محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعاتی روز گذشته در حساب اینستاگرام خود در خصوص بهبود شاخص های آسیب اجتماعی پس از فیلترینگ تلگرام نظرسنجی مطرح کرده است.
پس از حذف برنامه پیامرسان سیگنال از مارکتهای ایرانی، شایعه فیلترینگ آن قوت گرفت. باوجود آنکه این برنامه تنها با دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از مارکتها حذف شده و هنوز به صورت رسمی توسط مسدود نشده، برخی از کاربران در راهاندازی آن و دریافت پیامک فعالسازی دچار مشکل شدهاند. تمامی اینها میتواند نشان از سرنوشتی مشابه با تلگرام برای سیگنال باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در طول دوران فعالیت خود، همواره اعلام کرده که مخالف راهکار فیلترینگ جهت مبارزه با معضلات موجود در این شبکههای اجتماعی است. وی همچنین خود را از تصمیم فیلترینگ مبرا کرده و همواره اعلام کرده است که نقشی در این عملیات ندارد. جهرمی حالا در شرایطی که به نظر میرسد به روزهای آخر فعالیت سیگنال در ایران نزدیک میشویم، با ایجاد یک نظرسنجی دیدگاه مخاطبینش در این زمینه را جویا شده است.
نظرسنجی بهبود شاخص های آسیب اجتماعی با فیلترینگ تلگرام
آذری جهرمی در حساب اینستاگرامی خود از مخاطبین خود پرسیده است که “به نظر شما، آیا شاخصهای آسیبهای اجتماعی پس از صدور و اجرا حکم فیلترینگ تلگرام بهبود پیدا کرد؟ نظر شما چیه؟”
تا لحظه نگارش این مقاله، چیزی در حدود 22 ساعت از نظرسنجی وزیر ارتباطات گذشته است و تا این لحظه 93 درصد کاربران معتقدند که این موضوع با فیلترینگ تلگرام بهتر نشده است. 7 درصد پاسخدهندگان به این سوال نیز معتقدند که مسدود شدن این برنامه پیامرسان باعث بهبود در شاخص آسیبهای اجتماعی شده است.
نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا مسدود کردن برنامههای میتواند در بهبود شاخصهای آسیبهای اجتماعی موثر واقع شود؟ اگر پاسخ شما منفی است، چه راهکاری را به عنوان جایگزین به مسولین پیشنهاد میکنید؟
بیشتر بخوانید: حذف سیگنال از مارکت های ایرانی – فیلترینگ در کمین است!
این کسایی که توی سایت هی می گویند باید فلان پلتفورم فیلتر بشه یا باید بسته بشه و یا کسانی که می گویند هی ما این کار را کردیم که آذر جهرمی کاندیدای ریاست جمهوری را رها بکن یا بازداشت آذر جهرمی یک اقدام نمادین بود خودمون هم می دونستیم نمیتوانیم محکومش کنیم و فلان و بهمان با این نظر سنجی ثابت شد فقط نهایت 7 درصد طرفدار دارد ؟!!! یعنی واقعا قباحت دارد که 7 درصد نظر و سلیقه خود را به 93 درصد دیگر تحمیل می کنند و تازه از خود متشکر هم هستند و بسار هم افتخار می کنند، ببینید اگر یک بحرانی برای کشور ایجاد بشود آیا می توانید با این اصول یک جانبه از آن بحران به سلامت در بیایید ؟!! یا باید همه مردم همیشه پای مشکلات باشند یک رنگ و یک صدا نه اینکه یکی یک چیزی بگوید بقیه مجبور باشند…
یه مشکل خیلی بزرگ توی پیام رسان های داخلی داریم اینه که تا اونجایی که من می دونم هیچ کدوم قابلیت voice call و video call ندارن.یا بهتر بگم احتمالا بخاطر درآمد اپراتور ها یه جورایی اجازه این کار داده نمی شه.
