موضوع واگذاری کمپانی ARM یکی از داغترین مباحث اخیر دنیای تکنولوژی، بخش تراشه بوده است که حتی برای کاربران نیز این مسئله اهمیت و جذابیت زیادی دارد و همه مشتاقند تا ببیند سرانجام کار این کمپانی چه میشود. به نظر میرسد انویدیا در آستانه خرید ARM قرار دارد و سافتبنک و انویدیا به زودی قراردادی را در این مورد به امضا میرسانند و یکی از بزرگترین معاملات دنیای تکنولوژی به ثبت خواهد رسید. اگر چه تمامی معاملات و واگذاریهای بزرگ این چنینی با مقاومت شدید رگلاتوری مواجه میشود، اما گویا انویدیا موفق شده در مقابل سخت گیریهای قانونی ایستادگی کند.
انویدیا در آستانه خرید ARM – دومین معامله بزرگ تاریخ تکنولوژی
بر اساس گزارش جدیدی که از سوی وال استریت ژورنال منتشر شده، دو کمپانی انویدیا و SoftBank بر سر واگذاری کمپانی ARM به توافق رسیدهاند و این قرارداد به زودی به ارزش 40 میلیارد دلار منعقد خواهد شد که این مبلغ به صورت نقدی و معامله سهام در اختیار SoftBank قرار خواهد گرفت. SoftBank در سال 2016 شرکت ARM را به مبلغ 31 میلیارد دلار از آن خود کرد اما در ماههای اخیر در تلاش برای کاهش زیان و ضرر در این بخش بوده است و در نهایت برای واگذاری این کمپانی معمار تراشه اعلام آمادگی کرد. در حالی که مشتریهای متعددی برای خرید ARM ابراز علاقه کردند، انویدیا به مراتب علاقه بیشتری از خود برای تصاحب این کمپانی نشان داد. اگر چه هنوز جزئیات رسمی معامله اعلام نشده، اما پیش بینی میشود اعلام رسمی این قرارداد بزرگ در هفته آینده اتفاق بیافتد.
این معامله بدون شک از زیر ذرهبین رگلاتوری عبور خواهد کرد. بنیانگذار ARM پیشتر گفت که تصاحب این کمپانی توسط انویدیا میتواند منجر به یک فاجعه شود و به همین دلیل ARM باید به کشور خانگی خود یعنی انگلیس بازگردد. یکی از بزرگترین نگرانیها در رابطه با این معامله، موضوع حفظ لایسنس معماری ARM برای استفاده کنندگان از این معماری است. SoftBank خود یک تراشهساز نبود و طبیعتا رقابتی با تراشهسازانی همچون سامسونگ، اپل، اینتل، برودکام و کوالکام نداشت. مواردی که ذکر شد، تنها تعدادی از کمپانیهای دارای مجوز برای استفاده از معماری ARM هستند و انویدیا با همه آنها در صنعت تراشه رقابت شدیدی دارد. بعد از بسته شدن قرارداد، انویدیا تسلط زیادی بر این صنعت خواهد داشت و با وابستگی کمپانیهای تراشهساز به معماری ARM، نگرانی ها به مراتب افزایش پیدا میکنند.
آینده مبهم تراشه سازان بزرگ بعد از واگذاری ARM به انویدیا
انویدیا نشان داده که قصد دارد به رقابت در زمینه پردازش سنگین، هوش مصنوعی، زیرساخت دیتاسنتر و ابرکامپیوترها ادامه دهد. این کمپانی تا امروز شرکتهای دیگری را نیز خریداری کرده که صرفا در بخش GPU نبودهاند و به بخش شبکه و نرمافزار نیز توجه داشته است. انویدیا اخیرا Mellanox Technologies و Cumulus Networks را خریداری و برند Nvidia Networking را ایجاد کرد و هدفش ارتقای پلتفرم HPC با نرمافزار و سختافزار شبکه است. انویدیا قصد دارد همین کار را برای بخش CPU و GPU نیز انجام دهد در صورتی که انویدیا فاقد هر گونه محصول در بخش CPU است.
با آوردن ARM به زیر چتر خود، این کمپانی میتواند وارد فضای رقابتی جدیدی با اینتل و AMD شود و دست کم در بخش ابرکامپیوترها، به عنوان یک رقیب جدی و جدید ظاهر شود. در صورتی که انویدیا بتواند ARM را از آن خود کند، میتواند هماهنگی بهتری را بین پردازندههای ARM و شتاب دهندههای گرافیکی خود ایجاد کند. در حال حاضر انویدیا اعلام کرده هستههای Cuda را به معماری ARM خواهد آورد و با استفاده از اکوسیستم ARM از پلتفرم HPC پشتیبانی میکند. پردازندههای سفارشی ARM میتواند قدم بزرگ بعدی انویدیا باشد.
بیشتر بخوانید: TSMC و فاکس کان هم در بین خریداران احتمالی کمپانی Arm قرار دارند
دیدگاهتان را بنویسید