دو قطبی ها بخش پررنگی از زندگی روزمره ما را تشکیل می دهند. رقابت هایی کلاسیک و قدیمی که به تدریج به آیین های سنتی تبدیل شده اند و سالهاست هیجان و استرس را توامان به زندگی انسان تزریق می کنند. رقابت بین آدیداس و نایکی، بارسلونا و رئال مادرید، لیونل مسی و کریستیانو رونالدو، اینتل و ای ام دی و البته سامسونگ و اپل. رقابت بین این دو غول دنیای تکنولوژی بیش از یک دهه در جریان است. از ادعای کپی کردن طراحی سخت افزاری و نرم افزاری محصولات اپل توسط سامسونگ گرفته تا رقابت برای فتح بازارهای آمریکا و چین و پرونده های متعدد حقوقی دیگر که بعضی از آنها با صلح به پایان رسیده و بعضی دیگر جریمه های سنگینی را روی دست بازنده گذاشته اند. اما سامسونگ در تمام این سال ها تلاش کرده خود را به عنوان بزرگترین و قدرتمندترین تولید کننده تلفن های هوشمند در جهان ثابت کند. در این مدت رقابت همیشه داغ و پر هیجان دنبال شده و حتی با وجود اینکه تعداد محصولات خط تولید اپل به مراتب کمتر از مدل های مختلف معرفی شده توسط سامسونگ در یک سال است، اما سامسونگ با روندی مستحکم همواره به دنبال تبدیل شدن به شماره یک بوده است. در سال 2018 جدیدترین محصول آنها، گلکسی اس 9، در اختیار ما قرار گرفته تا نگاهی به آن داشته باشیم و به این سوال پاسخ دهیم که آیا سامسونگ همچنان در حال صعود به قله است یا خیر.
بسیاری از علاقمندان به تلفن های هوشمند در انتظار انقلاب بعدی این دستگاه ها هستند. شاید چندان بیراه نباشد که آخرین انقلاب بزرگ صورت گرفته در این دستگاه ها را به یک دهه قبل نسبت دهیم. در هر صورت به نظر می رسد تکنولوژی در حال حاضر در مرحله ای قرار دارد که هنوز دانش و توان کافی برای یک انقلاب بزرگ وجود ندارد. از طرفی افزایش رقابت در بین سازندگان تلفن های هوشمند عموما بارقه هایی از خلاقیت را ایجاد می کند که می توانند کاربران را یک سال دیگر به ارتقای دستگاه های خود تشویق نمایند. گلکسی اس 9 سامسونگ ترکیبی از تکامل و خلاقیت های غیر انقلابی است. اولین گام در بررسی این گزاره داشتن نگاهی به طراحی Galaxy S9 خواهد بود. در نگاه اول گلکسی اس 9 هیچ تفاوتی با اس 8 ندارد. حتی شاید در نگاه های دوم و سوم هم نتوانید تفاوت خاصی بین این دو دستگاه پیدا کنید. دلیل چنین امری نه ناتوانی سامسونگ در ارائه محصولی متفاوت، بلکه به کمال رسیدن سبک طراحی آنهاست. گلکسی اس 8 از نظر طراحی دستگاهی فوق العاده به حساب می آمد که تنها یک نقطه ضعف عمده داشت و همین نکته باعث میشد نتوان آن را صاحب بهترین طراحی انجام شده در تاریخ تلفن های هوشمند دانست (بدون شک می دانید که درباره محل قرار گرفتن سنسور اثر انگشت صحبت می کنیم). سامسونگ در گلکسی اس 9 این مشکل را برطرف کرده و حالا محصولی بی نقص با طراحی فوق العاده چشمگیر را در اختیار علاقمندان قرار داده.
هر چند شاید بتوان گفت این طراحی می بایست سال گذشت در محصولات اعمال میشد اما قبول این موضوع نیز تفاوتی در درخشان بودن طراحی گلکسی اس 9 ندارد. در دست گرفتن این گوشی متفاوت ترین حس ممکن را به کاربر منتقل خواهد کرد. دستگاهی با نسبت تصویر 18.5 به 9 که این خصوصیت را تنها روی کاغذ ارائه نمی کند و در عمل نیز می توانید با یک نگاه تفاوت نسبت تصویر آن را با همه گوشی های دیگر بازار مشاهده کنید. اس 9 نسبت به رقبای مستقیم و غیر مستقیم خود باریک تر و کشیده تر است و همین نکته باعث می شود در دست گرفتن آن فوق العاده راحت باشد.
اگر بخواهیم در بخش طراحی به تفاوت های اس 9 و اس 8 اشاره کنیم ابتدا باید تغییر در طراحی بلندگوی زیر دستگاه را در نظر بگیریم که در مقایسه با مدل پنجره ای سال قبل حالا به یک شیار باریک تبدیل شده. البته این تنها اسپیکر اس 9 نیست و بلندگوی مورد استفاده برای مکالمه هم با حفظ سمت به اسپیکر دیگری تغییر کاربری داده تا گلکسی اس 9 دارای بلندگوهای استریو باشد. صدای تولید شده توسط این اسپیکرها بلند و شفاف است اما در حداکثر شدت کیفیت خود را از دست می دهد و بهترین عملکردش را در محدوده 70 تا 80 درصد توان ارائه می دهد. هر چند به همراه اس 9 یک هدفون AKG نیز در بسته بندی وجود دارد که یکی از بهترین نمونه ها در کلاس خود است و می تواند به انتخاب اول کاربران برای گوش دادن به موسیقی تبدیل شود.
شاید در سال 2018 سخن گفتن از این موضوع کمی عجیب باشد اما حفظ کردن جک 3.5 میلیمتری برای اس 9 یک امتیاز مثبت برای سامسونگ به حساب خواهد آمد. بسیاری از کاربران هنوز تمایلی به تغییر ابزارهای گوش کردن به موسیقی خود ندارند و از سوی دیگر اضافه شدن گجت دیگری که به شارژ شدن نیاز دارد (هدست های بیسیم) دردسر بیشتری برای کاربران ایجاد می کند.
دیگر تغییر در طراحی نیز هر چند بسیار کوچک و ریزبینانه، به قاب فلزی پیرامون دستگاه باز می گردد. این قاب فلزی که باعث افزایش استحکام بدنه گوشی شده در اس 8 دارای ظاهری براق بود اما در اس 9 به صورت مات درآمده و باید گفت با افزودن به یکپارچگی در طراحی باعث جذابیت بیشتر دستگاه نیز شده است.
همانند سال قبل نمایشگر دستگاه بیش از 84 درصد از نمای روبرویی آن را تشکیل می دهد. به لطف هنرنمایی سامسونگ حاشیه ها در اطراف نمایشگر با انحنای فوق العاده ای جایگزین شده اند که قبلا در مدل های Edge شاهد بودیم و از سال گذشته در همه گوشی های سری S به کار گرفته می شود. در بالا و پایین نمایشگر نیز حاشیه ها تا حد ممکن به سمت لبه ها عقب رانده شده اند و تنها دو نوار بسیار باریک در دو طرف را شکل می دهند. احتمالا می توان اینطور ادعا کرد که اگر رقبای سامسونگ توانایی تولید پنل های نمایشگر خمیده را داشتند همگی از همین طراحی استفاده می کردند و هیچگاه شاهد بروز پدیده ای به نام Notch نبودیم. اما این توانایی در حال حاضر تنها در اختیار سامسونگ است و آنها به بهترین شکل از آن استفاده می کنند.
نمایشگر 5.8 اینچی گلکسی اس 9 بهترین نمایشگر موجود در جهان است. چگالی پیکسلی 568ppi در کنار تکنولوژی Super AMOLED سامسونگ ترکیبی بی رقیب ارائه می کنند. تماشای هر محتوایی از عکس گرفته تا ویدئو و متن در صفحات وب یا فایل های pdf روی این صفحه دلنشین و دور از خستگی است. رنگ ها کاملا گرم به نمایش در می آیند و شدت روشنایی به اندازه ای است که حتی زیر نور مستقیم آفتاب نیز می توانید بدون مشکل از گوشی استفاده کنید. این نمایشگر از ویدئوهای HDR پشتیبانی می کند و این به معنی کیفیت بیشتر مشاهده محتوای ویدئویی با اس 9 است. باید گفت اس 9 دارای بهترین ترکیب از نظر ابعاد و وزن در بین گوشی های دیگر بازار است زیرا با 163 گرم وزن نه کوچک و ناامید کننده ظاهر شده و نه بزرگ و سخت در حمل کردن و استفاده.
در نمای پشتی دوربین اصلی و سنسور اثر انگشت دیده می شوند. حسگر اثر انگشت بحث برانگیز ترین نکته درباره GS8 بود اما حالا در S9 در موقعیتی مناسب و زیر دوربین قرار گرفته تا دسترسی به آن ساده تر شده و علاوه بر آن به لطف برآمدگی بسیار جزئی لبه های آن به سرعت توسط انگشت اشاره پیدا می شود و در نتیجه انتقادی بابت لمس اشتباه لنز به جای حسگر ایجاد نخواهد شد. سنسور اثر انگشت اس 9 سریعترین سنسور موجود در بازار نیست اما یکی از دقیق ترین آنهاست. علاوه بر این سامسونگ این گوشی را به تکنولوژی تشخیص بیومتریک جدیدی به نام اسکن هوشمند نیز مجهز کرده که ترکیبی از تکنولوژی های تشخیص چهره و تشخیص عنبیه است و در عمل با دقت بسیار زیادی کار می کند. البته اینجا خبری از سنسورهای فروسرخ نیست و در تاریکی نمی توان روی استفاده از قابلیت اسکن هوشمند حساب کرد، اما در حالت عادی با نور کم هم می توانید از این ویژگی در کنار حسگر اثر انگشت استفاده کنید.
رابط کاربری و باتری دو فاکتور ثابت مانده نسبت به سال قبل هستند. اس 9 همچنان از یک باتری با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت استفاده می کند که دارای قابلیت شارژ بیسیم و شارژ سریع است که برای شارژ شدن از صفر تا صد به زمانی در حدود 100 دقیقه نیاز دارد. عملکرد باتری اس 9 در بهترین حالت متوسط ارزیابی می شود. در پایان روز کاری با استفاده عادی از گوشی در حدود 15 درصد ظرفیت باقیمانده در اختیار خواهید داشت که البته برای روز بعد کافی نیست و باید در پایان همان روز مجددا گوشی را شارژ کنید. این اتفاق با وجود ارتقای سخت افزاری اس 9 رخ داده و شاید تنها نکته نا امید کننده درباره این گوشی باشد. رابط کاربری S9 نیز بدون تغییر همان Samsung Experience است که حالا مبتنی بر اندروید 8 ساخته شده و ویژگی های آشنایی را برای کاربران قدیمی سامسونگ ارائه می کند.
اگر قبلا کاربر سامسونگ بوده اید هیچ مشکلی با این رابط کاربری نخواهید داشت. همه چیز درست در همان حالتی است که قبلا هم دیده اید و هیچ گزینه و قابلیت خاصی به آن اضافه نشده. اما اگر کاربر جدید این شرکت باشید شاید ویژگی هایی مانند قابلیت اضافه کردن میانبر دو پنجره ای (برای باز کردن همزمان دو اپلیکیشن در حالت multi window)، Smart Stay برای روشن نگه داشتن نمایشگر در زمانی که به آن نگاه می کنید و Edge Lighting که لبه های دورتادور نمایشگر را به چراغی برای نمایش نوتیفیکشن ها تبدیل می کند برایتان جذابیت داشته باشد. ضمن اینکه به دلیل وجود پنل خمیده، ویژگی Edge در این دستگاه نیز وجود دارد و با فعال کردن آن می توانید با کشیدن از لبه گوشی به سمت داخل یک منوی چند پنجره ای با قابلیت هایی مانند خط کش، قطب نما، دسترسی سریع به برنامه ها و مخاطبین و یا پخش کننده موزیک را مشاهده کنید.
البته سامسونگ امسال در رابط کاربری دوربین ویژگی AR Emoji را برای رقابت با Animoji اپل معرفی کرده اما باید اعتراف کرد این ویژگی به هیچ وجه نمی تواند با نمونه اپلی رقابت کند و تنها برای چند ساعت اول جالب و سرگرم کننده است. دلیل این امر نیز آن است که سامسونگ بر خلاف اپل برای ساخت اموجی های خود از سخت افزار اختصاصی استفاده نکرده و تنها از دوربین سلفی کمک می گیرد. شباهت کاراکترهای ساخته شده با سوژه اصلی در برخی موارد بسیار زیاد و در اکثر موارد نسبتا کم برآورد می شوند و در مجموع نباید روی AR Emoji حساب ویژه ای باز کنید.
همین ماجرا برای بیکسبی هم صدق می کند. دستیار هوشمند صوتی سامسونگ با وجود پیشرفت در چند سال گذشته همچنان وصله ای ناجور به حساب می آید. با اینکه بیکسبی می تواند دستوراتی مانند باز کردن اپلیکیشن ها و اعمال تغییراتی در آنها را انجام دهد، اما هوش مصنوعی آن به مراتب در درجه پایین تری از دستیار صوتی گوگل قرار می گیرد که آن هم به صورت پیش فرض در همه گوشی های اندرویدی در دسترس است.
اما تقریبا همه تغییرات گلکسی اس 9 نسبت به گلکسی اس 8 در حوزه سخت افزاری آن متمرکز شده اند. از نظر توان پردازشی اس 9 هر آنچه از یک پرچم دار واقعی انتظار داریم را برآورده می کند. نسخه ای از این دستگاه که وارد ایران شده از پردازنده اگزینوس 9810 استفاده می کند که دارای پیکربندی مجزا هستند. به این معنی که چهار هسته تشکیل شده از Cortex A55 در فرکانس 1.95 گیگاهرتز و چهار هسته دیگر از نوع Exynos M3 در فرکانس های 2.7، 2.31 و 1.79 (برای دو هسته) گیگاهرتز ساختار اصلی SoC را شکل می دهند. 4 گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4 و سه مدل مختلف فضای ذخیره سازی 64، 128 و 256 گیگابایتی دیگر بخش های فنی را شکل می دهند. در کنار این حافظه داخلی امکان استفاده از کارت microSD نیز فراهم شده است. و همان طور که از یک پرچم دار انتظار داریم هیچ کندی و لگی در هنگام کار با دستگاه مشاهده نمی شود. پردازش های سنگین ، اجرای بازی های گرافیکی و سوییچ کردن بین اپلیکیشن ها بدون هیچ تاخیری انجام می شوند و دمای گوشی تحت هیچ کدام از این شرایط به سطح قابل لمسی نمی رسد. بنچمارک ها نیز همین نکته را نشان می دهند. از نظر نتایج بنچمارک ها تفاوت خاصی بین دو نوع پردازنده اسنپ دراگون 845 و اگزینوس 9810 مشاهده نمی شود و در نتیجه می توان گفت سامسونگ تمامی دستگاه های خود را با یک توان پردازشی یکسان وارد بازار بین المللی کرده است.
و در نهایت باید به دوربین اشاره کرد که تمرکز اصلی سامسونگ حتی در رویداد معرفی گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس را به خود اختصاص داده بود. اس 9 بر خلاف برادر بزرگتر خود دارای یک دوربین اصلی است. با این حال اصلی ترین تغییر ایجاد شده در دوربین های جدید سامسونگ یعنی گشودگی دیافراگم متغیر در GS9 نیز وجود دارد. سامسونگ به وسیله یک قطعه مکانیکی دیافراگم دوربین را بین دو حالت f1.5 و f2.4 تغییر می دهد. این کار از نظر فنی باعث می شود در حالت f1.5 نور بیشتری در اختیار سنسور قرار گیرد و در نتیجه در شرایط نوری ضعیف تصاویری با جزئیات بیشتر، روشن تر و با نویز کمتر ثبت شوند. اما در عمل نکته ای وجود دارد که باید به آن توجه کرد. در حالت پیش فرض تنظیمات دوربین بر روی استفاده از گشودگی دیافراگم f1.5 قرار دارد. زمانی که قصد دارید از ویژگی دیافراگم متغیر استفاده کنید ابتدا باید وارد حالت عکاسی Manual شده و سپس دیافراگم را بین دو حالت تغییر دهید. حتی در شرایط عکاسی manual هم این امکان وجود دارد که ابتدا همه تنظیمات را به صورت خودکار مشخص کنید و بعد موارد مورد نظرتان را به شکل دستی تغییر دهید (که این قابلیت در همه دوربین ها وجود دارد). این کار باعث می شود به جز در شرایطی که قصد داشته باشید همه کنترل های دوربین را در زمان عکاسی خودتان در اختیار داشته باشید تفاوت خاصی بین f1.5 و f2.4 حس نکنید. ضمن اینکه این سوال نیز مطرح خواهد شد. در حالت عکاسی Auto نیز دوربین به صورت پیش فرض از f1.5 استفاده می کند. در نتیجه باید گفت ویژگی دیافراگم متغیر با وجود حساب شدن به عنوان یک نوآوری در عمل کاربری چندانی ندارد و در واقع برد تبلیغاتی آن بر عملکردش در دنیای واقعی خواهد چربید.
عکس بالا در حالت f2.4 و عکس پایین در حالت f1.5 گرفته شده اند. همان طور که مشاهده می کنید تفاوت قابل ذکری بین این دو عکس به چشم نمی خورد
اما با همه این تفاسیر نمی توان کیفیت دوربین اس 9 را نادیده گرفت. این دوربین در حال حاضر بهترین تصاویر را در بین تمامی تلفن های هوشمند ثبت می کند. چه در نور مناسب و در فضای باز و چه در محیط داخلی و با نور ضعیف عکس ها با جزئیاتی بسیار عالی، رنگ های غنی و با نویز فوق العاده کم ثبت می شوند و به راحتی می توانند بیننده را خیره کنند. با دیدن عکس های اس 9 قبول خواهید کرد که این دوربین بی دلیل در صدر جدول امتیازی DxO Mark قرار نگرفته است. رابط کاربری دوربین نیز تغییر کرده و حالت های مختلف عکاسی ساده تر در دسترس کاربر قرار می گیرند.
دیگر نکته درباره دوربین هم امکان ضبط ویدیوهایی در حالت 960 فریم در ثانیه است. متاسفانه این ویژگی هم بیش از آنکه کاربردی باشد تبلیغاتی به حساب می آید. مدت زمان ممکن برای ضبط ویدئوی 960fps تنها 0.2 ثانیه است که تنظیم کردن آن را حتی با کمک رابط کاربری دوربین (به وسیله باکسی که حرکت را تشخیص داده و به صورت خودکار به ضبط ویدیو می پردازد) بسیار دشوار می کند. از سوی دیگر کیفیت ویدیوهای ضبط شده 720p است که در سال 2018 و برای یک پرچم دار چندان جالب به حساب نمی آید (در مقام مقایسه سونی در XZ2 ویدئوهای 960fps را با کیفیت 1080p و برای مدت طولانی تری ضبط می کند).
سخت افزار | توضیحات |
دوربین اصلی | دقت سنسور 12 مگاپیکسل دیافراگم متغیر f1.5 و f2.4 لرزشگیر اپتیکال، فوکس خودکار تشخیص فاز، فوکس دستی، عکاسی RAW، تشخیص چهره، عکاسی HDR فیلمبرداری 4K در حالت 60 فریم در ثانیه |
دوربین ثانویه | دقت سنسور 8 مگاپیکسل فوکس خودکار، عکاسی HDR |
گلکسی اس 9 را باید بهترین گوشی ساخته شده توسط سامسونگ از شروع به کار این شرکت در دنیای تلفن های هوشمند تا کنون دانست. هر چند باتری این گوشی متوسط است، رقیبی که سامسونگ برای انیموجی طراحی کرده قادر به رقابت با آن نیست و دستیار هوشمند صوتی این شرکت یک گزینه اضافه به حساب می آید اما دوربینی بسیار عالی با تصاویر خیره کننده، نمایشگری که احتمالا بهترین نمونه فعلی جهان است، سخت افزار بروز و طراحی تکامل یافته از جمله مهم ترین نکات مثبت اس 9 هستند که پرداخت قیمت 4 میلیون تومانی آن را کمی منطقی تر می کنند.
9.4امتیاز9.3سخت افزار9.5صفحه نمایش10دوربین9.1صدا9.5طراحی9باتری9.2ارزش خرید
:باسلام بسیار جامع وکامل تمام نقاط ضعف ومثبت رو توضیح دادین اما د. در بخش دوربین راجع به سوپر اسلمو چیزی نگفتید. یکی از چیزهایی که در تبلیغات اس 9 زیاد استفاده شد…از نوببین…. با تشکر
عالیه:x:x=smile