اگر درخاطر داشته باشید حرکت از نسل حافظه های DDR2 به DDR3 خیلی کندتر از انتقال بین DDR و DDR2 اتفاق افتاد. ورود حافظه های DDR3 به بازار با معرفی مادربوردهای اینتل با چیپ ست X38 و P35 همراه بود و در آن زمان همچنان اینتل کنترلر حافظه را در چیپ ست مادربورد به کار می برد. شرکت های معتبر نیز اقدام به تولید مادربوردهای رده بالا با چیپ ست P35 نمودند که برخی از حافظه های DDR3 و برخی هم از DDR2 پشتیبانی می کردند. حتی در کنار اینها محصولاتی با پشتیبانی از هر دو این حافظه ها نیز در دسترس بود. اما چند عامل مانع از فراگیر شدن سریع حافظه های DDR3 شد که این عوامل شامل قیمت بالا، زمان تاخیر زیاد و محدودیت پهنای باند مادربوردهای موجود بود. اما با به میدان آمدن نسل جدید پردازنده های اینتل با نام Nehalem که برای اولین بار از کنترلر حافظه IMC به صورت مجتمع در آنها استفاده شده بود، باعث شد حافظه های DDR3 شروع به خودنمایی کنند. اما آیا اینتل اینبار هم از همان داستان قبلی برای گذر از حافظه های DDR3 به DDR4 در پلتفرم جدید Haswell-E بهره خواهد برد؟
اما قبل از فراگیر شدن حافظه های DDR4، اینتل می خواهد از اتمام موجودی انبار شرکت های تولید کننده حافظه های DDR3 مطمئن شود. البته اینتل با ارائه پردازنده های جدید Core i7 روی پلتفرم Haswell-E به نحوی شروع استفاده از حافظه های DDR4 را زده اما همه کاربران توانایی پرداخت 400 تا 1000 دلار برای فقط پردازنده را ندارند. اینتل در این پلتفرم جدید از کنترلر IMC با پهنای باند 256 بیتی DDR4 با فرکانس 2133 مگاهرتز در استاندارد JEDEC استفاده کرده که به راحتی می تواند پردازنده های 6 یا 8 هسته ای را با پهنای باند 68 گیگابیت بر ثانیه تغذیه کند. حافظه های DDR4 راندمان انرژی خوبی را به ارمغان آورده اند به طوریکه ولتاژ کاری آنها در فرکانس 2133 مگاهرتز ، 1.2 ولت است. ولتاژ کاری حافظه های DDR3 ابتدا 1.8 ولت بود که با ورود پردازنده های Nehalem به 1.65 ولت کاهش یافت و درنهایت در پلتفرم Sandy-Bridge به 1.5 ولت رسید. خبرها حاکی از این موضوع است که اینتل می خواهد برای گذار از DDR3 به DDR4 از یک فرم حافظه جدید با نام UniDIMM استفاده کند. این فرم حافظه جدید یک DIMM با قابلیت پشتیبانی از هر دو نسل DDR3 و DDR4 است که برای استفاده در پردازنده های Skylake اینتل طراحی شده است. در واقع کنترلر IMC به کار رفته شده در پردازنده های Skylake، این امکان را برای پشتیبانی از هر دونسل حافظه ایجاد خواهد نمود. اسلات جدید برای UniDIMM دارای ابعاد استاندارد 69.9 x 20 میلی تر بوده و قرار است در دو مدل DDR3 UniDIMM و DDR4 UniDIMM هر دو با 260 پین و با یک برجستگی مشترک یکسان (اما متفاوت با DDR3 SO-DIMM فعلی) در مادربوردهای جدید تعبیه شود. ابتدا رم های DDR3/LPDDR3 UniDIMMs با فرکانس 1866 مگاهرتز و DDR4/LPDDR4 با فرکانس 2666 مگاهرتز و در مرحله بعد مدل های با فرکانس استاندارد بالاتر عرضه خواهند شد. (2133 مگاهرتز برای DDR3/LPDDR3 و 2933 مگاهرتز برای DDR4/LPDDR4)
حداقل دو تا سه سال آینده قیمت ddr 4 و مادربردهاش به حدی می رسه که تو جامعه برای همه ی کامپیوترا شایع بشه
تا اون موقع واقعا هیچ دلیلی نداره که کوچ کنیم به ddr4
برای اینکار باید ساختار پردازنده ها رو اینتل تغییر بده و یک معماری جدید معرفی کنه کاشکه اینکار رو روی پردازنده های هسول انجام میداد