً دور بیاندازید. بدلیل آرایش آبکی شکل آن میکروب به راحتی در سراسر آن پخش میشود.
انتقال باکتری از سطح به مواد غذایی بشدت تحت تاثیر رطوبت است. باکتری برای حرکت پا ندارد، ولی از طریق رطوبت حرکت میکند بنابراین غذاهای آبکی قدرت انتقال بالاتری دارند. البته جنس سطح نیز در انتقال باکتری نقش دارد و جالب است بدانید که “فرش” به دلیل نوع ساختارخود، کمترین تماس را با مواد غذایی دارد و به عنوان تمیزترین سطحی انتخاب شده که کمترین میزان آلودگی را به غذا منتقل میکند و این نتایج شامل غذاهای آبکی نیز میشود. نتیجه گیری کلی به این صورت حاصل شد که خطر ابتلا به بیماری های ناشی از تصمیم به خوردن غذای به زمین افتاده تحت تاثیر عواملی از جمله: شیوع، غلظت و نوع ارگانیسم، ماهیت ماده غذایی (به خصوص از نظر رطوبت) می باشد. همچنین جنس و توپولوژی سطح و مدت زمانی که ماده غذایی در تماس با سطح است نیز اهمیت دارد. در نهایت انتخاب با شماست، بهتر است که سلامت خود را برای مقدار اندکی غذا به خطر نیاندازید، اما اگر مقدار غذای به زمین افتاده زیاد است و قرار نیست خودتان آن را مصرف کنید، میتوانید بسته به شرایط موجود هوشمندانه رفتار کنید.
بیشتر بخوانید: باورهای اشتباه و ترسناک زندگی بخش اول ، بخش دوم
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
سوسول :emoji7 مثلا اگه گوشت بیوفته برنمیداری ؟؟؟ مثلا تا حالا رو زمین ننشستی یا تو کوچه و زمین خاکی فوتبال یاری نکردی با فاکتور خرید سه تومنی با چک ده تومنی بیوفته برنمیداری بازم بگم
قانونی هست که میگه: “هر نوع خوراکی که روی زمین افتاد اگر زودتر از 5 ثانیه برش دارید قابل خوردنه”
قانون 5 ثانیه چی هست؟
منم وقتی ازدستم پسته یا پول یا هرچیزه دیگه ای که بی افته رو زمین اصلا برنمیدارم. شوخی نیست که پای باکتری در میونهB-)B-)B-)
من مثلا چیزایی مثل پسته یا تخمه از اینجور چیزا که بنظرم باکتری کمتر به خودشون میگیرن رو سریع بر میدارم میخورم:D
فوت ما ایرانیها گذشته از فوت «بتادین» هم هست و خاصیت ضدعفونی شدیدی هم دارد !!!!! :D:D:D
منم کلا به این قانون اعتمادی نداشتم و عموما از روی زمین چیزی رو برنمیدارم مگه اینکه بخوام بندازمش سطل آشغال شاید وسواس باشه ولی خب دیگه