پاول دورف، موسس تلگرام در واکنش به همکاری اپل در سانسور گسترده در چین، گفته است که داشتن آیفون شما را به برده دیجیتالی تبدیل میکند. برای اطلاع از جزئیات ماجرا همراه ما باشید.
ماجرا از آنجایی آغاز شد که نشریه نیویورک تایمز در گزارشی فاش کرد که اپل در نظارت و سانسور گسترده شهروندان چینی، همکاری نزدیکی با دولت کمونیست چین دارد. این موضوع با واکنش تندی از سمت پاول دورف، موسس پیامرسان محبوب، یعنی تلگرام همراه شد. او با اشاره به اینکه این موضوع “ناراحت کننده” است، گفت اما “تعجب آور” نیست، چرا که شرکتهای بزرگ فناوری اغلب سود را به جای آزادی انتخاب میکنند. دورف در ادامه گفت:
“اپل در پیگیری مدل کسب و کار خود که بر پایه فروش سخت افزارهای تاریخ گذشته و گرانقیمت به مشتریانی است که در این اکوسیستم حبس شدهاند، بسیار کارآمد است.
هر زمان که من از یک آیفون برای تست اپلیکیشن iOSمان استفاده میکنم، احساس میکنم که به دوران قرون وسطی پرت شدهام. نمایشگرهای 60 هرتز آیفون نمیتوانند با نمایشگرهای مدرن 120 هرتزی اندروید که از انیمیشنهای نرم و روان پشتیبانی میکنند، رقابت کند.”
برده دیجیتالی اپل شدن
پاول دورف در ادامه عنوان کرده است که “بدترین قسمت فناوری اپل، دستگاههای قدیمی یا سختافزارهای تاریخ گذشته نیست. داشتن یک آیفون شما را به برده دیجیتالی اپل تبدیل میکند. شما تنها اجازه دارید که از برنامههایی که اپل به شما اجازه میدهد از طریق اپ استور نصب کنید، استفاده کنید و تنها میتوانید از طریق iCloud اپل برای تهیه نسخه بکاپ اطلاعات خود استفاده کنید”.
دورف در پایان عنوان کرد “جای تعجب نیست که عملکرد تمامیت خواه اپل مورد تحسین حزب کمونیست چین قرار گرفته؛ حزبی که با کمک اپل حالا کنترل کامل بر روی برنامهها و اطلاعات همه شهروندانی دارد که به گوشیهای آیفون اعتماد کردهاند.”
شما تا چه اندازه با اظهارات بنیانگذار تلگرام در خصوص شرکت اپل و برده دیجیتالی این شرکت شدن موافقید؟
سالها از اولین تولیدات هوشمند سیمبین نوکیا استفاده کردم و با ابداع و عرضه تجاری اندروید اولین گوشی های اندرویدی جهان را تهیه و بمرور انها را هر سال و یا سالی چندبار تعویض کردم و تنها اندروید پلتفرم مورد نظرم بود و حس داشتن یک پی سی داشتم ناگفته نماند همین روند تکاملی را در مورد تهیه پی سی هم طی نمودم از عرضه ام اس داس مایکروسافت بترتیب سیر تکاملی تا ویندوز ده فعلی و موازی لینوکس هم استفاده میکردم از ردهت کلاه قرمزی تا زوزه یا سوزه و دبیان ها بگذریم همه اینها رو گفتم سابقه بنده و عمق درکم رو از دنیای دیجیتال یا رقومی بدانید و اما بعد ناچار به زندان استیو جابز سودجوی انحصارگر افتادم سالهاست و بدنبال نجات نیستم و هیچگونه سندرمی هم دچار نشد ه ام ایرانیان هموطن!
واما بعد اندر دلایل حکمت زندان استیو چنین گفته اند که این زندان با دوست بهتر از ازادی با اغیار است!
