پس از آغاز هزارهی سوم پس از میلاد و ورود شرکتهای مخلتف تکنولوژیک به عرصهی تولید محصولات دل فریب و کاربرپسند، یک فرهنگ جدید در شرکتهای مختلف جا افتاد و آن باریک بودن محصولات تکنولوژی بود! در چند هفتهی گذشته هم قربانیان جدید این فرهنگ را شاهد بودیم که گوشیهای جدید پرچمدار سامسونگ یعنی گلکسی اس 22 و اس 22 پلاس سامسونگ بودند (هر چند که بدون شک یکی از محبوبترین گوشیهای اندرویدی در دنیا هستند اما نسبت به مدلهای سال گذشته باریکتر هستند و به همان نسبت عمر باتری ناامیدکنندهای دارند). لپتاپ Dell XPS 15 نیز یکی دیگر از این قربانیان است که با وجود اینکه بسیار نازک و سبک هستند اما به سختی چهار ساعت دوام میآورند و از طرفی به اندازهی خورشید داغ میشود.
آمار تلفات این فرهنگ اشتباه تنها منحصر به قدرت آن نیست و باز هم میتوانم از ویژگیهای دیگرش مثال بزنم! گوشی وان پلاس 10 پرو را در نظر داشته باشید که از طرفی یک گوشی هوشمند پرچمدار است اما به آسانی میتوان آن را به دو نیم کرد. به نظر میرسد که با وجود گذشتن دو دهه از آغاز هزارهی سوم پس از میلاد، همچنان شرکتهای مختلف از ساخت سبکترین و باریکترین گوشیها و لپتاپها درس نگرفتهاند و همچنان بر این موضوع اصرار میورزند.
- شما نظر دهید: راهکار شما برای بهبود فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی در کشورمان چیست؟
- در ستایش فرهنگی که نداریم (به بهانه آبروریزی هموطنانمان در فضای مجازی)
باریک بودن محصولات تکنولوژی به چه قیمت؟
اگر راستش را بخواهید این معادله آنچنان همم پیچیده نیست! قرار دادن باتری بزرگتر در دستگاه ها بدان معناست که میتوانید عمر باتری بیشتری داشته باشید یا از سوی دیگر فضای بیشتری برای خنک نگه داشتن آن داشته باشید! قطعا اگر دستگاه ضخیمتر از الان باشد، شکستن آن نیز سختتر خواهد شد. بدیهی است که با توجه به شمار زیاد المانهای مختلف یک سخت افزار، نرم افزار و .. این معادله پیچیدهتر نیز خواهد شد اما به طول کلی هر چه یک دستگاه فضای بیشتری داشته باشد، دست تولید کننده برای تولید یک محصول با کیفیتتر باز خواهد بود.
اما جالب است که تولید کنندگان مختلف سخت افزار در دنیا همچنان بر روی سبکتر و نازکتر بودن دستگاههایشان اصرار میورزند که البته دلیل آن را میتوانید به نیاز آنها به کاربر دانست و نه صرفا تولید یک محصول خوب! برای مثال شرکت اپل را در نظر بگیرید که از سالهای پیش این رویه را در پیش گرفت و پورتها و ضخامت مک بوک خود را کمتر و کمتر کرد. سوییچهای استفاده شده در کیبورد لپتاپ خود را آنقدر حساس کرد که دیگر از آن سوی بوم افتاد! اما این شرکت متوجه اشتباه خود شد و در سال 2021 لپتاپی تولید کرد که از لپتاپ سال گذشتهی خود سنگینتر بود و البته کمی بزرگتر. با وجود اینکه تراشههای جدید این شرکت فضای کمتری را اشغال میکنند و عملا دست تولید کننده برای نازکتر کردن و سبکتر کردنش باز بود اما اپل این کار را انجام نداد و در عوض لپتاپی ضخیمتر را در اختیار کاربران خود قرار داد. در عوض تمام کارشناسان بر این باورند که این لپتاپها یکی از بهترین لپتاپهایی بود که این شرکت در طول 5 سال گذشته تولید کرده و دل بسیاری از کاربران حرفهای خود را از آن خود کرد.
