اگر شما یک ماشین رالی یا فرمول 1 را به داخل شهر بياوريد و بخواهید با آن رانندگی کنید، ممکن است ابتدا همه با دهان باز شما را نگاه کنند و مبهوت بمانند اما واقعاً آوردن وسیلهای با این قیمت و با امکانات خاص پیست به محیطی عادی، چندان منطقی به نظر میرسد؟! کارتگرافیک Matrix GTX 580 Platinum محصول ایسوس نیز چنین وضعیتی دارد. اگر قصد شما از خرید کارتگرافیک GTX 580، تنها اجرای بازی با بهترین جزییات گرافیکی است، Matrix GTX 580 Platinum برای شما ساخته نشده و امکاناتش زیر دست شما به هدر میرود. این کارتگرافیک برای حرفهایها و اورکلاکرهایی است که میخواهند کارتگرافیک را به خاک و خون بکشند!
چه فرقی با بقیه دارد؟
این کارتگرافیک از هر جهت با دیگر همنوعانش فرق دارد. جعبه کارتگرافیک هماندازه یک مادربورد سری ROG است و داخل آن دیسک درایور و ابزار GPU Tweak، دو کابل مبدل برق و یک پل SLI قرار دارد. طول کارتگرافیک نیز حدود 2/5 سانتیمتر از GTX 580 استاندارد بلندتر است و خنککننده غولپیکر آن سه اسلات مادربورد و کیس را اشغال میکند! این مسئله وقتی بیشتر دردسرساز میشود که بخواهید دو عدد از این کارتها را در حالت SLI در سیستم نصب کنید که در این زمان، باید مراقب باشید، مادربورد شما فضای کافی برای نصب دو کارتگرافيک به این ابعاد را داشتهباشد.
خنککننده این کارتگرافیک از سری Direct CU II است و شامل دو فن 96 میلیمتری، پنج لوله انتقال حرارت (که مستقیم با پردازندهگرافیکی در تماس هستند) و دو هیتسینک آلومینیومی بزرگ میشود.
به کمک نرمافزار همراه میتوان سرعت هر یک از فنها را به صورت جداگانه کنترل کرد. همچنین یک دکمه قرمز رنگ نیز روی کارتگرافیک قرار گرفته که با فشار آن، سرعت فنها به حداکثر میزان ممکن افزایش مييابد. طراحی خنککننده به نحوی است که بخشی از هوای گرم را به درون کیس میدمد و به همین دليل میتواند باعث افزایش گرمای درون کیس شود. با این حال، خنککننده Direct CU II بهکار رفته در این کارتگرافیک دو مزیت بسیار مهم دارد که اولی صدای بسیار کم (حتی در حداکثر فشار کاری) و دومی قدرت خنککنندگی بالاست (دمای پردازندهگرافیکی حداکثر به 73 درجه سانتیگراد میرسد). پشت کارتگرافيک نیز یک صفحه فلزی قرار گرفته که هم از قطعات پشت حفاظت ميکند و هم تا حدودی نقش هیتسینک را دارد. خروجیهای تصویری کارتگرافيک نیز با یک GTX 580 استاندارد متفاوت است.
در قسمت جلو، دو خروجی DVI، یک خروجی HDMI 1.4a و یک خروجی DisplayPort 1.2 قرار دارند. البته مانند دیگر کارتهای گرافیک NVIDIA همزمان تنها میتوان از دو خروجی تصویر استفاده کرد. یک دکمه به نام Safe Mode نیز در این قسمت قرار دارد و هنگامي که تنظیمات کارتگرافیک با مشکل روبهرو ميشوند (و حتی زمانی که بایوس کارتگرافیک خراب میشود)، با فشار این دکمه میتوان همه چیز را به حالت اول بازگرداند.
GTX 580 معمولی به یک منبعتغذیه ششصد وات با یک کانکتور شش پین و یک کانکتور هشت پین نیاز دارد اما برای راهاندازی این کارتگرافیک باید دو کانکتور هشت پین داشتهباشید (دو مبدل برق درون جعبه وجود دارد). ایسوس درباره منبعتغذیه موردنیاز صحبتی نکرده اما اگر میخواهید این کارتگرافیک را به شدت اورکلاک کنید، به يک منبعتغذيه با توان بیش از ششصد وات نیاز خواهیدداشت. کنار کانکتورهای برق، سه بخش قرار دارد: يک دکمه قرمز رنگ برای افزایش سرعت فنها، دو دکمه مثبت و منفی برای افزایش و کاهش ولتاژ پردازندهگرافیکی و محلی برای خواندن ولتاژ بخشهای مختلف از روی کارتگرافیک به وسیله مولتیمتر .
پشت کارتگرافيک نیز برای اورکلاکرهای فوقحرفهای بخش جالبی قرار دارد. در اینجا شما میتوانید با لحیم کردن هر قسمت قابلیت OCP (Over Current Protection) را از کار بیاندازید، ولتاژ حافظه را بالا ببرید، ولتاژ PLL را تغییر دهید و فرکانس Power PWM را دو برابر کنید.
در بخش بالایی کارتگرافيک نیز علامت Matrix قرار دارد که رنگ آن بر حسب میزان فشار وارده به کارتگرافیک تغییر میکند.
ممنون جالب بود
لطفا یه مجموعه درست کنید هر ماه به روز شه کدوم ها تو ایران وجود دارن
بررسی عالی بود ! کارت های گرافیک اسوس سری ROG به خاطر تجهیز به خنک کننده فوق العاده و غول پیکر ، به یکی از بهترین گرافیک های جهان در زمینه اورکلاک تبدیل شده اند .