شایعات جدیدی منتشر شده است مبنی بر اینکه قیمت مادربردهای تولید شده توسط شرکتهای بزرگ و شناختهشده مانند ایسوس (ASUS)، گیگابایت (Gigabyte) و MSI به شدت افزایش خواهند یافت. باید اشاره کرد که در حال حاضر اکثر مادربردها با بها تمام شده بیشتری نسبت به نسلهای قبلی خود به فروش میرسند، بنابراین، این افزایش قیمت احتمالی میتواند ضربه دیگری به مصرفکنندگان (پس از دوران پاندمی کرونا) وارد کند. در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت،پس با ما همراه باشید.
همانطور که ممکن است بدانید، از سال 2020 به بعد قیمت مادربردها به طور قابل توجهی افزایش یافت. به عنوان مثال، میانگین قیمت فروش مادربردهای مبتنی بر تراشههای شرکت اینتل در مقایسه با دوران قبل از پاندمی کرونا، افزایش چشمگیر 40 درصدی داشته است. مادربردهایی که از پردازندههای کمپانی AMD پشتیبانی میکنند نیز وضعیت مشابهی داشتهاند و شاهد افزایش 35 درصدی در میانگین قیمت فروش بودهاند.
افزایش قیمت مادربردهای گیگابایت، ایسوس و MSI
بازار مادربردها به تازگی روند بهبود را آغاز کرده بود، با این وجود گزارشهای جدید حاکی از آن است که سازندگان مادربرد قصد دارند قیمت محصولات جدید خود را افزایش دهند. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی @harukaze5719، شرکتهای بزرگ سازنده مادربرد که در کشور تایوان مستقر هستند مانند ایسوس، MSI و گیگابایت، محصولات خود را با قیمت بیشتری خواهند فروخت.
هنوز مشخص نیست که این افزایش قیمت چه زمانی اعمال میشود، با این حال اگر این گزارش درست باشد، ممکن است مادربردهای نسل فعلی مانند نسخههای مبتنی بر تراشههای شرکت AMD و سری 800 کمپانی اینتل، در آینده نزدیک با بها تمام شده بیشتری به فروش برسند. دلایل دقیق این افزایش قیمت به صورت عمومی منتشر نشده است، با این وجود میتوان آن را به عوامل متعددی نسبت داد

دلیل بالا رفتن قیمت این محصولات چیست؟
اگر به خاطر داشته باشید، دولت آمریکا به تازگی معافیت از پرداخت تعرفههای وارداتی برای کارت گرافیکها و مادربردهای وارد شده از کشور چین را تمدید کرده است، با این وجود امکان دارد به محض پایان دوره قیمت این محصولات افزایش یابد. از سوی دیگر، ممکن است تنشهای تجاری ادامهدار بازار جهانی را تحت تاثیر قرار دهد، زیرا سازندگان سختافزار استراتژی قیمتگذاری خود را بر اساس دور زدن تعرفهها تنظیم خواهند کرد و همانطور که همه ما میدانیم، سازندگان مادربرد محصولات خود را فقط در کشور تایوان تولید نمیکنند.
با این حال، ممکن است دلایل بیشتری وجود داشته باشند که بر قیمت مادربردها تأثیر خواهند گذاشت و از جمله آنها میتوان به هزینههای تولید (که در سالهای اخیر به دلیل پیشرفت تکنولوژی افزایش یافته) اشاره کرد. علاوه بر آن، قیمت مس عیار بالا که در بردهای مدار استفاده میشود نیز با افزایش روبهرو شده است. همچنین بالا رفتن هزینه نیروی کار و پذیرش فناوریهایی مانند PCI-E 5.0 و USB4.0 نیز بر قیمت سختافزارها تأثیر میگذارد.
مشخص نیست که آیا این افزایش قیمت بر مادربردهای قدیمیتر نیز تاثیر خواهد گذاشت یا خیر، با این حال بالا رفتن بها تمام شده این محصولات دور از انتظار نیست. تا لحظه نگارش این خبر هیچ اطلاعیهای رسمی در این رابطه از سوی تولیدکنندگان منتشر نشده است، با این حال چنین افزایش قیمتی معمولا در سکوت انجام میشود. در حال حاضر، سوکتها AM5 شرکت AMD و LGA 1851 کمپانی اینتل جدیدترین نسخههای موجود در بازار هستند، با این حال مدل LGA 1700 اینتل فروش بیشتری دارد. باید اشاره کرد که مادربردهای مبتنی بر تراشههای سری 800 AMD در حال حاضر گران هستند و بسیاری از مدلهای مقرونبهصرفه از مرز 300 دلار عبور میکنند. با این تفاصیل، این افزایش قیمت میتواند وضعیت را برای مصرفکنندگان از همیشه دشوارتر کند.
دیدگاهتان را بنویسید