دوستان اگه کسی این قابلیت ها رو توی پیام رسان های داخلی دیده به من بگه.چون من که ندیدم
خلاصه کلام نتیجه جالب نظرسنجی وزیر ارتباطات درخصوص فیلترینگ تلگرام این است که نظر مردم حتی 93 درصد جامعه را تشکیل بدهند مردود است چون دموکراسی یک ابزار غربی و پر حیله است و حتی خود غرب به درستی اجرا نمیشود در نتیجه عده ای حق دارند حتی اگر در اقلیت باشند نظر خود را به دیگران تحمیل نمایند اما در حقیقت باید بگم که حتی در نظامهای سنتی و سلطانی حتی اسلامی عصر قدیم خوب نوعی دموکراسی قبیلگی بود مثلا بیعت کردن از این بگذریم در دوران سلاطین هم که قدرت مطلقه بودند درست است که نظر مردم را نمیپرسیدند اما به نوعی به نظر اکثریت احترام می گذاشتند مثلا در دوران خلفای اسلامی درست است که ایدئولوژی اسلامی حاکم بود اما ملی گرایی و ایرانی گرایی هم توجه می شد برای اینکه نادیده گرفتن درصد بزرگی از مردم واقعا برای خلافا هزینه سیاسی بزرگی داشت …. .
این پولی که صرف بهتره بگوییم اسراف ساخت ربات هوشمند مسدود کننده پست های مبتذل اینستاگرام شده یا پولی که خرج ساخت موتور جستجو، سامانه های فیلترینگ هوشمند مثل صفحه پیوندها و… و مسنجرهای بومی مثل سروش و… و هزاران سیستم خصولتی دیگه شده اگه باهاش یه پلتفرم مثل تلگرام میساختن اونم نه دولتی به بخش خصوصی میسپاردنش الان درگیر این مسایل نبودیم بی لیاقتی مسئولین رو ماباید تاوانشو بدیم؟
یا اصلا اینا سخته نمیتونید بسازید این پول یامفت رو صرف فرهنگ سازی میکردید خود مردم از این پلتفرم ها دیگه استفاده نمیکردن یا هم جوری استفاده میکردن که طرف خارجی میفهمید نمیشه سوء استفاده کنه از کاربرهای ایرانی و خودش خدمات دهی به ما رو متوقف میکرد یا به اصطلاح تحریممون میکرد
مسئولین روزی باید پاسخ بدید و مورد سوال قرار خواهید گرفت پس اون روز راه فراری برای شما نخواهد بود چراکه ۸۰ میلیون ایرانی رو سرشکسته و ذلیل کردید و ظلم و ستم به ۸۰ میلیون با ظلم و ستم به یک نفر دو نفر و.. مجازاتش متفاوته
با شما اتمام حجت کردم
باشد که خداوند شما سست عنصرها را سرعقل نداشته بیاورد
و من الله توفیق.
یعنی وزیر جوان نتونست 3 درصد عرزشی دیگه پیدا کنه بیان رای بدن که نظر سنجیش به 10 درصد برسه؟
وقتی یک چیزی قانون میشه که اکثریت با اون موافق باشند اگه نباشند میشه زور اعمال زور هم خیلی هزینه داره از جمله هزینه ها ی اعمال زور از بین رفتن اعتماد مرده حاکمیت هم ماشالله بزنم به تخته در این ضمینه چوب خطش پر شده چیزی که بین مردم نداره همون اعتماده و ملت هم حق دارند یکی بگه سیگنال چش بود از مارکت آندروئیدی حدف شد جز اینکه امنیتش از واتس آپ بیشتر بود ؟!!
انقدر عقده هاتونو سر این بدبخت خالی نکنید. همین آقای جهرمی کلی با فیلترینگ اینستا مخالفت کرده.
هدفم تعریف کردن ازش نیستا. میخوام بگم طرف اصلی تون رو بشناسید.
مثلا همین فیل ترینگ تلگ رام، حکم قضایی بوده که طرف یه تندرو بی منطقه. ولی ما تا چیزی میشه به جهر می فش میدیم.
یا مثلا همین آقای جهر می، دستور داده بود که مخابرات تا پایان امسال ۵ هزار پورت vdal تهیه کنه
اما مخابرات به خاطر هزینش داره میپیچونه
ایشونم (حداقل روی کاغذ) انحصار فیبر نوری رو از مخابرات در آورد.
….
فقط همینو میخوام بگم که جهر می فقط نقش جلو دوربین رو داره. اصل کاریا رو بشناسید!
یکی از ضعیف ترین وزیرای این مملکت با اختلاف زیاد همین آقاست
فضای مجازی توی دوران ایشون کاملا وِل تشریف داره
از مواد مخدر تا فروش بچه و اسلحه گرفته تا قمار ، راحت و بدون هیچگونه نظارتی داره توی پیام رسان هایی نظیر اینستاگرام ( مخصوصا ) و تلگرام ، انجام میشه . معلوم نیست دارک وبِ یا ….
فیلتر لازم نیست آقای شوآف ، نظارت بفرمایید
چطوری مثلا نظارت بکنه ؟! وزیر دیگه می اومد مثلا چیکار میخواست بکنه ؟ مسئله جرایم مربوط به پلیس فتا است نه وزارت ارتباطات وظیفه تولد محتوا هم اقلب مردم هستند تا سازمانها نه صدا وسیما ! که وظیفه خودشم مونده است این وزارت خانه فقط مسئوال ارتباط است و بس حتی نمیتونه جلوی فیلترینگ را بگیره !
اگه بیاد فیلتر کنه میشه وزیر دلخواهشون.
گوگل سرچ کن شرح وظایفش میاد
وقتی نظارت نباشه و یه شبکه پیام رسان باعث ایجاد آشوب در کشور بشه قطعا اون شبکه فیلتر میشه مثل فرانسه ، روسیه و …. که تلگرام فیلتر کردن
اواخر عمر این دولته وگرنه قطعا ایشون استیضاح میشد ( نمیشه زیاد بازش کرد چون تایید نمیشه )
نمیدنم چرا تاریخچه سانسور را در ایران نادیده می گیرید فقط کشورهای معدودی هستند این سطح از سانسور و ممیزی در آن وجود داشته باشه از اول انقلاب خیلی چیزهای مسخره ممنوع شده و با آن به شدت برخورد شده از جمله معجون ! که در فیلم نهنگ انبر 2 رضا عطاران به آن اشاره شده خب در نتیجه بیش از 40 سال کارهای عاقل اندر سفی نتیجه اش شد از بین رفتن اعتماد عمومی و قانون گریزی مردم یعنی شما بیا یک عالمه قانون جورواجور محدود کننده را با شعار در مجلس تصویب کن از اون طرف مردم با بی اعتنایی آن را در سطل زباله پرتاب می کنند این همه فیلترینگ در اینترنت هست که کلا بی خودی است مثلا سایت هست مود بازها را در آن دانلود می کنند یکی بسته هست دو تای دیگری باز ! آپلود سنتر هست یک سری فیلتر آن سری دیگر نه ؟ الگوی فیلترینگ کاملا نامشخص است برای اینکه این کشور صاحب نداره ناگهان فلان شخص یا نهاد برای فیلرینگ فشار وارد می کند به طوری که به اینترنت ایران مردم به شوخی می گویند فیلترند یعنی 95 درصد فیلتر و فقط 5 درصد باز که آن هم معلوم نیست تا کی برقرار باشد خلاصه مردم نسبت به این مسائل حسابی آلرژی پیدا کرده اند تا حاکمیت حالت تهاجم می گیرد ملت سریعا ناخودآگاه گارد می گیرند .