یک مثال دیگر میزنم. آیفونهای 13 سال گذشته را در نظر بگیرید. این مدلها هم ضخیمتر و سنگینتر از سری آیفون 12 در سال 2020 بوده اما فکر میکنید دلیل آن چیست؟ در سیاستهای اپل، ساخت یک گوشی که بتواند یک روز کامل با تمام قابلیتهای خود دوام بیاورد، از بالاترین اولویت برخوردار است و در واقع اولین هدف اپل از تولید نسل بعد گوشیهای خود این است که در وهلهی اول بتواند یک روز کامل را با تمام ویژگیهای خود دوام بیاورد. پس نتیجه چه شد؟ سری 13 آیفون با اینکه قابلیتهای فوقالعادهی جدیدی را با خود به همراه داشت اما کمی ضخیمتر نیز شد و چند گرم هم سنگینتر از نیاکان قبلی خود بود.
اما در طرف مقابل ماجرا، شرکت سامسونگ قرار دارد که در طراحی سری جدید گوشیهای خود اولویتهای متفاوتی داشت و گوشیهایش را به تدریج نازک و نازکتر کرد و همین موضوع سبب شد تا عمر باتری این گوشیها با مشکل رو به رو شود. بیایید یک واقعیت را قبول کنیم. با پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر ما میتوانیم یک لپتاپ تولید کنیم که به نازکی یک کاغذ باشد اما از آن سو تنها در عرض چند دقیقه باتری آن تمام خواهد شد. پس باید بین اولویتهای خود یک تعادل ایجاد کنید تا بتوانید یک محصول همه فن حریف تولید کنید.
به نظر میرسد که دیگر زمان آن فرا رسیده است تا این فرهنگ غلط جای خود را به ویژگیهای دیگری بدهد.
عالی بود
لپتاپ های جدید انقدر باریک شدن که یه کولپد و شارژر باید کنارش توی کیف بذاریم
آقای جمشیدی مطلب بسیار قشنگی بود.واقعا دلیلی نداره باریک شدن
ُاگه خاطرتون باشه حدود بیست سال پیش یه رقابتی تو کوچیکتر کردن گوشی های موبایل راه افتاده بود، تو سالهای اخیر به فبلت رسید! الان باز رفتن رو باریک کردن! و ناگزیر باز باید برگردن به حجم دادن! محدودیت های فیزیکی داریم در تقابل با افزایش ترانزیستور 🙂
اصلا مشکل ترانزیستور نیست» 1) خنک کردنشون 2)باتری فقط همین دو عامل در بزرگ تر شدنشون نقش دارن، وگرنه شما هر قطعه ای رو باز کنی، کوچکترین چیز همون apu هست!
منظور از افزایش ترانزیستور، در مدارات مجتمع هست
امیر جان مطلبی که نوشتی فوق العاده بود، دمت گرم، خیلی حق بود.
خواهش میکنم. خوشحالم خوشت اومد آرمین جان
حالم بهم خورد با این تحلیل آبکی ….
تا کی کور کورانه از همه کارای اپل تعریف میکنین !
بسه دیگه خستمون کردین . باشه بابا شما خوبین
وقتی اپل گند میزنه میرید روزه سکوت میگیرید ولی
تا یه حرکت فسقل انجام میده که قبلش هزار تا شرکت
انجام داده . شروع میکنید به به به و چه چه واقعا که !!!!
چهار تا عین خودتونم زرتی اینجان که نظر موافق بدن
این مطلب ربطی به تعریف از اپل نداشت، یک بحث کلی بود که گاهی چیزی که فکر میکنیم مهمه مثل “باریک و نازک بودن” در عمل منطقی نیست و باید جرات کنار گذاشتن اون ایده رو داشته باشیم و کاری که درسته رو انجام بدیم.
اتفاقا من ندیدم اینجا رو برند تعصب داشته باشن، چیزی که کاملا در نوشته شما مشخصه! بهرحال تو یه اقتصادی مثل ما مهمه که مردم انتخاب آگاهانه داشته باشن… حالا بگو ببینم مشکلت با اپل چیه؟ چون چه خوشمون بیاد چه نیاد اپل معمولا مترادفه با کیفیت! (من خودم اپل باز نیستم)
سلام ….
من با اپل مشکلی ندارم . ولی با این کیفیت و مترادف که میگین چرا !!!
