با گسترش دورکاری و همکاریهای تیمی از راه دور، شرکتهایی که سرویسهای ابری را برای مشتریان خود فراهم میکردند از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شدند. در این میان، تک ستاره این حوزه یعنی مایکروسافت هم از سود این موضوع غافل نماند! این شرکت خدمات ابری خود را با در نظر گرفتن منابع بیحد و مرز به مشتریان خود فروخته و سرویسی مانند Azure درخواستهای زیادی را انجام داده است. اما اکنون بحران مراکز داده مایکروسافت در سراسر جهان دردسرساز شده و ممکن است در ماههای آینده با محدودیتهایی برای سرویسهای ابری مایکروسافت رو به رو شوید.
- تفاوت نرم افزار crm تحت وب با crm ابری، کدامیک بهتر است؟
- سرمایه گذاری استراتژیک Square Enix روی Blacknut پلتفرم گیمینگ ابری
بحران مراکز داده مایکروسافت در سراسر جهان چگونه آغاز شد؟
خبرگزاری The Information در مقالهای عنوان کرده است که بیش از 12 مرکز داده سرویسهای Azure (مخصوصا مرکز داده مستقر در شهر واشنگتن، آسیا و اروپا آن) با کاهش ظرفیت فوقالعاده همراه هستند. این کاهش ظرفیت عوارض مختلفی داشته که از جمله آن میتوان به ناتوانی شرکت مایکروسافت در سرویس دهی به مشتریان و آژور و خدمات مبتنی بر آن اشاره کرد. این عدم پاسخدهی سبب شده تا اعتماد مشتریان به این سرویس هم کاهش پیدا کند.
مایکروسافت، مانند سایر ارائه دهندگان خدمات ابری، فشار ناشی از کمبود مداوم قطعات (بحران تراشه و …) در سراسر جهان و همچنین افزایش شدید نیازهای دورکاری در سال 2020 را احساس کرد. ناتوانی در دستیابی به پردازندههای مورد نیاز و سایر اجزا، شرکتهای بسیاری را در موقعیتی قرار داد که نیاز به ظرفیت بیشتر از زیرساختهای موجود آنها بود. با وجود کمبود منابع، این شرکت به بازاریابی خدمات ابری خود ادامه داد و کاربران را وارد زیرساخت قدیمی خود کرد.
مایکروسافت از آن زمان برای رفع این مشکلات با راه اندازی مراکز داده اضافی در سراسر جهان برای افزایش ظرفیت کلی تلاش کرده است. اگرچه این ایده گامی درست به نظر میرسد، اما مشکل آن دسته از مشتریانی را که در حال حاضر با مشکلاتی مواجه هستند را حل نمیکند. اصلا حتی اگر این موضوع را کنار بگذاریم، مورد دیگری وجود دارد که بسیاری از مشتریان این شرکت را عصبانی کرده است.
شرکت بهطور دورهای بیانیههایی منتشر میکند که خبر از رسیدگی به مشکلات جاری ظرفیت میدهد، اما به طور کامل آن را تایید نمیکند. ماه گذشته Microsoft Azure به مشتریان هشدار داد که ممکن است به دلیل “رشد بی سابقه در مناطق خاص” با عدم سرویسدهی مواجه شوند. این هشدار با راهنمایی برای عیب یابی خرابیهای مخصوص ماشین مجازی همراه بود.
نکته جالب این قضیه آنجاست که بدانید نمایندگان شرکت اظهار داشتند که این مشکلات سرویسدهی احتمالا تا سال 2023 در مراکز کلیدی مانند US West 2 ادامه خواهد داشت. مرکز داده ایالت واشنگتن از زمان عملیاتی شدن در سال 2007، یکی از پر استفادهترین و در نتیجه محدودترین مراکز دادهها بوده است.
با توجه به اینکه مایکروسافت هیچ راهنمایی برای مشتریان (در هنگام انتخاب بهترین منطقه و مرکز داده ) ارائه نمیدهد، این امر باعث میشود مشتریان به سمت نزدیکترین مرکز دادهای که دیگر شرکتها فراهم میکنند، حرکت کنند، که ممکن است در حال حاضر بیش از حد مشترک داشته باشند و قادر به سرویسدهی بیشتر نباشند. این تجربه را میتوان به «سوار شدن در اتوبوسی که از قبل پر از مسافر است» تشبیه کرد.
جالب است بدانید که ناتوانی مایکروسافت در مدیریت مراکز ابری خود از سال 2017 به آنها گوشزد شده بود و مشتریان آنها از سال 2019 مشکلاتی را تجربه کرده بودند.
دیدگاهتان را بنویسید