دولت ایالات متحده آمریکا کاملا مصمم است از بازار نوپای انرژی پاک در این کشور محافظت کند، به ویژه سازندگان خودروهای الکتریکی (EV)، که ممکن است برای رقابت با محصولات غیر بومی که با قیمت رقابتیتر وارد ایالات متحده میشوند. از این رو دولت آقای بایدن، قصد دارد با افزایش تعرفه واردات خودرو برقی چینی در این کشور، از تولید داخلی خود حمایت کند. چین در حال حاضر با تحقیقات در زمینه فناوریهای نوظهور متعدد، بهویژه باتریهای الکتریکی، که خطر تسلط چین در آنها وجود دارد، در حال پیشی گرفتن از ایالات متحده است. اما مشکل از آن جایی شروع میشود که این تصمیم دولت، با دیگر هدف کلیدی آنها، یعنی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کاملا در تضاد است.
کارمندان بیشتری قربانی موج اخراج های تسلا شدند
در حال حاضر دولت بایدن در آستانه اعلام افزایش تعرفه کالاهای انرژی پاک وارداتی از چین است که شامل خودروهای الکتریکی، باتریها و سلولهای خورشیدی میشود. به گفته techspot، قرار بر این است که تعرفه واردات خودروهای برقی چین از 25 درصد به 100 درصد افزایش یابد! در حالی که تنها 2.5 درصد عوارض اضافی برای همه خودروهای وارداتی به آمریکا اعمال خواهد شد. به ادعای منابع قرار است که دولت آمریکا این خبر را روز سه شنبه اعلام کند.
این اقدام در حالی انجام میشود که به نظر میرسد چین در حال آماده شدن برای اشباع کردن بازار ایالات متحده با صادرات کالاهای با انرژی پاک است، زیرا دیگر تقاضای داخلی این کشور نمیتواند مازاد تولید کارخانههای خود را جذب کند. مقامات ایالات متحده مایلند از بازار نوپای انرژی پاک محافظت کنند، به ویژه تولیدکنندگان داخلی خودروهای برقی، که برای رقابت با خودروهای مقرون به صرفه تر چین تلاش میکنند.
گزارش یک اندیشکده مستقل در سال گذشته نشان داده است که چین در تحقیق در مورد 37 فناوری از 44 فناوری نوظهور، از جمله باتری های الکتریکی، از ایالات متحده پیشی گرفته است که خطر انحصار در این زمینهها را به همراه دارد. البته شاید هم بتواند باعث به وجود آمدن یک رقابت سنگین در این گونه موارد شود که همگی به سیاستهای دولتهای آنها بستگی دارد.
مطالب مرتبط:
میدونن آشغال تولید میکنه به خاطر همین. تو دنیا به جر ماشین چینی ماشینی پیدا نمیکنی که اکسلش از جاش در بیاد مردمو به کشتن بده اونم اگه فیلمش نبود ماس مالی میدادن . همه چی قیافه نیست ذات مهمه که ماشین های چینی ندارن
بیشتر تولید کنندگان بزرگ امریکا سالهاست که در چین هستند و در آنجا محصول تولید میکنند و این تعرفه ها ربط چندانی به حمایت از تولید کنندگان داخلی ندارد بلکه بخشی از یک جنگ خیلی بزرگ در عرصه های نظامی و اقتصادی و تکنولوژی بین چین و امریکا است که هر کدام سعی بر اعمال فشار به طرف مقابل و تضعیف آن دارد. این اولین بار نیست که امریکا روی محصولات چینی تعرفه های سنگین اعمال میکند این موضوع در زمان ترامپ شروع شد که به جنگ تعرفه ها شهرت پیدا کرد. البته چین هم دست و پا بسته نیست و متقابلا روی محصولات امریکایی تعرفه اعمال میکند. بازنده این جنگ تعرفه ها مصرف کننده ها هستند