همین دوستان سال دیگه اپل نیم میلیمتر باریک تر کنه محصولاتش رو میان میگن که چه کاره خوبی کرد !!! پارسال همه ازش ناراحت شده بودن و باز دوباره همون داستان تا الا ماشالا . من وقتی میبینم چند ساله اپل همه رو مسخره خودش کرده حرص میخورم . مخصوصا دوستانی که خوب میدونن چه خبره ولی میان چیزه دیگه ای میگن !
یه مثال بزنم . وقتی آیفون 6 اومد من تو سایت جی اس ام نوشتم که این چه کاری بود که اپل کرد /// بدنه شیشه ای و طرح به این محشری رو گذاشت کنار این بدنه مسخره ی خم شو رو جایگزین کرد ! چهارصد نفر ریختن سرم که بابا اینقدر میلیون نفر که خریدن این چیزارو نفهمیدن تو یکی فهمیدی ! و کلی متلک بارم کردن . حالا دوباره اپل بعد چند سال برگشت به همون طراحی و شیشه / همون 400 نفر دارن میگن ایول عجب کاری کرد !!! بابا با خودتون چند چندین
جالبه بعد چند سال دوباره همون چهارصد نفر ریختن سرت؟ حالا گیرم که اپل همه رو مسخره خودش کرده، شما چرا حرص میخوری؟!
نرود میخ آهنی در سنگ
بهتره شما بگی چرا طرفشو میگیری
با این جمله تکراری که همتون میگین
(من خودم اپل باز نیستم)
وقتی سامسونگ فبلت زد همه گفتن گوشی فقط 3.5 اینچ اپل بقیه مسخره بازیه / اپل فبلت زد شد مهشره کبری / سامسونگ یه عمر led زد همه اپلی ها میگفتن led رنگا رو طبیعی نشون نمیده و lcd خیلی بهتره ! حالا که اپل داره led میزنه میگن led عجب چیزه خفنیه و هزار تا مثال دیگه میتونم برات بزنم گرچه .. برایه شما از قدیم یه ضرب المثل ساختن نرود میخ آهنی در سنگ . .
led
شما چرا مخ دربست در اختیاره اپلی
شما که باید یه فرقی با مردم عادی که از تکنولوژی سر در نمیارن داشته باشی !
حتما همینطوره که میگی ولی تا حالا گوشی اپل یا سامسونگ نداشتم و احتمالا هیچوقت هم نخوام بگیرم، سامسونگ شاید در مقابل چینیا خوب باشه ولی بنظر من کیفیت سخت افزاری و مخصوصا نرم افزاری ایسوس رو نداره و برای من ارزش خرید نداره! از نظر سیستم عامل ios بهینه ترین سیستم عامل موبایل دنیاست مخصوصا تو زباله روبی یا GC، ولی بدرد کار من نمیخوره، حالا نمیدونم به چی گیر دادی ولی با خودت اینکارو نکن برادر :دی
اولا من که طرفداری ندیدم
دوم اینکه
درسته ما توی این دنیا کلا داریم بازی میخوریم دنیا برامون هی دوقطبی تشکیل میده هی تبلیغ
تجارت همینه مد همینه
جدا از این بحثا
غیر از تحارت و تبلیغ و مدلینگ
کیفیت و پشتیبانی و نرم افزار اپل دست بریزاد داره انقدر که منطقیه ادم اپل رو دنبال کنه
حالا یه سری آدم میبینی دو اتیشه تبلیغات هستن رو نادیده بگیر
باللخره باید به یه چیز مشغول شن دیگه
سامسنگ اپل
بارسا رئال
پرسپولیس استقلال
لیبرال دموکرات و فلان و فلان و فلان
غربی شرقی
فلان حزب فلان حزب
آدمی با همینا داره جلو میره حتی به غلط!
به امید دنیایی بهتر!
i confirm
هر موقع حرف از اپل میشه فن بازی موج میزنه و همشون هم میگن ما اصلا فن بازی در نیوردیم
اپل در تکنولوژی چه سخت افزاری و چه نرم افزاری حتی از شیائمی هم پایین تر هست چه برسه به سامسونگ یا هواوی
اعتباری که شرکت اپل بواسطه استیو جابز توی دل ها ایجاد کرد باصطلاح افسانه ای بحساب میاد
کلا هر غلطی بکنه ازش تعریف تمجید می کنن
واقعا”
احسنت حرف دل ما رو زدی