به نظر میرسد شتاب تولیدکنندگان در ساخت محصولات کمبود موجودی در بازار و تلاش برای برآورده کردن نیاز کاربران آنقدر زیاد است که اشتباهات فاحشی در خط تولید کارخانههای تولید سخت افزار رخ دهد. خصوصا در مورد کارت گرافیک که زمان زیادی از اشتباه EVGA در تولید پرچمدار سری RTX 30 و نقص در لحیم کاری این محصول نمیگذرد و حالا از ایسوس، دیگر تولیدکننده بزرگ کارت گرافیک جهان یک خطای عجیب سر زده است. داستان از این قرار است که چند روز پیش کاربری در Reddit علت دمای بیش از حد نرمال کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Ti TUF OC سیستم خود را کشف کرده و این علت شگفت انگیز را اکنون با دیگر کاربران به اشتراک گذاشته است.
بروزرسانی – اطلاع رسانی دفتر ایسوس:
طی اطلاع رسانی که از طرف دفتر ایسوس انجام شده است، با توجه به تولید تمام اتوماتیک کارتهای گرافیک سری TUF با استفاده از فناوری Auto Extreme، احتمال بروز چنین اتفاقاتی در حد صفر است. به همین منظور چندین مدل مشابه RTX 3080 Ti سری تاف مورد بررسی قرار گرفتهاند که در هیچ کدام از آنها، هیچ مشکلی از بابت عدم نصب پد های حرارتی دیده نشده است. لازم به ذکر است این شایعه صرفا در حد ادعای یک کاربر است و واقعیت ندارد. ضمنا کلیه کارتهای گرافیک RTX 3080Ti مجهز به سنسور دما در بخش VRAM هستند که در صورت بروز هر نوع مشکل حرارتی کاربر میتواند از آن مطلع شود.
عدم وجود پد حرارتی در کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Ti TUF OC
این فرد با نام کاربری kamaloo92 به دنبال عیب یابی کارت گرافیک خود که در دمایی بیش از حد نرمال فعالیت میکرده، اقدام به باز کردن این قطعه میکند و با صحنه عجیبی روبرو می شود. بعد از باز کردن کاور پلیت کارت گرافیک، مشخص میشود یک سمت از پدهای حرارتی که برای حافظه VRAM در کارت گرافیک مورد استفاده قرار میگیرند، در کارت گرافیک RTX 3080 Ti TUF OC ایسوس وجود ندارند!
این کاربر زمانی دست به باز کردن کارت گرافیک خود میزند که چندین روز تمام راهکارهای نرم افزاری و سخت افزاری که احتمال رفع این مشکل توسط آنها وجود داشته را امتحان کرده اما بی نتیجه مانده است و مشخص نبوده که چرا دمای VRAM در این کارت گرافیک در حد بسیار زیادی بالا میرفته است. طبق گفته کاربر kamaloo92، درجه حرارت Tj این کارت گرافیک تقریبا همیشه بر روی 110 درجه سانتی گراد بوده که حرارت بسیار زیادی محسوب میشود.
بنابراین دست به کار شده و بعد از باز کردن کارت گرافیک، متوجه عدم وجود پدهای حرارتی در یک سمت از این قطعه میشود. به گفته این کاربر، نشانههایی از وجود پد حرارتی در پشت کاور پوشش دهنده VRAMها دیده شده اما خود تراشههای VRAM کاملا تمیز بودهاند. وی بر این باور است که احتمالا پدهای حرارتی پیش از آنکه هیت سینک بر روی PCB قرار بگیرد از جای خود درآمده و افتادهاند. فعالیت کارت گرافیک ایسوس در این دما عادی بوده و حتی سیستم ریبوت نشده، اما به علت دمای بیش از حد، دچار گلوگاه حرارتی میشده است.
دلیل مشکلات ناشی از تولید در قطعات چیست؟
بعد از شناسایی ایراد کارت گرافیک، این کاربر از پدهای حرارتی 1.5 میلی متری Gelid GP-Extreme برای VRAM و VRM و از پد 3 میلی متری نیز در قسمت کانکتورهای کارت گرافیک و هیت سینک اصلی برای VRM استفاده میکند. دمای کارت گرافیک بعد از این اقدامات به حداکثر 80 درجه سانتی گراد کاهش پیدا می کند که دمای قابل قبولی است. چند روز قبل یک کاربر دیگر در Reddit یک ایراد دیگر در یکی از کارت گرافیکهای انویدیا را گزارش کرد که طبق گفته این کاربر، خمیری که صرفا قرار بر پوشش VRAM توسط آن بوده، بر روی دای GPU نیز قرار گرفته و همین باعث بروز مشکلات حرارتی در کارت گرافیک RTX 3080 FE شده است.
همان طور که گفته شد طی ماههای اخیر از اینگونه مشکلات موارد مختلفی رویت شده، از نقص در تولید تا کشف اشیای عجیب در برخی از سخت افزارهای سیستم که سر و صدای زیادی بین کاربران کامپیوتر ایجاد کرده است. شاید علت همه این اتفاقات را بتوان شرایط سخت فعلی در کارخانههای بزرگی مانند انویدیا دانست. جایی که فشار کاری زیاد، استرس ناشی از ترس ابتلا به کرونا و البته استفاده از کارگران کم تجربهتر به علت کمبود نیروی کار تماما بر راندمان این افراد تاثیر میگذارد و نتیجه آن، بروز مشکلات در قطعات تولید شده بوده است. شرایط سختی که بعید است به این زودیها به پایان برسد.
خود منم یه همچین مشکلی رو با Zotac 3080 AMP Edition داشتم. هی این ور اون ور زدیم درست نشد که نشد. مجبور شدم بازش کنم خودم و دیدم رو پشته های رم بالای هسته هیچ ترمال پدی نیست. ترمال پدهای بازار هم که برا لپ تاپ خوبن. شانسی پشته هایی پایین هسته پد اضافی داشت. از اون بریدم و گذاشتم رو اون پشته ها. یه سری از پشته های رم هم ت مال پدش رو کج گذاشته بودن. اونها رو هم درست کردم و کارت شد عین بقیه کارتها. از این داستانها دارن اینها.
🤦🏻♂️🤦🏻♂️