سهام انویدیا، سازنده تراشههای مشهور آمریکایی به دلیل تحریم های چین تقریباً 5 درصد کاهش یافت و این سهشنبه به پایینترین حد خود در پنج ماه گذشته رسید. این سقوط شدید به دنبال گزارشی از وال استریت ژورنال بود که نشان میداد این شرکت ممکن است مجبور شود گزارشات تراشههای پیشرفته به ارزش 5 میلیارد دلار از غولهای فناوری بزرگ چین را لغو کند.
قیمت سهام انویدیا به دلیل تحریم چین به 392.30 دلار سقوط کرد و 4.7 درصد کاهش یافت و به پایینترین حد خود از اواسط ژوئن رسید. پیش از این، سهام انویدیا نیروی محرکه رشد 22 درصدی شاخص نزدک در سال جاری بود.
با این حال، ارزش سهام انویدیا حدود 20 درصد از اوج آن، یعنی 493.55 دلار کمتر است که در 31 آگوست بهثبت رسید. کارشناسان بازار و سرمایهگذاران به دقت وضعیت را زیر نظر دارند. زیرا پیامدهای این محدودیتهای صادراتی موج شوکی را در سراسر صنعت فناوری جهانی ایجاد میکند.
انویدیا هفته گذشته اطلاعیهای دریافت کرد که در آن اعلام شد سفارشهای تراشههای هوش مصنوعی برای تحویل به شرکتهای چینی برجسته مانند Alibaba Group Holding، ByteDance و Baidu در سال آینده، اکنون مشمول آخرین محدودیتهای صادراتی اعمال شده توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده هستند.
این محدودیتها پیامدهای فوری و ملموسی برای عملیات تجاری انویدیا دارد. این شرکت تحویل تراشههای هوش مصنوعی پیشرفته خود به چین را برای سال جاری تکمیل کرده بود و در حال تسریع سفارشات سال 2024 قبل از اعمال مقررات جدید در اواسط نوامبر بود.
با این حال، دولت ایالات متحده به انویدیا اطلاع داد که محدودیتهای صادراتی تراشههای سطح بالا، از جمله فروش به چین، بلافاصله اعمال میشوند. در نتیجه، انویدیا اکنون با وظیفه چالشبرانگیزی مواجه است که بهطور بالقوه لغو سفارشات به ارزش میلیاردها دلار برای تراشههای پیشرفته خود به چین است.
این توسعه پیامدهای گستردهای دارد و نه تنها انویدیا، بلکه بر منابع حیاتی هوش مصنوعی برای شرکتهای فناوری چینی نیز تأثیر میگذارد. سفارشهای شرکتهای پیشرو چینی برای سال آینده از 5 میلیارد دلار فراتر رفت و این عقبنشینی ضربهای قابلتوجه به پیشبینیهای درآمد غول فناوری است.
کنترل صادراتی جدید آمریکا علیه چین در رابطه با تراشههای هوش مصنوعی، بخشی از تلاشهای گستردهتر دولت بایدن برای محدودسازی دسترسی چینیها به فناوریهای پیشرفته محسوب میشود که هدف آن، محدودکردن پیشرفت کشور در قابلیتهای نظامی و نبرد سایبری است.
این حرکت بر تنشهای مداوم بین ایالات متحده و چین تاکید میکند و رقابت بین تولیدکنندگان تراشه چند ملیتی را تشدید میکند. این وضعیت همچنان سیال است. زیرا ذینفعان مشتاقانه منتظر تحولات بیشتر در این نبرد پرمخاطره صنعت فناوری هستند.
دیدگاهتان را بنویسید