ژانویه گذشته مایکروسافت به پشتیبانی از ویندوز 7 به طور رسمی پایان داد و غول نرمفزاری جهان فقط در ازای پرداخت مبلغ سالیانه مشخص آپدیتهای امنیتی این سیستم عامل را برای کاربران تجاری منتشر خواهد کرد. بنابراین این سیستم عامل در حال حاضر یک سیستم عامل منسوخ شده محسوب میشود اما ادامه محبوبیت ویندوز 7 بین کاربران این موضوع را تحت الشعاع قرار داده است و در عمل نمیتوانیم آن را یک سیستم عامل مرده بمانیم. با اینکه بعد از گذشت چندین ماه از پایان پشتیبانی مایکروسافت از این سیستم عامل انتظار میرود که سهم آن در بازار به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده باشد اما تاکنون این انتظار برآورده نشده است چرا که هنوز محبوبترین نسخه ویندوز بر روی بخش قابل توجهی از کامپیوترهای شخصی در حال فعالیت است.
ادامه محبوبیت ویندوز 7 با وجود اتمام پشتیبانی رسمی
مایکروسافت در سال 2009 هفتمین نسخه از سیستم عامل دسکتاپ خود را با عنوان Windows 7 منتشر کرد و تا ژانویه سال 2015 پشتیبانی کامل از این نسخه ادامه داشت. بعد از آن زمان ردموندیها بستههای امنیتی، بروزرسانیهای تعمیری برای رفع باگها و پشتیبانی فنی از این سیستم عامل را تا 14 ژانویه 2020 ارائه دادند اما اکثریت کاربران به این نسخه از ویندوز وفادار ماندهاند و با وجود تشویقات و گاها اجبارهای مایکروسافت برای آپدیت به ویندوز 10، از این کار سر باز زدهاند. طبق آمار NetMarketShare، ویندوز 7 در حال اجرا بر روی 23.34 درصد از دستگاهها است که به عبارتی می شود یک چهارم از کل کامپیوترهای شخصی فعال. از ماه ژانویه که سهم این سیستم عامل 25.56 درصد بوده، فقط دو درصد از کاربران آن کم شده اند. این موضوع مایکروسافت را از هدف هایش برای ویندوز 10 دور کرده است.
مایکروسافت انتظار داشت 20 ماه پیش تعداد دستگاههای مجهز به ویندوز 10 به یک میلیارد دستگاه برسد اما این اتفاق در ماه مارس گذشته اتفاق افتاد. سهم ویندوز 10 به کندی در حال افزایش است و حالا 59.37 درصد از بازار سیستم عامل در اختیار این نسخه است که پرکاربرترین سیستم عامل دسکتاپ حال حاضر در جهان است. همچنین کاهش تعداد کاربران ویندوز 8.1 ادامه دارد و فقط 2.87 درصد از کامپیوترهای شخصی به این نسخه مجهزند. 0.82 درصد کاربران نیز هنوز از ویندوز XP استفاده میکنند و جالبتر آنکه عده ناچیزی از کاربران همچنان کاربر ویندوز ویستا هستند.
ویندوز، همچنان محبوب ترین سیستم عامل دسکتاپ
خبر خوب برای مایکروسافت این است که 87.03 درصد از بازار سیستم عاملها تحت اختیار ویندوز این کمپانی است. MacOS با سهم 8.95 درصدی در جایگاه دوم و لینوکس با 3.57 درصد در جایگاه سوم قرار دارد. مهمترین علت محبوب ماندن ویندوز 7 در بین کاربران را می توان عدم انتشار نسخه ای بدون مشکل از ویندوز 10 توسط مایکروسافت دانست که همچنان در هر نسخه دارای باگهای آزار دهندهای است.
خب دلیل اولش که روی ویندوز 7 موندند هزینه ارتقا هستش ویندو 10 سنگین تر هستش خب دلیل دومش به نظر من مهمترش هم هست آپدیت زوری و پردردسرتر ویندوز 10 است که حسابی مردم را کلافه میکنه خب چه اسراری هستش… .
اگه منظور شما از هزینه ی ارتقا، ارتقای سخت افزاره که هیچ فرقی با 7 نداره به یه اندازه از سخت افزار کار میکشن ولی 10 هارد سریع تری میطلبه و یکم بهینه تره ولی کاملا ناپایدار. مهاجرت به ویندوز 10 اصلا ارزش نداره مگر اینکه ادم مجبور باشه بخاطر اپدیتای سرطانش