در حالی که همه امیدوار بودند بعد از گذشت دو سال از بحران کرونا، اوضاع بازار کامپیوتر بهبود بیابد، اما هنوز شاهد شرایط خوبی نیستیم. حالا مدیرعامل اینتل به عنوان یکی از مدیران سرشناس در دنیای سخت افزار به صراحت بیان کرده که امیدی به بهبود وضعیت کمبود در زنجیره تولید، به این زودیها وجود ندارد.
بزرگان صنعت سخت افزار هم نظر شدهاند
نزدیک به یک ماه پیش، خانم لیزا سو، مدیر عامل AMD، گفته بود که اصلا انتظار ندارد تا نیمه دوم 2022، وضعیت بد کمبودها در زنجیره تامین پایان پیدا کند. البته او به این نکته هم اشاره کرد که، کمبودها بعد از نیمه دوم سال آینده به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد. حال به توجه به صحبتهای پت جلسینگر، مدیر عامل اینتل، به نظر میرسد که او هم با این نظر موافق است. البته وی هیچگاه زمان مشخصی برای زمان پایان مشکلات بیان نکرده است.
مدیر عامل اینتل، جلسینگر، اعتقاد دارد که به مرور زمان، موضوع کمبود در زنجیره تولید به مشکلی کوچکتر و کم دردسرتر تبدیل خواهد شد. با این وجود، از نظر او نباید حداقل تا سال 2023 انتظار تعادل بین عرضه و تقاضا را داشت. او به این موضوع در مصاحبهای با CNBC اشاره کرده است.
پت جلسینگر در مصاحبه با شبکه CNBC بیان کرد:
ما در حال حاضر، در بدترین شرایط قرار داریم، {اما} از سال آینده، هر سه ماه یکبار، به تدریج شاهد بهتر شدن اوضاع خواهیم بود، اما تا سال 2023 خبری از تعادل بین عرضه و تقاضا نخواهد بود.
بنابراین حالا هر سه مدیرعامل شرکتهای، اینتل، AMD و انویدیا در این زمینه با یکدیگر همنظر هستند و اعلام کردهاند در سال 2022 همچنان شرایط نابسامان بازار سخت افزار ادامه خواهد داشت. قبلا نیز جنسن هوانگ، مدیر عامل انویدیا، در ماه اوت اعلام کرده بود که توقع دارد اکثر مشکلات مرتبط به زنجیره تامین، تولید و عرضه در سال آینده نیز ادامه داشته باشد.
نامشخص بودن استراتژی اینتل برای مقابله با کمبود
با وجود تمام این مشکلات، اینتل قرار است ماه آینده سری جدید پردازندههای 10 نانومتری خود را با نام AdlerLake وارد بازار کند و سری موبایل آن هم اوایل سال آینده در دسترس مشتریان قرار بگیرد. به غیر از آن، اینتل در سه ماهه اول سال 2022 سری پردازندههای گرافیکی موبایل و دستکتاپ خود را با نشان تجاری Arc Alchemist رسما روانه بازار میکند. حال با وجود تمام محدودیتها و مشکلات، به هیچ وجه مشخص نیست که اینتل برای مقابله با افزایش قیمت محصولات نهایی و حتی عدم دسترسی آنها در بازار خرده فروشی چه برنامهای دارد. مطمئنا اگر اینتل هم برای عرضه محصولات خود برنامه مشخصی نداشته باشد، ما شاهد کمبود محصولات و افزایش چند برابری قیمت آن در بازار خواهیم بود.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید