هنوز چند ساعتی از خبر لو رفتن نام و برخی مشخصات پردازنده Intel Core i7-9750H نگذشته بود که اینبار از طریق لپ تاپ های گیمینگ، بنچمارکها و توانایی های کارت گرافیک GTX 1650 در کلاس لپ تاپ و Intel Core i7-9750H به عنوان یکی از پرچمدارن نوت بوک های گیمینگ، لو رفته و منتشر شد.
شاید باور کردنی نباشد اما Intel Core i7-9750H حتی بالاترین مدل از سری H اینتل هم نبوده و با این وجود از پرچمدران نسل های پیشین، به طور چشمگیری قوی تر است! Intel Core i7-9750H از پردازنده Core i7-8750H تا 28 درصد سریعتر بوده و حتی چیزی در حدود 91 درصد هم سریعتر از Core i7-7700HQ به عنوان پرچمدارن KabyLake است! این همه افزایش پرفورمنس و عملکرد، تقریبا در چند سال گذشته در این کلاس بی سابقه بوده است. بد نیست بدانید که پس از Intel Core i7-9750H، پردازنده های Core i9 نیز معرفی خواهند شد.
و اما پس از آن کارت گرافیک دوست داشتنی و کم مصرف و ارزان قیمت NVIDIA GTX 1650 را برای لپ تاپ های گیمینگ جدید شاهد هستیم که به مانند نسخه دسکتاپی خود، از 4 گیگابایت حافظه VRAM بهره می برد.
نکته نویسنده:
انویدیا در GTX 1050 دو نمونه 2 و 4 گیگابایتی را به خدمت گرفت که این مسئله موجب سردرگرمی هایی شده بود؛ احتمالا اینبار چنین اقدامی از سوی انویدیا در زمینه GTX 1650 صورت نخواهد گرفت. اما در بخشی دیگر، سازنده لپ تاپی که اسلاید آن منتشر شده است، بخش فرکانس را به صورت محسوسی برجسته کرده است؛ این بدان معنی است که شاید سازندگان لپ تاپ در تغییر فرکانس GPU بر اساس تهویه، باتری و عواملی از این دست، نقش داشته باشند. البته هر دو مورد فعلا در حد فرضیه هستند.
کارت گرافیک NVIDIA GTX 1650 در نسخه لپ تاپ خود تا 41 درصد سریعتر از GTX 1050 و تا 24 درصد سریعتر از GTX 1050 Ti است. ما انتظار چیزی در حدود 15 درصد بهبود را داشتیم که خوشبختانه انویدیا تغییراتی بیش از آن را اعمال کرده است. اطلاعات فوق از لپ تاپ MSI GL63 بدست آمده است. ما انتظار داریم که این مدل ها از اوایل ماه مه در دسترس باشند.
افزایش قدرت پردازنده های لپتاپ اینتل به دلیل افزایش تعداد هسته و فرکانس بوده نه به دلیل بهبود معماری ساخت و کاهش لیتو گرافی. اینتل چهار نسل پیاپی که شامل نسل 6 و 7 و 8 و حالا هم نسل نهم میشه در فناوری ساخت 10 نامومتری گیر کرده و فقط به افزایش تعداد هسته و فرکانس بسنده کرده جوری که در فرکانس برابر پرفورمنس تک هسته ای نسل نه برابر با نسل ششمه هرچند افزایش تعداد هسته در کل چیز خوبیه اما متاسفانه بازی ها از این هسته های اضافه استفاده نمیکنن و بهبودی در اجرای بازی ها دیده نمیشه البته هرچند در این بین افزایش فرکانس باعث بهبود عملکرد تک هسته ای و درنهایت بهبود شرایط در بازی ها میشه اما خود این افزایش فرکانس باعث افزایش گرما و انرژی مصرفی میشه که مشخصا چیز مطلوبی نیست و در لپتاپ ها به دلیل محدودیت های موجود نمود بیشتری پیدا میکنه