بحث اینترنت طبقاتی در ایران دوباره داغ شده است. اما اینترنت طبقاتی چیست و چرا بسیاری از کارشناسان نسبت به آن هشدار میدهند و در صورت تصویب چه آیندهای در انتظار کشور خواهد بود؟
طرح اینترنت طبقاتی اولینبار در سال 1401 توسط «سیدابوالحسن فیروزآبادی» دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی مطرح شد و سپس در آییننامه کمیته تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال و طرح صیانت بهطور رسمیتر پیگیری شد. دولت فعلی نیز با هدف توسعه اقتصاد دیجیتال، این سیاست را دنبال میکند و در مواردی مانند «اینترنت خبرنگاری» و «دانشجویی» بهصورت محدود اجرا شده است.
با این حال، کارشناسان هشدار میدهند اینترنت طبقاتی میتواند تبعیض دیجیتال را تشدید کرده و زمینه محدودیت بیشتر را فراهم کند. تجربه قطعیهای گسترده اینترنت در آبان 98 و پاییز 1401 نشان داد که در صورت ادامه این مسیر، اینترنت دوگانه به یک امر رسمی تبدیل میشود: اینترنت پرسرعت و آزاد برای گروهی خاص و اینترنت محدود برای اکثریت مردم.
در ویدئویی که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، تلاش کردیم تا نگاهی داشته باشیم به ابعاد این طرح که به تازگی تصویب شده و هدف آن اینترنت آزادتر برای اقشار خاص است. اما علاقمندیم که نظر شما را نیز در این رابطه بدانیم. نظر شما درباره اینترنت طبقاتی چیست؟ آیا این طرح میتواند به بهبود کیفیت اینترنت برای همه منجر شود یا گامی در مسیر محدودسازی بیشتر کاربران ایرانی است؟
تماشای ویدئو از کانال یوتیوب مجله سخت افزار
آب و برق و هوا طبقاتی
نفس کشیدن هم طبقاتی میشه
….
درود.
لینک ویدئو از ثانیۀ 3 تنظیم شده.
ممنون.
این دولت ثباتی با این اوضاع نداره بنظرم ، مثل کسی میمونه که از سایه خودش میترسته و همه چیو فدای ترسش میکنه و نمیدونه که ملتش بزرگترین حامیش هستن ، نه به امید اینترنت آزاد ، نه به امید اقتصاد خوب نه به امید هیچیز دیگه ، فقط به امید ایران ….