اجرای بازی روی گوشی موبایل و تبلت بسیار ساده است. بازی را روی گوشی دانلود کرده و با لمس صفحه و یا کار با دکمه های مجازی روی صفحه، بدون پیچیدگی خاص بازی ها را اجرا می کنید. کمپانی Thermaltake همانند بسیاری از علاقمندان بازی های موبایل میدانم که لمس صفحه برای تمامی بازی ها نتیجه خوبی نداشته و گاهی لذت تجربه بازی را کم می کند. به همین خاطر یک کنترلر مخصوص موبایل به نام Contour طراحی کرده تا حس و حال بازی های موبایل را به سطح جدیدی ارتقا دهد.
دنیای بازی های ویدئویی دیگر به کنسول های بازی و کامپیوتر ها ختم نمی شود. حالا دستگاه های موبایل بخش قابل توجهی از آمار زمان صرف شده برای انجام بازی های ویدئویی را در اختیار دارند و به همین سبب به اهمیت آن ها روز به روز افزوده می شود. این اهمیت انقدر زیاد است که حتی کنسول های بازی دستی مانند نینتندو DS یا PSP سونی را نیز را مشکلاتی روبرو کرده و هر روزه کاربران بیشتری را به خود جلب میکنند. دلایل استقبال از بازی روی گوشی موبایل و تبلت مختلف است، اما سادگی استفاده و عدم پیچیدگی و دسترسی سریع یکی از مهمترین دلایل اقبال عمومی به این بازی ها است. با این حال هر چقدر هم که این بازی ها ساده و کاربردی باشند، باز هم مواقعی پیش می آید که لمس صفحه و کار با دکمه های مجازی حس و حال خوبی از اجرای بازی را القا نمی کنند. در چنین شرایطی یک کنترلر فیزیکی همچون دسته بازی کنسول ها می تواند شرایط بسیار بهتری فراهم کرده و محیط قابل کنترل تری برای تجربه بازی فراهم کنند. به همین سبب هم کمپانی Thermaltake کنترلر بازی Contour را طراحی کرده تا علاقمندان به بازی روی موبایل و تبلت یک تجربه متفاوت از اجرای بازی را داشته باشند.
شاید بازی هایی همچون Clash of Clans یا Two Dots اصلا نیازی به کنترلر نداشته باشند و لمس سریع صفحه بهترین ابزار برای تعامل با بازی به شمار آید. اما اگر یک بازی مسابقه ای حرفه ای یا یک اکشن با جزییات بالا را بخواهید روی موبایل تجربه کنید، قطعا دکمه های مجازی روی صفحه نمایش کوچک گوشی مانعی برای اجرای بهتر و تماشای تصاویر در بازی خواهند بود. به همین سبب وجود یک کنترلر فیزیکی مجزا می تواند شرایط را تا مقداری بهبود ببخشد. ما اولین بار در نمایشگاه CES با این کنترلر برخورد کرده و از Thermaltake قول گرفتیم تا این محصول را برای بررسی در اختیارمان قرار دهد. حالا Contour در دستان ماست و از نزدیک می توانیم ان را در شرایط مختلف بررسی کنیم.
آشنایی با MFi
اگر روی جعبه برخی از محصولات و لوازم جانبی اختصاصی اپل را دیده باشید یا نگاهی به بخش مشخصات فنی انها بیاندازید ، قطعا عبارت “مطابق با استاندارد MFi “ را دیده اید. این عبارت مخفف Made For iPod/iPhone/iPad است و به این معنی است که دستگاه مورد نظر تحت استاندارد های تعیین شده توسط اپل طراحی شده و با محصولات این کمپانی سازگار است. این استاندارد در ابتدا در سال ۲۰۰۵ و برای دستگاه های آیپاد معرفی شد و سپس به دیگر محصولات اپل نیز گسترش یافت. گیم پد Contour محصول ترمالتیک نیز از این استاندارد ها بهره برده و به شما اطمینان میدهد که این محصول به خوبی از پس انجام وظایف اش بر می آید. نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید این است که گیم پد Contour با گوشی های اندروید مطابقت ندارد.
طراحی
طراحی Contour کاملا از همان سبک استاندارد کنترلر های بازی در کنسول هایی همچون XBOX یا پلی استیشن پیروی میکند و تمامی دکمه های مورد انتظار برای یک کنترلر را در بر می گیرد. Contour تقریبا راحت در دست قرار میگیرد، اما از بابت ارگونومی و در مقایسه با کنترلر های XBOX و PS4، در سطح پایین تری قرار می گیرد. علاوه بر دکمه های اصلی، دکمه روشن و خاموش، دکمه برای اتصال بلوتوث و دکمه Pause نیز روی سطح کنترلر قرار گرفته اند که اندازه بسیار کوچکی داشته و تقریبا غیر ممکن است که به صورت اشتباهی آنها را فشار دهید! بدنه کنترلر از پلاستیک کاملا ساده ساخته شده است و تنها آنالوگ ها دارای روکش سیلیکونی برای کنترل بهتر هستند.
دکمه های اصلی گیم پد از جنس پلاستیک براق
ویژگی اصلی این کنترلر در گیره نگهدارنده وسط آن است که با طراحی مناسب با کل مجموعه در مرکز کنترلر جا خوش کرده است. این گیره نگهدارنده را می توانید به سمت بالا بلند کرده و انواع گوشی های آیفون با اندازه های مختلف را داخل آن نصب کنید (تغییر ارتقاع گیره تا حدی است که حتی در صورت عرضه آیفون بزرگتر از سوی اپل، باز هم می توان آن را درون این گیره نصب کرد). سطح داخلی گیره دارای روکش سیلیکونی قرمز رنگی است که باعث می شود به بدنه گوشی موقع قرار گرفتن داخل گیره آسیبی وارد نشود. این گیره قابل جدا شدن بوده و میتوان از ان به عنوان پایه نگه دارنده گوشی روی میز نیز استفاده کرد. یکی از ایرادات طراحی که می توان به Contour گرفت، این است که زمان قرار گیری گوشی بزرگی همچون iPhone 6 Plus، کنترلر به سمت بیرون سنگینی کرده و در صورتی که کنترلر را روی میز قرار دهید نمیتواند تعادل خود را حفظ کند.
آنالوگ و دکمه چهار جهتی انعطاف پذیری بالایی در استفاده از این گیم پد فراهم می کند
باتری داخلی از نوع لیتیوم یون و دارای ظرفیت ۴۰۰ میلی آمپر ساعت است. به گفته سازنده عمر این باتری قابل شارژ حدود ده ساعت است و نتایج تست ما نیز تقریبا به آنچه که سازنده اعلام کرده نزدیک است (با این حال این میزان عمر باتری برای چنین محصولی و در مقایسه با رقبایش کمتر از حد انتظار است). در صورت عدم استفاده از گیم پد برای مدت زمان مشخص، به صورت خودکار خاموش میشود تا در مصرف باتری طرفه جویی شود. شارژ باتری از طریق اتصال microUSB در جلوی کنترلر انجام میشود. از انجا که این محصول صرفا برای محصولات اپل ساخته شده، بد نبود که سازنده از اتصال Lightning برای شارژ استفاده می کرد تا کاربر مجبور نباشد یک کابل اضافی دیگر برای شارژ کنترلر را هم با خود حمل کند.
دکمه های جلوی گیم پد و اتصال microUSB برای شارژ باتری داخلی
تطابق با بازیها
در میان انبوه بازی هایی که برای آیفون، آیپاد و آیپد ساخته شده، همواره به چگونگی استفاده از صفحه لمسی برای کنترل بازی توجه شده است. به همین خاطر هم بازی هایی هستند که اصلا نیازی به گیم پد نداشته و با لمس ساده به خوبی قابل کنترل هستند. ما هم انتظار نداریم که بخوایم با کمک گیم پد بازی ای همچون Two Dots را کنترل کنیم! نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که سازندگان بازی ها نیز باید پشتیبانی از گیم پد های مخصوص محصولات اپل را در بازی خود بگنجانند و بسیاری از بازی ها هستند که اصلا از گیم پد ها پشتیبانی نمی کنند. خوشبختانه در سایت لیستی از بازی های پشتیبانی شده توسط گیم پد های مطابق با MFi وجود دارد که قبل از خرید می توانید به آن ها سر زده و ببینید آیا بازی مورد علاقه شما در این لیست قرار دارد یا خیر.
صفحه اختصاصی بازی های پشتیبانی شده توسط گیم پد ترمالتیک Contour
در ژانر های مختلف بازی، گزینه های متعددی با قابلیت پشتیبانی از گیم پد وجود دارد و از بابت تنوع گزینه های نسبتا زیادی در دسترس است. بازی های ورزشی (به خصوص فیفا)، بازی های مسابقه ای، بازی های پلتفرمر و نمونه هایی همچون Rayman از جمله بهترین مواردی هستند که می توان گیم پد Contour را در انها مورد استفاده قرار داد. خوشبختانه بازی های پشتبانی کننده MFi عناوین خوبی را نیز در بر میگیرند که باعث می شود ارزش خرید ابزاری همچون یک گیم پد اختصاصی بیشتر شود.
