آنقدر گزارشات مختلف راجع به تاثیرات همهگیری ویروس کرونا بر روی صنعت تراشه خوانده ایم که حالا همگی به مشکلاتی که در این صنعت وجود دارد و چقدر هم این مشکلات جدی هستند اطلاع داریم. اما این وضعیت برای تراشه سازان چه معنایی دارد؟ شاید باور کردنی نباشد اما گزارش جدید نشان میدهد این وضعیت برای تولیدکنندگان تراشه درآمد زیادی به دنبال دارد. IDC، موسسه بین المللی تجزیه و تحلیل وضعیت بازار در گزارش جدید خود نوشته است که به خاطر تاثیرات کرونا، درآمد جهانی از فروش نیمه هادیها در سال 2020 حدودا 10.8 درصد رشد سالیانه داشته و درآمد صنعت تراشه در سال 2021 بهتر نیز خواهد شد.
افزایش چشمگیر درآمد صنعت تراشه در سال 2021
اکنون که بحران کمبود جهانی تراشه به اوج خود رسیده، تصور همگان بر این است این صنعت در سال جاری آسیبهای زیادی ببیند، در حالی که حقیقت خلاف این تصور است. افزایش چشمگیر تقاضا از سوی مصرفکنندگان، رشد پردازش، شبکه 5G و تراشه های مخصوص خودروهای خودران همه باعث شده اند تقاضا برای تراشه فوقالعاده بالا باشد. اتفاقی که منجر به افزایش قیمت تراشهها نیز میشود تا تحلیلگران پیش بینی کنند که در سال جاری، با رشد 12.5 درصدی، درآمد صنعت تراشه به 522 میلیارد دلار برسد.
سال گذشته با شیوع گسترده ویروس کرونا، تقاضا برای تراشه از سوی کاربران PC و سرورها موجب رشد بازار نیمه هادیها شد و این صنعت رشد 17.3 درصدی سالیانه و درآمد 160 میلیارد دلاری را تجربه کرد. برای سال 2021، رشد 7.7 درصدی دیگری را نیز در این بخش پیش بینی کردهاند تا درآمد به 173 میلیارد دلار برسد. این موضوع بیشتر به واسطه تقاضای بالا برای قطعات PC در شرایطی که قیمت خرده فروشی قطعات نیز افزایش یافته رقم خواهد خورد.
IDC در ادامه مینویسد که فروش قدرتمند کنسولهای نسل جدید سونی و مایکروسافت در کنار عملکرد فوق گجتهای پوشیدنی اپل در بازار و رشد لوازم های خانگی هوشمند مجهز به الکسا یا گوگل اسیستنت نیز 8.9 درصد در سال 2021 رشد خواهند داشت. با وجود افت 10 درصدی عرضه گوشیهای هوشمند در سال گذشته، امسال دستگاه های 5G با قطعات بیشتر و تراشههای بیشتر در هر دستگاه درآمد صنعت تراشه را 9.1 درصد افزایش خواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید