زمانی که گفته می شود ویدیو پرژکتور ذهن سریعا محصولی با ابعاد برزگ و وزنی سنگین را تجسم می کند که قابلیت جابجایی ندارد و تنها در جایی ثابت قرار می گیرد. اما ایده پرژکتوری با ابعاد کوچک که قابلیت حمل آسان داشته باشد و بتوان به راحتی در هر جایی استفاده کرد، بسیار شگفت انگیز است. در این صورت می توان در مسافرت و یا حتی مکان هایی مانند کلاس درس یا دفتر کار از این وسیله استفاده کرد. حالا چه چیزی بهتر از این که این ویدیو پرژکتور مجهز به باتری داخلی هم باشد تا دیگر نگران هیچ مسئله ای نباشید. ایسوس که استاد تولید محصولات خاص است اخیراً ویدیو پرژکتوری را تولید کرده است که قابلیت های بسیاری را در کنار ابعاد بسیار کوچک ارائه می دهد. این محصول با نام ZenBeam E1 شناخته می شود که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم.
معرفی
ایسوس نام شرکتی است که در سال 1990 فعالیت خود را آغاز کرد و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات رایانه و تجهیزات جانبی است. نام این شرکت بر گرفته از اسب بالدار افسانه های یونان باستان است که مانند نامش، در زمان کمی محصولاتش در 5 قاره جهان حضور پیدا کرد. امروزه سبد کالایی این شرکت بسیار گسترده شده است به طوری که می توان محصولاتی همچون گوشی های هوشمند، لپ تاب، تبلت، مادربرد مبتنی بر پردازنده های اینتل و AMD، کارت گرافیک مبتنی بر کارت های انویدیا و رادئون، مانیتور، صفحه کلید و موس، محصولات شبکه، ویدیو پرژکتور، ساعت هوشمند، کامپیوتر های آماده و All In One، کامپیوتر های کوچک، کروم بوک، کارت صدا، هدفون، اسپیکر و بسیاری از تجهیزات جانبی دیگر را در سبد محصولات این شرکت مشاهده کرد.
نمای بیرونی
جعبه این محصول با رنگ زمینه سفید، تصویر ویدیو پرژکتور، نام محصول، مدت زمان کارکرد دستگاه با هر بار شارژ کردن باتری و نشان جایزه بهترین طراحی از انجمن بین المللی طراحی IF و Reddot design که هر ساله مسابقه ای را برای نوآوری ها در زمینه طراحی و مسائل مربوط به آن برگزار می کند را در دل خود جای داده است (تصویر 1).
پشت جعبه تنها برچسبی با نوشته های مخصوص شناسایی محصول دیده می شود. اما ایسوس بیشتر ویژگی های این محصول را با استفاده از نشان و نوشته، در لبه جعبه قرار داده است (تصویر 2).
طراحی و ساختار محصول
زمانی که جعبه این وسیله را می بینید، سخت می شود تصور کرد که داخل آن ویدیو پرژکتوری قرار گرفته است. این جعبه ابعادی برابر با 95×135×170 میلی متر دارد که نسبتاً ابعاد خوبی برای جابجایی است و حجم زیادی را در کوله پشتی شما اشغال نمی کند، با این وجود کاربر می تواند محصول را همراه با جعبه کنار خود داشته باشد. با باز کردن جعبه، ویدیو پرژکتور را داخل کیفی مخصوص دیدیم که همین کیف موجب می شود تا نگه داری و حمل و نقل ZenBeam E1 برای کاربر آسان تر شود. اقلام موجود در جعبه شامل ویدو پرژکتور، کیف نگه دارنده، دفترچه راهنما، کابل HDMI و آداپتور برق می باشد (تصویر 3).
ZenBeam E1 با ابعاد 83×29×110 میلی متر و وزن 307 گرم، زمانی که در دست قرار می گیرد بیشتر شبیه حس در دست گرفتن یک پاور بانک است تا یک ویدیو پرژکتور. ایسوس برای بدنه این محصول از فلز استفاده کرده است تا در کنار محافظت بیشتر، گرما را به طور بهینه تری دفع کند. بدنه استفاده شده در برابر خط و خش مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد که در کنار جذب کم لک و اثر انگشت، آن را می تواند برای کاربر جذاب تر کند (تصویر 4).
در نمای روبرو می توان پنل فلزی یکپارچه نقره ای را به همراه نشان برجسته ایسوس، چهار دکمه برای تنظیمات و کنترل حجم صدا، دو نشانگر برای اطلاع از وضعیت دستگاه و غربالک فوکوس تصویر را مشاهده کرد (تصویر 5).
در دو سمت جلو و پشت این محصول دریچه لنز که با باز کردن آن می توان از ZenBeam E1 تصویر گرفت، جک 3.5 میلی متری صدا، پورت HDMI/MHL، پورت USB که تنها برای خروجی گرفتن برق از باتری استفاده می شود (مانند پاور بانک)، ورودی برق و دکمه پاور یا روشن/ خاموش دستگاه را می توان دید. همچنین در زیر پورت ها شبکه های ریزی برای تبادل هوا در نظر گرفته شده است (تصویر 6).
در لبه های چپ و راست دستگاه شبکه های دفع حرارت قرار گرفته است. با کمی دقت می توان تراکم بیشتر این شبکه ها را در سمت لنز تصویر مشاهده کرد که نشان از حرارت بیشتر در این بخش از ZenBeam E1 دارد (تصویر 7).
در زیر این محصول جایگاهی برای پیچ شدن ویدیو پرژکتور بروی سه پایه قرار گرفته است که در این صورت دست کاربر برای موقعیت های مختلف باز تر است. چهار قطعه پلاستیکی برای پایداری بروی سطوح صاف هم از دیگر مواردی است که در زیر این وسیله دیده می شود (تصویر8).
عملکرد
ایسوس برای ZenBeam E1 از تکنولوژی DLP برای نمایش تصویر استفاده کرده است. این نوع تکنولوژی که در بیشتر ویدیو پرژکتورها استفاده می شود، عملکرد خوبی را برای این وسیله قابل حمل ایجاد می کند. این تکنولوژی شاید در برخی مواقع در مقابل دیگر تکنولوژی ها بازنده حساب شود اما میزان نور تولید شده، تار نشدن تصویر و نمایش چرخه رنگ خوب از مزیت های آن است که با توجه به دستگاه استفاده شده می توان گفت که نتیجه بسیار عالی است. تکنولوژی DLP در این محصول با فن آوری IntelliBright یکپارچه شده است تا 30 درصد کنتراست بیشتری را به همراه داشته باشد. میزان روشنایی تصویر در این محصول برابر با 150 شمع است که میزان قابل قبولی برای آن است (صرفاً به خاطر ابعاد و قابل حمل بودن محصول). نوع تصویر پخش شده از این ویدیو پرژکتور به روش RGB است که می تواند کنتراست خوب 1:3500 را به همراه 16.7 میلیون رنگ و پشتیبانی 100 درصد از چرخه رنگ NTSC را در کنار 30 هزار ساعت طول عمر لامپ به همراه داشته باشد. این محصول می تواند تصاویر را با رزولوشن ها مختلف گرفته و پخش کند اما در نهایت رزولولشن پخش شده بروی 480×854 پیکسل است. شما می توانید بسته به دور یا نزدیک کردن ویدیو پرژکتور، تصویری بین 16 تا 120 و حتی 200 اینچ را هم داشته باشید اما این موضوع را هم در نظر بگیرید که با دور کردن محصول شاید تصویر شما بزرگتر شود اما احتیاج به کم کردن نور محیط دارید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید. به زبان ساده هر چه ویدیو پرژکتور از سطح سفید یا پرده دور تر شود میزان نور پخش شده با گسستگی بیشتری روبرو می شود و هرچه به سطح سفید نزدیک تر شود تصویر شفاف تر و روشن تر است که این موضوع را در تمام ویدیو پرژکتورها داریم.
در نهایت عملکرد این محصول در پخش تصاویر بسیار خوب ارزیابی می شود زیرا ما با محصولی قابل حمل طرف هستیم و نباید انتظار یک ویدیو پرژکتور ثابت را از این محصول داشت. تصویر پخش شده از جزئیات، کنتراست و دقت رنگ خوبی برخوردار هستند به طوری که به خوبی می تواند نقش خود را به عنوان یک محصول قابل حمل بازی کند و صاحب خود را بسیار خرسند سازد. در بخش تنظیمات با همان مواردی که در بسیاری از ویدیو پرژکتور ها طرف هستیم، می توان تصویر، ابعاد آن، کشش تصویر، کنتراست، رنگ و بسیاری از موارد دیگر را تغییر داد و بهینه کرد. در کنار تمام این موارد حالت خودکار تنظیمات تصویر از دیگر ویژگی های این محصول است به طوری که با شناخت پرده سفید و نوع قرار گیری دستگاه می تواند به خوبی تصویر را در حالت استاندارد پخش کند (تصویر 9).
باتری و صدا
ایسوس برای محصول خود از یک باتری 6000 میلی آمپری استفاده کرده است. این باتری بازده خوبی را برای پخش تصاویر دارد به طوری که به مدت 5 ساعت می تواند این دستگاه را سرپا نگه دارد اما یادتان باشد این مدت زمان در صورتی اتفاق می افتد که شما حداکثر روشنایی دستگاه را به 50 شمع کاهش دهید. مصرف برق ZenBeam E1 برابر با 24 وات است که در حال بی کار این میزان به 0.5 وات می رسد. با این وجود سعی کنید همیشه آداپتور را همراه خود داشته باشید. همانطور که در بالا ذکر شد وجود پورت USB در پشت دستگاه صرفاً به خاطر شارژ کردن دستگاه هایی مانند گوشی همراه یا دیگر گجت ها است و استفاده دیگری ندارد. این پورت میزان قدرت 5 ولت و 1 آمپر را داراست و ممکن است کمی زمان ببرد تا گوشی هوشمندی با باتری قدرتمند را کامل شارژ کند اما مهم این است که عمل شارژ را انجام می دهد.
صدای پخش شده از ZenBeam E1 را می توان مهمترین نکته منفی آن دانست. این محصول از یک اسپیکر 2 وات بهره می برد که در حالت استاندارد می تواند میزان 30 دسیبل را پخش کند و در حالت تئاتر 28 دسیبل را. این میزان صدا بسیار کم است به طوری که ترجیح می دادیم این اسپیکر اصلاً نباشد.
رقبا
Sony MP-CL1 : + وزن کم، قابلیت جابجایی مناسب، کنتراست خوب، رزولوشن بالا، وجود شبکه بیسیم.
– حداکثر روشنایی کم، باتری ضعیف، طول عمر کم لامپ
Jenoptik W50 Projector : + قابلیت اتصال کارت حافظه، کیفیت قابل قبول پخش، باتری داخلی مناسب، وجود شبکه بیسیم
– رزولوشن کم، طول عمر و حداکثر روشنایی کمتر از محصول ایسوس
مثل همیشه که از ایسوس هم انتظار میره دستگاه درست و حسابیه فقط اینکه رزولوشنش پایینه
واقعا يه همچين دستگاهي كنترل از راه دور نداره ؟؟؟؟؟