شوخی کردم دلیل فنی و تکنیکال و استراتژیک موضوع فوق اینست که ازادی اندروید شباهت بسیاری دارد با ازادی سیاسی در افغانستان یا دولتهای افریقایی اگر دقت کنید در جوامع بسیار عقب مانده جهان ازادی چنان زیاد است که کار به هرج و مرج کشیده و کشورهایشان درگیر جنگهای داخلی فرسایشی شدید ناتوان کننده ای هستند و فلاکت انها را شاهد هستید پلتفرم اندروید ازادی های زیادی به شما میدهد مانند ویندوزهای بیل گیتز ولی انواع هنگ و لگ و ویروس و باکتری هم دچار میشوند این طبیعت زندگی در هر اکوسیستمی هست ازادی بده هرج و مرج بگیر زندان درست کن اسوده بخواب شما در پلتفرم دسکتاپ اپل هم همین رویه زندان را لمس میکنید انواع ایپد مک بوکها ولی بطرز جادوئی اینها کاملا یکپارچه هستند هماهنگ کارایی فوق العاده و سریع بدون ذره ای هنگ و باگ و لگ و ریستارت بطوریکه پس از سالها استفاده یادتان رفته اخرین بار چند سال پیش بود نصب مجدد و ریست کرده بودید سخت افزار برای نرم افزار از ابتدای کار طراحی شده و این مسئله بسیار مهم و دقیقی هست شاید این مسله در دسکتاپ ها خیلی ازار دهنده باشند اما در گجت ها چنین نیست و برعکس است چون شما در تبلت نیازمند ازادی نیستید و هر نوع برنامه ای ایتدا در اکوسیستم پلتفرمی اپل تولد و سپس در اندروید توسعه میابد دلیل انهم قوانین محکم و ناتوانی در دور زد ن کپی رایت یا حق مولف د ر فروشگاه نرم اپل هست که اصل شاهکار اپل همین فروشگاه است ولی ازادی اندروید منافع برنامه نویسان را بدلیل توانایی هک برنامه ها کاهش میدهد و جذابیت فروشگاه اپل بالاتر است خیلی و منافع بیشتری دارد از نظر اقتصادی بگذریم ببینید کارکرد گوشی همراه برای شما چیست؟
بنظرم شبکه های اجتماعی مرور اینترنت عکس و فیلم و بازی و مطالعه و تماس و پیام و بعض برنامه های تخصصی موبوط به ر شته های علمی و مهندسی که همه اینها د ر گوشی های گرانقیمت اپل به بهترین شکل موجود هستند و سوال اینست ازاد ی بیشتر را بر ای انجام چه نوع کاری نیاز د ارید؟
وقتی پاسخی ندارید یعنی نیازی ند ارید و این ازادی بقیمت گرانی برای شما در خواهد امد قیمت گران همان هنگ و باگ و لگ و ویروس و باکتری هایی هست که دچار میشوید و اضافه بر اینها سیاست های اپل خیلی بیشتر قابلیت پیگیری د ارند بدلیل برند و نام تجاری معتبر و سهامی عام بودنش تا شرکتهای مختلف چینی و کره ای مختلفی که اندروید ر ا با مجوزهای مختلف و سفارشی و اغلب د ستکاری شد ه روی محصولاتشان نصب میکند و اغلب بعد یکسال تا د وسال د یگر اپد یت هم نمیکنند و فراموش میشوند و شرکتها هم هیچ تعهدی ند ارند و مانند محصولی یکبار مصرف با انها بر خور د میکنند ولی اپل وفادار و متعهد است ایمن است سریع و ساده است فقط د ر زندانی با همه امکانات عالی شما را زند ان میکند همین!
اگر به شما زندانی به مساحت یک کشور با همه امکانات رفاهی میدادند با درامد بسیار خوب همراه با سلامتی تضمین شده و طولانی مدت با امنیت خوب ولی حق خروج از این کشور را نداشته باشید ایا حاضر به زند گی د ر چنین کشور ی میشدید ؟ و بعضی تصمیمات اقتصادی را نمیتوانستید بگیرید مثل اینکه کجای این کشور زندگی کنید و یا نمیتوانستید هر جوری بخواهید پول خرج کنید و باید تابع دستورات کشوری باشید ولی هیچ جنگ و گرفتاری وجود نداشت و همیشه د ر صلح میبودید.
اپل کیه ؟ اندروید چیه ؟ هندسه و حساب چیه؟ بیلی گی کیه؟ گوگول چیه ؟ ان روید یا؟ هپل یا؟ خانمی من عاشقم! باقیش
چی بود؟؟
پاور دورف بی گمان یکی از خوش تیپ ترین اینفلوئنسر های دنیای دیجیتال است.
هر زمان که من از یک آیفون برای تست اپلیکیشن iOSمان استفاده میکنم، احساس میکنم که به دوران قرون وسطی پرت شدهام. نمایشگرهای 60 هرتز آیفون نمیتوانند با نمایشگرهای مدرن 120 هرتزی اندروید که از انیمیشنهای نرم و روان پشتیبانی میکنند، رقابت کند.”
ایشون بهتره سرش تو کار خودش باشه و به کاستومر های اپل هم توهین نکنه
شما اگر یک مطالعه سطحی هم بکنید متوجه میشید که روی کاغذ گوشی های اپل حتی با یک گوشی گلکسی 400 و کمتر هم عقب افتاده تر هستن و این فقط و فقط جادوی ios هست که سنسور 12 مگاپیکسل اپل رو رقیب 108 مگاپیکسل سامسونگ میکنه
و البته اون چرت و پرت هایی که درباره برده دیجیتال گفته هم غلطه چون خود کاستومر ها گوشی رو انتخاب میکنن واسه خودشون نه تیم کوک
سندروم استکهلم
چقشنگ معلومه یچیزی شنیدی و خواستی استفاده کنی
یکم مطالعه بکن بعدش چرت بگو سندرم استکهلم یک واکنش دفاعیه که فقط طی اتفاقات فیزیکی و خشونت هایی هست که برا آدم می افته و نسبت به یک شخصه
سندرم استکهلم (به سوئدی: Stockholmssyndromet) پدیده ایست روانی که در آن گروگان حس یکدلی و همدردی و احساس مثبت نسبت به گروگانگیر پیدا کرده و در مواقعی این حس وفاداری تا حدی است که از کسی که جان، مال و آزادیش را تهدید میکند، دفاع نموده و به صورت اختیاری و با علاقه خود را تسلیمش میکند. علت این عارضه روانی عموماً یک نوع مکانیزم دفاعی دانسته میشود.
!clicks*] noice]
?kid r u alright
الان من ذره ای ربط بین سنسور و کیفیت نمی بینم
امدی درستش کنی دس گذاشتی رو نقطه ضعف ایفون
داداچ تو یه نگاهی بنداز به دوربین هایی که سونی رو گوشیشاش گذاشته بد نیس یه سری به سایت gsmarena بندازی
الاهم اشفع کل مرضانا
الان من ذره ای ربط بین سنسور و کیفیت نمی بینم امدی درستش کنی دس گذاشتی رو نقطه ضعف ایفون داداچ تو یه نگاهی بنداز به دوربین هایی که سونی رو گوشیشاش گذاشته بد نیس یه سری به سایت gsmarena بندازی الاهم اشفع کل مرضانا
من به شما Google Pixel 5 رو توصیه میکنم، دقیقا هم سخت افزار متوسط و دوربینی معمولی داره. اما به کمک جادوی android میتونه تصاویری رو ثبت کنه که با باقی پرچم دار ها قابل رقابت باشه!
ظریف قبلا یه حرف خوبی زد گفت “ما خودمون انتخاب کردیم که اینطوری زندگی کنیم” دقیقا این برده داری هم انتخاب خود شماست!
معلوم از نظر سازندگان برنامه های IOS، سخت گیری های زیاد Apple اصلا خوشایند نیست. ولی چنین نظراتی اصلا مهم نیست، چون کاربران تعیین کننده هستند و کاربران هم محصولات اپل رو بیشتر می پسندند، فارغ از هر نوع نظر سازندگان برنامه.
منظورت از فارق احتمالا همون فارغ هست دیگه؟؟؟!!!
کاملا با نظر ایشوم موافقم!
اونجا ک میگه وقتی آیفون میگیرم دستم حس میکنم پرت شدم قرون وسطی رو خیلی قشنگ گفت :))