ساعاتی پیش، گزارش ماه اکتبر سامانه جامع «اسپیدتست» (Speedtest) در سال 2024 پیرامون وضعیت اینترنت جهان منتشر شد. این گزارش نشان میدهد که ایران با صعود 4 پلهای در بخش اینترنت ثابت همراه بوده است. برای مطالعه جزئیات کامل گزارش اکتبر «اسپیدتست» همراه رسانه «سختافزارمگ» باشید.
بر اساس گزارش این ماه سامانه «اسپیدتست»، میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل در «اکتبر» (October) معادل 59.15 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت اینترنت ثابت معادل 94.52 مگابیت بر ثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه متوجه شدیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه اکتبر بوده است که تفاوتی با عدد تاخیر ماه سپتامبر (September) ندارد.
اگر اعداد ثبتشده در گزارش ماه اکتبر امسال با اعداد موجود در گزارش ماه گذشته را مورد مقایسه قرار دهیم، ما بدین جمعبندی میرسیم که میانگین سرعت در هر دو بخش به طرز قابلتوجهی افزایش یافته است. به بیان دقیقتر، بخش سرعت اینترنت موبایل در ماه جاری، رشد 3.5 درصدی را نسبت به ماه گذشته (56.76 مگابیت بر ثانیه) تجربه کرده است و بخش اینترنت ثابت هم رشد نسبی (94.16 به 94.52 مگابیت بر ثانیه) نسبت به «سپتامبر» نیز داشته است.
یکهتازی امارات و سنگاپور؛ صعود بلغارستان به جایگاه پنجم در بخش اینترنت همراه
در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل در ماه اکتبر، رتبه اول همچنان به کشور امارات متحده عربی با میانگین سرعت 428.53 مگابیت برثانیه اختصاص دارد. گفتنی است رتبههای دوم تا هشتم به ترتیب کشورهای قطر (356.74 مگابیت برثانیه)، کویت (258.51 مگابیت برثانیه)، دانمارک (149.73 مگابیت برثانیه)، بلغارستان (147.68 مگابیت برثانیه)، کره جنوبی (146.42 مگابیت برثانیه)، هلند (142.84 مگابیت بر ثانیه)، نروژ (139.37 مگابیت بر ثانیه) قرار دارند. از تغییرات مهم این بخش، صعود کشور بلغارستان به جایگاه پنجم فهرست پرسرعتترین اینترنت موبایل و سقوط کره جنوبی از جایگاه چهارم به جایگاه ششم است.
در بخش اینترنت ثابت، سنگاپور همچنان یکهتازی میکند و برای دومین بار، جایگاه نخست را با ثبت میانگین سرعت 316.99 مگابیت بر ثانیه حفظ کرده است. رتبههای دوم تا چهارم بهترتیب به کشورهای امارات (300.54 مگابیت بر ثانیه)، هنگکنگ (296.97 مگابیت بر ثانیه) و شیلی (279.14 مگابیت بر ثانیه) اختصاص دارند. به جز تغییر در جایگاه کشورهای فرانسه (صعود به رتبه ششم) و تایلند (سقوط به رتبه هفتم)، اتفاقات منحصربهفردی در بخش مذکور رخ نداده است.
در بخش بدترینها، کشور «کوبا» با ثبت کمترین میانگین سرعت (معادل با 2.84 مگابیت بر ثانیه)، به کار خود در بخش اینترنت ثابت ادامه میدهد؛ این درحالیاست که «افغانستان» چنین وضعیت نابسامان را در بخش اینترنت موبایل با ثبت میانگین سرعت 8.54 مگابیت بر ثانیه پشت سرمیگذارد.
افزایش غیرمنتظره اینترنت ایران در بخش ثابت؛ اما با طعم سقوط در بخش موبایل!
بر اساس گزارش «اسپیدتست» در ماه اکتبر 2024، ایران در دو بخش اینترنت ثابت و اینترنت موبایل، دو مسیر کاملاً متفاوت را طی کرده است. ابتدا در بخش اینترنت ثابت اعلام کنیم که کشور ما با صعود 4 رتبهای همراه بوده است. به عبارت دیگر، سرعت اینترنت ثابت در ایران از 15.28 مگابیت برثانیه به 15.66 مگابیت برثانیه (معادل 1.95 مگابایت بر ثانیه) افزیش یافته است. با این توضیحات، ایران اکنون در جایگاه 140 (از میان 158 کشور) قرار دارد.
از سوی دیگر، کشورمان دو پله سقوط را در بخش اینترنت موبایل تجربه کرده است و از میانگین 37.39 مگابیت برثانیه به 37.88 مگابیت برثانیه (معادل 4.73 مگابایت بر ثانیه) رسیده است. ایران در گزارش ماه اکتبر، در جایگاه 73 (از 111 کشور) قرار گرفته است.
بازگشت اختلالات در اینترنت ایران؛ گویا مشکل برطرف شده است!
متاسفانه، در چند روز گذشته، مردم ایران دوباره با اختلالات شدید اینترنت روبهرو شدند. «بهزاد اکبری»، معاون وزیر ارتباطات دولت پزشکیان در تاریخ 24 آبان 1403 مدعی شد که ریشه اصلی اختلالات اخیر، «قطعی گسترده در مسیر اروپا» است؛ این مسئله ارتباطات بینالملل کشور به حجم سه ترابیت بر ثانیه را تحت تاثیر قرار داده است.
البته «اکبری» امروز با انتشار پُستی در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) اعلام کرد که مشکل کاهش سرعت اینترنت با یاری همکاران برطرف شده است. او با قدردانی از صبر و تحمل کاربران تاکید کرد: «ما تلاشم میکنیم با افزایش تنوع مسیرهای ارتباطات بینالملل کشور، بتوانیم اثرگذاری قطعیها روی کیفیت سرویس کاربران را به کمترین میزان برسانیم.» «اکبری» در ادامه افزود که قطعیها از مسیرهای مختلف در کشورهای رومانی و صربستان رخ داده بود.
لطفاً نظرات خود را درباره قطعیهای اخیر اینترنت در ایران با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید