خواندن تیتر این خبر می تواند به راحتی صدها سوال در ذهن هر خواننده ای ایجاد کند. شاید بتوان پرسید ساختن واحد اندازه گیری زمان در حالی که از ثانیه استفاده می کنیم و این معیار به صورت گسترده در هر دو ساختار بین المللی متریک و ایمپریال مورد استفاده قرار می گیرد چه فایده ای دارد؟ یا حتی در صورت نیاز به یک واحد جدید اندازه گیری زمان، در شرایطی که نهادها و موسسات معتبر علمی بسیار زیادی در جهان وجود دارند چرا فیسبوک به عنوان یک شبکه اجتماعی باید مخترع واحد جدید اندازه گیری زمان باشد؟ همه این سوال ها منطقی هستند اما به نظر می رسد فیسبوک پاسخ خوبی برای همه آنها دارد.
خبر اختراع یک واحد جدید اندازه گیری زمان توسط فیسبوک اولین بار روز گذشته توسط حساب کاربری Facebook Open Source در توییتر اعلام شد. بر اساس اطاعات منتشر شده در صفحه گیت هابی که اسناد و مدارک این اختراع در آن قرار داده شده، واحد جدید اندزه گیری زمان مورد نظر “فلیک” (Flick) نام دارد. طبق تعریف، “فلیک کوچکترین واحد اندازه گیری زمان که بزرگتر از یک نانو ثانیه باشد” خواهد بود که در واقع می توان آن را 705600000/1 ثانیه دانست. برای مقایسه باید گفت یک نانو ثانیه 1000000000/1 ثانیه است یا به عبارتی یک فیلک تقریبا 1.41723356 برابر یک نانو ثانیه خواهد بود.
اما چه نیازی به ساختن چنین واحد پیچیده و عجیبی است؟ به گفته فیسبوک، فلیک برای کمک به اندازه گیری طول هر فریم در ویدئوها ساخته شده است. به این ترتیب اگر یک ویدیو دارای فرمت 24 هرتز، 25 هرتز، 48 هرتز، 50 هرتز، 60 هرتز، 90 هرتز، 100 هرتز یا 120 هرتز باشد می توان با استفاده از تعریف فیلک به جای درگیر شدن با اعداد اعشاری برای همگام سازی ویدئو، از اعداد صحیح استفاده کرد. این ویژگی به خصوص برای برنامه نویسان و در زمان طراحی افکت های حرکتی در CGI کاربرد زیادی خواهد داشت. در حال حاضر در برنامه نویسی از ابزارهای آماده در C++ برای همگام سازی فریم ها استفاده می شود اما دقیق ترین زمان قابل دسترس در این حالت نانو ثانیه است که نمی تواند به درستی فریم ها را در یک ویدیو تقسیم بندی کند. در نتیجه فلیک می تواند این مشکل را برای برنامه نویسی حل کند.
دیدگاهتان را بنویسید