این مطلب اختصاصی به همت دوستان عزیزمان امیر با نام کاربری Aryaiee در فروم وب سایت منتشر شد. از انجایی که دیدیم این مطلب ارزش بالایی دارد و به درد بسیاری از افراد هم می خورد (البته بقیه مطالب هم فروم هم خوب هستند و ارزش بالایی دارند) تصمیم گرفتیم با کمی تغییر آن را در وب سایت منتشر کنیم تا عزیزان بیشتری این مطلب را مطالعه کنند. امیدواریم این مطلب که دوست خوبمان امیر عزیز زحمت زیادی روی آن کشیده است مورد توجه همه شما عزیزان قرار بگیرد.
در این مطلب می خواهیم نگاهی اجمالی به قابلیت نور پس زمینه LED در تلویزیون های جدید داشته باشیم. برای این منظور یک پنل رو باز کردم و از بخش مربوط عکس گرفتم که همراه با توضیحات برای شما گذاشته شده است. در پنل اصلی چند صفحه پشت همدیگر قرار گرفته است.از جلو صفحه اول،بخش اصلی ساختار پنل یا همون بخش تصویرسازی است که در تکنیک های مختلف مثل TFT،PLS،IPS ساخته می شود. در پشت این صفحه،2 صفحه سفید دیگر قرار دارد.این 2 صفحه به رنگ سفید و از مواد اولیه مرغوب ساخته می شود تا به صورت عالی بتواند نور منتشر شده از دیودهای نوری را یک دست کرده و به خوبی در ساختار صفحه اول پنل پخش نماید.
در زمان باز کردن باید خیلی مراقب بود چون این 2 صفحه خیلی زود کثیف می شوند و لکه برمی دارد که حتی کوچکترین لکه ممکن است در تصویر نهایی مشکلاتی رو به وجود بیارد. همیشه یکی از صفحه ها دارای قطر بیشتری نسبت به صفحه دیگر است و برخلاف صفحه دیگر مقداری زبر است. این کار برای انتشار مناسب نور صورت می گیرد.
وقتی یکی از لایه های سفید را بر می داریم به یک صفحه می رسیم که همانطور که در عکس بالا می بینید حفره های متعددی به شکل دایره روی آن دیده می شود. این لایه برای جلوگیری از نشت نور دیودهای نوری و همچنین تداخلات مرسوم در نظر گرفته شده است. حال این لایه رو هم از را برمی داریم.
در تصاویر می بینید اکنون به کانون اصلی نوردهی یعنی همان دیودهای نوری رسیده ایم. دیودهای نوری به صورت یک دست روی بردهایی باریک قرار گرفته اند که این بردهایی توسط کابل هایی بسیار ظریف از نوع MFL به بخش تغذیه و دستور متصل می گردند.
اکنون از نمایی نزدیکتر میتوانید تصاویر دیودهای نوری را ببینید. ولتاژ هر کدام از اینها سه ولت است اما از آنجایی که معمولا به صورت سری بسته میشوند، ولتاژ ورودی برد بیشتر است و در عکس ها 2 ولتاژ 12 و 24 رو مشاهده می کنید.
اما در بخش نهایی برای دوستان دیودهای نوری را روشن کرده ام که از نمایی نزدیک واقعا زیبا هستند. همانطور که میبنیید همگی یک دست و زیبا با حداکثر هرتز و بدون کوچکترین نوسان روشن می شوند .در نهایت قاب آلومینیومی نازکی درشت قرار دارد. وجود طبع سرد آلومینیوم باعث دفع بهتر حرارت و طول عمر پنل می گردد.
عالی بود مخصوصا راجب مطلع اخرش .. المینیوم و طبِ سردش نسبت به گرما این چراغ ها
عالي بيد.
تلویزیون ما که هنوز از اون قدیمیهاست .دست ما از led ها بدلیل عدم بودجه کوتاه است.
دوست عزیز Super Amoled تکنولوژی ساختش شبیه OLED هست ولی Super Amoled ایرادات OLED که روشنایی کم و خوانایی کم در نور خورشید بود رو رفع کرده و البته خیلی بهینه سازی های دیگر مثل رنگ های عمیق تر و کنتراست بالاتر.
دوستان بهترین تکنیک هایی که بی نیاز از backlight هستند،OLED و SUHD هستند.اکثر تکنولوژی های دیگر وابسته به این 2 هستند و از نظر تکنیکال این 2 مادر هستند.البته با توجه به قیمت بالای این 2 محصول،و همچنین تازه وارد بودن آنها،قطعا در سالهای آینده همچنان شاهد تولید LED های معمول خواهیم بود.
دوست عزیز اونیکه شما میفرمایین OLED هست نه super amoled
خیلی جالب و مفید بود
ولی الان تلوزیون های super amoled نور از خود پیکسل هست
و کنتراست بیشتری داره
بازم این ledها خیلی خوبن مصرف برق رو کم کردن
سلام بسیار زیبا و ممنون