فیلتر همه جا هست نه فقط ایران
هر کشوری بر اساس فرهنگ ، قانون و امنیت خودش فیلتر اعمال میکنه
و بعله بعضی فیلترا بی خودیه اما بیشترشون نع
فرهنگ مردم آزادی و حق بیان نظر و دسترسی به اطلاعات هستش. مردم انقلاب کردن که از فرهنگ خفقان و سرکوب و ناآگاهی آزاد و مستقل بشن.
( فرهنگ مردم آزادی و حق بیان نظر و دسترسی به اطلاعات هستش )
اینا چرت و پرت هایی هست که غربیا تو مغز کشورهای ضعیف کردن
آمریکا ، کل اروپا رو یه نگاه بفرما
یه کرونا اومد حیثیتشون بُرد
آزادی بیان ، جُکی بنام دموکراسی و….. برای بقیه هست نه برای خودشون . مثال آمریکا
فیلتر همه جا هست نه فقط ایران هر کشوری بر اساس فرهنگ ، قانون و امنیت خودش فیلتر اعمال میکنه؟! عجب حرفی زدید اما متوجه نیستید که فرهنگ مردم ایران با هم یکی نیست بلکه گوناگون است …..نه فرهنگ کنونی ملت یعنی یک تناقض آشکار وجود دارد چرا متوجه نشدید شما و سر خور مثل کبک پایین نگاه می دارید 97 درصد مردم رای دادند که مخالف فیلترینگ هستیم چرا دروغ !!! 97 درصد گویای فرهنگ جامعه هستند نه آن 3 درصد باقی مانده … .
فیلترینگ در ایران چه معنی میده در حالی که فرهنگ استفاده از فیلترشکن در کشور نهادینه شده ؟!!!
تو فرانسه تلگرام فیلتر نیست. لطفا دروغ نگو هر چند میدونم برات ممکن نیست.
اگر این عزیز و وزیر جوان کمی از تلاشی که برای تلگرام گذاشت رو برای قوی تر شدن پلتفرم های ایرانی گذاشته بود الان لازم نبود منت پلتفرم های خارجی رو بکشیم. الان فکر کردید تلگرام داره بدون پشتوانه پیش میره؟ بحث فیلترینگ هم همه جا هست، حتی همون هایی که ادعای آزادی بیانشون جهان رو کر کرده، اگه قوانین شون رو رعایت نکنی فیلترت میکنن. نمونه بارز “ترامپ”
آقا محمد از جهاتی با نظرت موافقم.فقط اینو می خوام بگم که اپلیکیشن هایی مثل تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ و بقیه؛ یه شبه این همه کاربر پیدا نکردن.تازه با این همه هزینه و تبلیغاتی که خارجیا صرف می کنن.مثلا اینستا حداقل 10 سال طول کشیده تا به اینجا رسیده. تازه حداقل
مشکل ما توی این مملکت مسوولین بی سوادی هستند که می خوان با فیلتر کردن اپ های خارجی و بدون هزینه و تبلیغات و فرهنگ سازی برای اپ های داخلی ؛ یک شبه مردم رو اجبار به استفاده از اپ های داخلی کنن.
بلا نسبت بلا نسبت این روش روی حیوانات هم جواب نمی ده. خوب معلومه که اکثریت مردم میان موضع مخالف می گیرن
پلتفورم زوری را خودت برو تنهایی استفاده بکن با بقیه چیکار داری تو فکر کردی اگه یک پلتفروم ایرانی خوب داشتیم مردم حاضر به استفاده بودند ازش مثل روز روشنه هدف پلتفروم ایرانی چوب زدن زاغ سیاه مردمه … .
جدیدن تو این سایت پر ساندیسی شده
شایدم فقط رنگ عوض می کنند.
چی میخوای با زور سرنیزه مردم را وادار به استفاده بکنی مگه میشه ! مگه داریم ؟!
هی فیلتر کنن.تا وقتی …شکن هست ما هی میریم سراغ تلگرام.
درود …. .