بسیاری از تکنولوژی ها هستند که برای مصارف خانگی و با هدف استفاده کاربران عادی ساخته می شوند و پس از تبلیغات بسیار سنگین به موفقیت چندانی دست پیدا نمی کنند. بارزترین نمونه این تکنولوژی ها را می توان در ساعت های هوشمند دید که هنوز پس از گذشت چندین سال و بیش از سه نسل هنوز به صورت گسترده توسط کاربران مورد استفاده قرار نمی گیرند. اما در طرف مقابل هم تکنولوژی هایی هستند که به سرعت کاربردهای گسترده ای پیدا می کنند و استفاده محققین، دانشمندان و گروه های تحقیقاتی از آنها در بخش های مختلف باعث افزایش چشمگیر ارزش آنها می شود. در این بخش می بایست به چاپ سه بعدی اشاره کرد که در حال حاضر کاربردهای فراوانی در زمینه پزشکی، عمران، خودروسازی، آموزشی و تحقیقاتی دارد و روز به روز نیز به این حوزه ها افزوده می شود.
اخیرا کمپانی بویینگ اعلام کرده است که به لطف استفاده از فناوری چاپ سه بعدی و تولید قطعات مورد نیاز برای ساخت هواپیما و تعمیر آن به همین ترتیب می تواند مبلغی در حدود 3 میلیون دلار به ازای هر هواپیما صرف جویی کند. به گزارش رویترز، بویینگ به زودی از قطعات تیتانیومی ساخته شده به وسیله چاپگرهای سه بعدی صنعتی در خط تولید جت های 787 Dreamliner خود استفاده خواهد کرد. هواپیماهای 787 بویینگ به دلیل استفاده از تیتانیوم در ساخت آنها نسبت به سایر مدل های این کمپانی هزینه های تولید بالاتری داشتند و این نکته باعث شده بود بویینگ به دنبال راهکاری برای کاهش هزینه های خود باشد. در سال 2015 گزارش شده بود که بویینگ به ازای ساخت هر 787 دریم لاینر مبلغی در حدود 30 میلیون دلار ضرر می کند و قطعات تیتانیومی به تنهایی 17 میلیون دلار از قیمت نهایی هر هواپیما را تشکیل می دهند.
اما حالا آنها امیدوارند به کمک تکنولوژی چاپ سه بعدی این روند را تغییر دهند. بویینگ قرار است از فناوری جدیدی به نام RPD (مخفف عبارت Rapid Plasma Deposition) استفاده کند. در این روش سیم های تیتانیومی در ابری از گاز آرگون ذوب شده و از این ترکیب برای ساخت قطعات مورد نیاز استفاده خواهد شد. به گفته بویینگ این روش باعث کاهش هزینه های مواد خام و همچنین هزینه های مرتبط با مصرف انرژی خواهد شد.
:-bd:-bd:-bd