سرعت پاسخدهی کلید ها و ساختار انها به اندازه یک گیم پد کنسول های بازی پیشرفته است و استفاده از اتصال بلوتوث تاخیری در استفاده از گیم پد و سرعت عکس العمل آن ایجاد نکرده است. برای مثال در بازی همچون Rayman، فشار اندک کلید پرش یک پرش کوتاه در بر خواهد داشت و فشردن بیشتر کلید به یک پرش بلند منجر می شود. اتصال گیم پد و گوشی به سرعت برقرار شده و حتی اگر داخل بازی باشید و گیم پد را روشن کنید، به صورت خودکار اتصال برقرار شده و می توان بازی را با گیم پد ادامه داد). حس خوب استفاده از این گیم پد زمانی بیشتر می شود که آن را به آیپد یا Apple TV وصل کنید تا با داشتن صفحه نمایش بزرگتر حس بهتری از اجرای بازی داشته باشید.
نتیجه گیری
میزان کاربردی بودن Contour را شاید بتواند با یک کیبورد بلوتوثی مقایسه کرد. شما قطعا می توانید متن را با کمک کیبورد مجازی روی گوشی یا تبلت به خوبی تایپ کنید. اما زمانی که یک کیبورد بلوتوثی فیزیکی در اختیار دارید، حس بسیار بهتری از تایپ کردن خواهید داشت و شاید هم تسلط بیشتری در زمان تایپ داشته باشید. همین شرایط هم در مورد کنترلر بازی Contour صدق میکند. اگر بازی با گوشی و تبلت از جمله سرگرمی های مورد علاقه شما است، داشتن Contour می تواند حس بهتری به شما بدهد.
البته نکات منفی درباره طراحی یا محدودیت هایی در استفاده از آن در بازی ها وجود دارد، اما بازی های زیادی هم هستند که استفاده از گیم پد Contour باعث جذاب تر شدن آن ها می شود. نصب گوشی روی کنترلر و زاویه ای که گوشی قرار می گیرد برای انجام بازی مناسب است. لذت بیشتر زمانی فراهم می شود که این محصول را در کنار آیپد و از آن بهتر، روی بازی های Apple TV استفاده کرده و حسی همچون اجرای بازی روی یک کنسول را داشته باشیم.
رقبا
Mad Catz CTRLi: این کنترلر یکی از محصولات بسیار معروف در این گروه است که طرفداران زیادی دارد. طراحی این محصول مناسب بوده و کارایی خوبی در بازی ها ارائه می دهد. نکته منفی مهم این محصول استفاده از باتری قلمی است که می تواند در برخی شرایط کاربر را در تنگنا قرار دهد.
Steelseries Stratus: اگر به دنبال یک گیم پد کوچک هستید این محصول می تواند گزینه ای مناسب باشد. Stratus باتری قابل شارژ با عمر ده ساعت دارد، اما شاید به اندازه یک گیم پد با اندازه بزرگتر خوش دست نباشد.
:emoji1:-L:-L:-L:-L:-L:(
بازی های کوچیک تو پلترفرم های کوچیک باید جوی استیک کوچیک هم داشته باشه و جذابیت در حد خودش داشته باشه و با پلتفرمهای دیگه مقایسه نشه
قیمتش به دلار حدود ۶۵ دلار هستش…اونطور که بهمون گفتن برنامه های گسترده ای برای حضور توی ایران دارن و ما هم امیدوارم هستیم که به زودی شاهد حضور رسمی محصولاتشون در بازار باشیم.
سلام دوست عزیز
واقعیت قیمت این محصول را به ریال نمی دانیم و براساس اطلاع ما فعلا در ایران نیست.
با سلام
ميخاستم قيمتشو بدونم و چجوري بايد سفارش بدم
فعلا با این قیمت ها و کاربد گیم پد ها برای گوشی خیلی مشتاق نیستم برای استفاده ازشون
مطالبتون رو که خوندم،وسوسه شدم ، این سبک بازی ها رو امتحان کنم
حتما لذت خاصی داره 😡
ممنون از مقالتون واقعا طرح جوی استیک XBOX لذت خاص خودش داره……… این محصول نوجوان هارو هرچه بیشتر معتادتر میکنه
اگر قیمت خوبی داشته باشه خیلی تجریه عالی به لدم دست میده دوستان تا حالا کسی استفاده کرده