همانطور که وعده داده شده بود، کنسول Z1 دیرتر از نسخه Extreme خود عرضه شد و در 19 شهریور (10 سپتامبر) وارد بازار شد. اما چیزی که آن را متمایز میکند این است که به جای اینکه مبتنی بر نسخه کوچک شده تراشه بزرگتر باشد، حول یک تراشه کاملاً جدید با طرح هسته متفاوت ساخته شده است. هر دو تراشه به خانواده محصولات AMD Phoenix تعلق دارند، اما در طراحی هسته با یکدیگر متفاوت هستند. تراشه Z1 از 2 هسته Zen4 و 6 هسته Zen4c استفاده میکند، در حالی که تراشه Extreme دارای 8 هسته Zen4 است. در حالی که ممکن است این تمایز چندان برای گیمرها قابل توجه نباشد، اما با توجه به بنچمارک منتشر شده از ROG Ally Z1، کاهش قابل توجه قدرت پردازنده گرافیکی جایی است که تفاوت واقعی نهفته است.
قدرت گرافیک مجتمع پردازنده های AMD Phoenix – در حد و اندازه RTX 3060 لپ تاپ
نگاهی به بنچمارکهای رسمی ROG Ally Z1 از سوی ایسوس
تراشه Small Phoenix (که با نامهای Phoenix2 یا Ryzen Z1 شناخته میشود) به 4 واحد محاسباتی مجهز شده است، برخلاف 12 واحد موجود در نوع Extreme. هر دو مورد همچنان از معماری RDNA3 استفاده میکنند، اما پردازنده گرافیکی کنسول Z1 تنها یک سوم از هستههای گرافیکی موجود در سیلیکون Ryzen Z1 Extreme را با خود همراه دارد. با وجود این تفاوت قابل توجه در قدرت پردازنده گرافیکی، کنسول همچنان قادر به ارائه یک تجربه خوب در هنگام بازی است، به خصوص برای بازیهایی که آن قدرها هم به عملکرد GPU وابسته نیستند.
ایسوس دو نمودار را برای این مرجع ارائه کرده است، یکی نشان دهنده عملکرد با وضوح 1920×1080 و دیگری با وضوح 1280×720 است که توسط RSR یا همان (AMD Radeon Super Resolution) بهبود یافته است. همانطور که AMD به استفاده از فناوری Fluid Motion Frame خود برای بازیها و سختافزارهای بیشتر ادامه میدهد، مشاهده اینکه چگونه بنچمارکهای AFMF بخشی از چنین دستگاههایی (و بنچمارکها) میشوند، جذاب خواهد بود.
AMD Ryzen Z1 میتواند حتی بزرگترین کتابخانههای بازی، از AAA تا عناوین مستقل و یکپارچهسازی را به طور یکسان اداره کند. ما در آزمایش متوجه شدیم که حتی بازیهای پرمصرف مانند Cyberpunk 2077 و Diablo IV قادر به 30 FPS یا بالاتر در 1080p در حالت Turbo هستند، و بسیاری از بازیهای دیگر با سرعت بیش از 45 یا 60 FPS برای تجربهای روان دستی هستند.
-به نقل از ایسوس
بنچمارکهای رسمی نشان میدهند که نه تراشههای Z1 و نه Z1 Extreme قادر به ارائه 120 فریم در ثانیه برای صفحهنمایشهای 120 هرتزی موجود در این کنسولها نیستند. با این حال، شایان ذکر است که بازیهایی که برای این بنچمارکها انتخاب میشوند، نیازمندیهای بالاتر از حد متوسط خواهند داشت، بهویژه برای یک پردازنده گرافیکی یکپارچه. شایان ذکر است که این پلتفرم هنوز کتابخانه وسیعی از بازیها را ارائه میکند که برای اجرای روان به سختافزار قدرتمندی نیاز ندارند، و Steam Deck با استفاده از پیکربندی 8 هستهای معماری RDNA2 نمونه خوبی از آن است.
کنسول ROG Ally Z1 با قیمتی معادل 100 دلار یا 100 یورو کمتر از همتای Extreme خود عرضه میشود. این نمونه 2.8 TFLOPS قدرت محاسباتی را در مقایسه با 8.6 TFLOPS مدل Extreme ارائه میدهد که 67 درصد کاهش را نمایش میدهد. با این وجود، همانطور که توسط این معیارهای بازی واقعی نشان داده شده است، شکاف عملکرد کمتر از چیزی است که انتظار میرفت.
در رزولوشن 1080p، گیمرها میتوانند 37 درصد بهبود عملکرد را با عناوین انتخابی و 30 درصد افزایش در وضوح 720p در هنگام بازی بر روی ROG Ally با تراشه Extreme در مقایسه با مدل غیر Extreme پیشبینی کنند که به طور متوسط 34 درصد سریعتر است. با توجه به این عملکرد دلتا، منطقی است که انتظار داشته باشیم قیمت به طور قابل توجهی کمتر از 599 دلار باشد (15٪ کمتر از Extreme).
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید