تفاوتی ندارد به دنبال خرید یک گوشی گران قیمت باشید یا یک میان رده را به عنوان تلفن هوشمند بعدی خود انتخاب کنید. هواوی شرکتی است که برای هر بازه قیمتی حداقل یک انتخاب پیش روی شما خواهد گذاشت. ممکن است این انتخاب ها برای شما به عنوان کاربر نهایی رضایت بخش باشند یا خیر؛ در هر صورت تفاوتی در این اصل که این کمپانی چینی اخیرا جای پای خود را در بین سه شرکت بزرگ تولید کننده گوشی های موبایل در جهان مستحکم تر کرده ایجاد نخواهد شد. هواوی اخیرا گوشی رده Sub Premium نوا 2 پلاس را راهی بازار کرده که باعث جلب توجهات زیادی به خود شده است. آیا این گوشی همان چیزی است که خریداران اصلی بازار به آن نیاز داشتند؟
طراحی و ساخت
ممکن است نوا 2 پلاس را در نگاه اول با گوشی های دیگری اشتباه بگیرید اما به هر حال طراحی این گوشی کاملا چشمگیر است. این دستگاه تنها 6.9 میلیمتر ضخامت دارد و حتی از گوشی های گران قیمتی مانند آیفون هم باریک تر طراحی شده. بدنه جلویی کاملا از شیشه ساخته شده و حاشیه ها در اطراف نمایشگر آنقدر کم هستند که تقریبا نامرئی به نظر می رسند.
بدنه پشتی و لبه های گوشی از فلز یکپارچه ساخته شده اند و همین نکته باعث خوش دست شدن و زیباتر شدن نوا 2 پلاس شده است. آلیاژ به کار رفته به اندازه کافی با کیفیت است و می تواند به راحتی حس در دست گرفتن یک گوشی گران قیمت را به کاربر منتقل کند.
در پنل رویی شاهد استفاده از هیچ کلید یا دکمه فیزیکی نیستیم. در عوض، دوربین های دوگانه، فلش و سنسور اثر انگشت به شکل یک دایره روی بدنه پشتی قرار گرفته اند.
محل قرار گرفتن سنسور اثر انگشت با توجه به ابعاد گوشی هوشمندانه انتخاب شده و می توان به راحتی با انگشت اشاره ای که بر حسب عادت پشت دستگاه قرار می گیرد به آن دسترسی داشت. این حسگر بسیار دقیق است و بارها استفاده از آن ثابت کرد که هیچ دردسری برای گشودن قفل برای کاربر گوشی ایجاد نخواهد کرد. البته شاید به دلیل مسطح بودن بدنه پشتی در چند روز اول استفاده کمی برای پیدا کردن محل حسگر با مشکل مواجه شوید اما این مشکل به سرعت بر طرف خواهد شد و پس از آن تنها از سرعت و دقت این سنسور لذت خواهید برد.
لبه سمت چپ تنها محل قرارگیری سیمکارت است که به وسیله یک حفره ریز از سایر بخش های بدنه متمایز می شود و در سمت راست دو کلید فیزیکی پاور و تنظیم صدا را خواهیم دید. جنس این کلیدها نیز از فلز بوده و استحکام آنها در زمان استفاده باعث خوشحالی است.
لبه بالایی تنها یک میکروفن و بدنه پایینی محل قرارگیری بلندگو، پورت USB-C و پورت 3.5 میلیمتری هدفون است.
وجود پورت 3.5 میلیمتری و عدم تصمیم هواوی برای حذف آن نکته خوشحال کننده ای برای کاربران به حساب می آید. همچنین شاید به دلیل استفاده از USB-C برای پیدا کردن یک شارژر در محلی غیر از خانه کمی با مشکل مواجه شوید، اما مزایای استفاده از این پورت آنقدر بیشتر هستند که یک امتیاز مثبت برای هواوی به دلیل به کارگیری از تکنولوژی رو به رشدی در گوشی میان رده خود در نظر بگیریم. در مجموع دستگاه از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار است و به هیچ عنوان نمی توان گفت این پارامتر قربانی کاهش قیمت نهایی دستگاه شده است. از نظر طراحی، هواوی یکی از بهترین سیاست ها را برای Nova 2 Plus در نظر گرفته و آن را به محصولی رده بالا تبدیل کرده است.
صفحه نمایش و سخت افزار
Nova 2 Plus از پردازنده Kirin 659 در کنار 4 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی استفاده می کند و با استفاده از شیار کارت حافظه می توان این ظرفیت را با 256 گیگابایت هم افزایش داد. 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی برای بسیاری از کاربران بیشتر از میزان نیاز به حساب می آید و امکان افزایش این مقدار نیز خیال همه را از بابت امکان آرشیو کردن عکس ها، فایل های موسیقی و ویدئوها بر روی دستگاه راحت می کند. نمایشگر گوشی 5.5 اینچی از نوع IPS است و با در نظر گرفتن وضوح 1080 در 1920 پیکسلی، چگالی پیکسلی گوشی نیز 401 پیکسل در هر اینچ خواهد بود. این چگالی پیکسلی تضمین کننده کیفیت عالی تصاویر و متون بر روی این دستگاه است و هرگز باعث خستگی از خواندن متن، وبگردی و مشاهده تصاویر نخواهد شد. کیفیت رنگ ها و میزان روشنایی صفحه نیز بسیار رضایت بخش است و حتی زیر نور مستقیم آفتاب هم می توان روی کمک گوشی حساب باز کرد. ضمن اینکه 4 گیگابایت حافظه رم برای یک گوشی با نمایشگر FHD به معنی روان بودن رابط کاربری خواهد بود. این اتفاق دقیقا در Nova 2 Plus رخ داده و در هنگام استفاده از گوشی هرگز متوجه لگ، تاخیر و هنگ کردن گوشی نمی شوید.
شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که پردازنده های ساخت هواوی انتخاب خوبی برای گوشی های موبایل نیستند. این تصویر زمانی تشدید خواهد شد که بخواهید آنها را با پردازنده های کوالکام مقایسه کنید و تعداد شرکت های بیشتری که از چیپ های اسنپ دراگون استفاده می کنند را نشانه ای برای برتری آنها بدانید. اما در واقع این طور نیست. توانایی هواوی در ساخت SoC های مورد استفاده در گوشی های خود باعث شده آنها بتوانند هماهنگی بسیار بهتری بین عملکرد سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه هایشان ایجاد کنند و از این نظر رویکردی مشابه اپل را در پیش بگیرند. اپل نیز چیپ های مرکزی خود را تولید می کند و به همین دلیل می تواند با استفاده از سخت افزار به ظاهر ضعیف تر، عملکرد پردازشی خیره کننده ای را ایجاد نماید. البته مقایسه عملکرد فنی Nova 2 Plus با آیفون های اپل به هیچ عنوان منطقی نیست اما می توان تایید کرد که چیپ های Kirin از تمامی آزمایشات سربلند بیرون آمده اند. نتایج این گوشی در بنچمارک ها نیز همین نکته را نشان می دهد.
با در نظر گرفتن کلاس قیمتی گوشی، نوا 2 پلاس عملکردی بسیار خوب از خود به نمایش گذاشته است. رابط کاربری دستگاه کاملا روان و بدون مشکل در اختیار کاربر است و اجرای بازی هایی مانند آسفالت نیترو، اسپایدرمن و Demoncer نیز نشان می دهند نوا 2 پلاس برای انجام بازی های سنگین هم مشکلی ندارد. به طور خلاصه می توان گفت نوا 2 پلاس همه انتظاراتی را که از نظر پردازشی از یک گوشی داریم برآورده می کند.
دوربین
نوا 2 پلاس از یک دوربین با آرایش دوگانه با دقت های 12 و 8 مگاپیکسل به عنوان دوربین اصلی، و یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی بهره می برد. دوربین های اصلی دارای گشودگی دیافراگم f/1.8 هستند و از تکنولوژی های تشخیص چهره و تشخیص لبخند برای گرفتن عکس های بهتر استفاده می کنند. از دیگر مشخصات دوربین اصلی می توان به فوکس خودکار Phase Detection، ابعاد پیکسلی 1.25 میکرون، تگ گذاری جغرافیایی، عکاسی پانوراما و HDR و همچنین امکان فیلمبرداری با کیفیت 1080p در حالت 30 فریم در ثانیه اشاره کرد. دوربین اصلی کیفیتی مناسب دارد و تصاویری که توسط آن گرفته می شوند دارای جزئیات و نمایش رنگ قابل قبولی هستند. البته در بعضی تصاویر به نظر می رسد رنگ ها کمی بیش از حد اغراق شده اند اما در مجموع تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی Nova 2 Plus رضایت بخش بوده و نمره قبولی دریافت می کنند.
یکی از نکات قابل توجه درباره دوربین اصلی نوا 2 پلاس، رابط کاربری بسیار خوب آن است. بعضا دیده می شود حتی گوشی هایی با دوربین های بسیار عالی هم به دلیل نداشتن یک رابط کاربری قوی در بخش دوربین آن طور که باید به کاربران برای گرفتن عکس های زیبا و به یاد ماندنی کمک نمی کنند. اما این مشکل در نوا 2 پلاس وجود ندارد. قابلیت های بسیار جالبی همچون پانورامای سه بعدی، حالت عکاسی حرفه ای Pro Photo، امکان قرار دادن فیلترها و واتر مارک بر روی عکس، امکان گرفتن ویدئوی آهسته و تایم لپس از دیگر امکاناتی هستند که به کمک رابط کاربری کامل در اختیار کاربران قرار دارند. همچنین یک ویژگی بسیار جالب دیگر که توسط دوربین Nova 2 Plus امکان پذیر شده Light Painting نام دارد که برای مثال می توان به کمک آن در محیط های تاریک، به وسیله یک منبع نور حروف و شکل هایی را در هوا خلق کرد. این قابلیت می تواند تصاویر بسیار زیبا و هیجان انگیزی را ثبت کرده و خلاقیت های کاربران را شکوفا کند. دیگر قابلیت کلیدی این دوربین نیز امکان گرفتن پرتره های اختصاصی است که با استفاده از کمی کمک نرم افزاری تصاویری چشم نواز به یادگار می گذارد.
اما دوربین سلفی شاید یکی از برجسته ترین نقاط قوت نوا 2 پلاس است. 20 مگاپیکسل مشخصاتی است که حتی برخی از گران قیمت ترین گوشی های بازار نیز از آن استفاده نمی کنند و با این حال در تلفن هوشمند میان رده هواوی قرار گرفته. تصاویر ثبت شده با این دوربین کیفیت بسیار بالایی دارند و در هیچ شرایطی کاربران عاشق گرفتن عکس های سلفی را نا امید نمی کنند. امکان استفاده از افکت بوکه (برای تار کردن محیط پس زمینه و برجسته کردن سوژه اصلی) امکان جالبی است که به صورت نرم افزاری به دوربین این گوشی اضافه شده و هر چند در برخی موارد چندان هوشمندانه عمل نمی کند اما در شرایط مناسب می توان عکس های بی نظیری را ثبت کند.
صدا
بلندگوی نوا 2 پلاس کیفیت قابل قبولی دارد. صدای تولید شده توسط دستگاه شفاف است و به اندازه کافی بلند است و حتی در محیط های شلوغ نیز به راحتی شنیده می شود. گاهی اوقات با زیاد کردن صدا نویز تولید شده نیز افزایش می یابد اما این اتفاق در این گوشی رخ نمی دهد و همیشه صدایی با کیفیت خواهید داشت. دیگر نکته کلیدی درباره بخش صدای Nova 2 Plus، قابلیت 3D Sound است. شاید در نگاه اول به نظر برسد صدای سه بعدی تنها یک ویژگی تبلیغاتی است که تاثیری در تجربه کاربران در هنگام استفاده از گوشی برای شنیدن موسیقی نخواهد داشت. اما تنها یک بار استفاده از هدفون و کمی دستکاری سیستم پخش صوتی گوشی به شما ثابت خواهد کرد صدای سه بعدی یک ویژگی واقعی و کاربردی است و زمانی که آن را فعال می کنید تفاوت بسیار زیادی با زمانی که این قابلیت غیر فعال است به گوش می رسد. امکان تنظیم پخش صدای سه بعدی بر روی سه حالت Front، Near و Wide تجربه ای است که باید حتما امتحان کنید تا متوجه عملکرد بسیار عالی هواوی در این بخش شوید.
رابط کاربری
رابط کاربری نوا 2 پلاس همانند سایر گوشی های هواوی ساده، روان و کامل طراحی شده. اجرای بدون لگ و تاخیر ترنزیشن ها اولین نکته ای است که در هنگام استفاده از گوشی به چشم می خورد. در بخش تنظیمات وفاداری نسبتا کاملی به اندروید خالص دیده می شود و از سویی تلاش شده با استفاده از امکانات سیستم عامل گوگل دسترسی های بیشتری در اختیار کاربر قرار گیرند. چندین تم پیش فرض و البته زیبا در گوشی وجود دارند و می توانید تعداد بیشتری هم دانلود کنید. بر خلاف بسیاری از گوشی ها خبری از بلوت ور های مزاحم نیست و همین نکته یک امتیاز مثبت برای هواوی به حساب خواهد آمد. امکان جست و جو در بین تمامی محتویات گوشی از صفحه اصلی جزو موارد قرض گرفته شده از iOS است و تنظیمات موجود در بخش اعلان ها نیز کامل به نظر می رسند. امکان گرفتن اسکرین شات، امکان به اشتراک گذاری تصویر، قابلیت اضافه کردن یک داک شامل تنظیمات کلیدی به همه صفحات و امکان ضبط ویدئویی نمایشگر از جمله پارامترهای موجود در نوار ابزار گوشی هستند. در مجموع می توان گفت رابط کاربری نوا 2 پلاس در عین سادگی، همه آنچه یک کاربر به آن نیاز دارد را در اختیار وی قرار می دهد.
باتری
هواوی از یک باتری با ظرفیت 3340 میلی آمپر ساعت در نوا 2 پلاس استفاده کرده است. اجازه بدهید این طور توضیح دهیم. شما یک گوشی با نمایشگر 5.5 اینچی FHD در اختیار دارید که از یک پردازنده بهینه و 4 گیگابایت رم بهره می برد. رابط کاربری گوشی سبک و روان است و ظرفیت باتری نیز با در نظر گرفتن ابعاد و قیمت گوشی بالاتر از استاندارد انتخاب شده. با کنار هم قرار دادن این قطعات به سادگی به این نتیجه خواهید رسید که باتری نوا 2 پلاس عملکرد خوبی از خود به نمایش خواهد گذاشت. اما این طور نیست! در واقع باتری نوا 2 پلاس عملکردی فراتر از انتظارات داشت. ما در سخت افزارمگ تمایلی به انجام تست های عجیبی مانند روشن نگه داشتن نمایشگر در نور حداکثر و سپس اجرای یک فایل ویدئویی به صورت مداوم نداریم و در عوض تلاش می کنیم بفهمیم یک گوشی در شرایط واقعی و با کارکرد واقعی چه عملکردی دارد. نوا 2 پلاس در هیچ یک از روزهایی که تحت آزمایش قرار داشت از نظر باتری نا امیدمان نکرد. اگر کار شما با گوشی تنها محدود به تماس گرفتن و ارسال پیام های متنی است می توانید مطمئن باشید چیزی بیشتر از 4 روز می توانید با یک بار شارژ از گوشی استفاده کنید. در صورتی که کاربری شما استاندارد (وب گردی، استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی، تماس و گوش کردن به موسیقی به صورت متعادل است) می توانید به راحتی روی 2 روز کار کردن با گوشی بدون نیاز به شارژ حساب باز کنید و اگر یک کاربر حرفه ای با انبوهی از نیازهای پردازشی هستید هم باتری 3340 میلی آمپر ساعتی نوا 2 پلاس یک روز کامل در اختیار شماست. ضمن اینکه به کمک تکنولوژی شارژ سریع می توانید در مدت زمان کوتاهی دستگاه را به حداکثر شارژ برسانید. همچنین حالت Ultra Battery Saver نیز وجود دارد که با غیر فعال کردن برخی از امکانات گوشی، مدت زمان کارکرد آن را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. در نتیجه نیاز نیست هرگز نگران تمام شدن باتری در میانه یک روز کاری باشید.
در مجموع می توان گفت هواوی در ساخت بهترین گوشی میان رده حال حاضر بازار موفق بوده است. دستگاهی با قیمتی متعادل (نزدیک به 1.300.000 تومان) که نه تنها از نظر زیبایی حرف های زیادی برای گفتن دارد، بلکه از نظر سخت افزار و امکانات جانبی نیز جزو خوب های بازار است و یک انتخاب بسیار عالی برای طیف گسترده ای از کاربران به حساب می آید.
8.6امتیاز8سخت افزار8صفحه نمایش8دوربین9صدا9طراحی9باتری9ارزش خرید
کسی این گوشی رو داره یه فیدبک بده ببینیم چطوریه؟
سلام
از نظر من،گوشیهای هوآوی از نظر طراحی ظاهری وجنس بدنه واقعا از محصولات بقیه ی شرکتها چندین قدم جلوتروبلکه زیباتر هستند و تنهاعیب گوشیهای آنها،پردازنده ی آن است که اگر از پردازنده های کوالکام استفاده کند واقعا عالی می شود.