در یک سال گذشته شرایط عجیبی در بازار کامپیوتر حکمفرما بود و دو قشر کاربران و فروشندگان به هیچ وجه از این شرایط راضی نبودند. به هر صورت امیدواریم در سال جدید اتفاقات مثبتی در بازار کامپیوتر رخ دهد و تاثیر آن را روی هر دو قشر مشاهده کنیم. در این بین دو سطح میانرده و حرفهای مورد نظر قرار گرفته تا انتخاب ما به معرفی گرانترین محصولات محدود نشود. در لیست برترینهای سختافزار، تمامی محصولات مورد مقایسه و بررسی دقیق قرار گرفتند تا بهترینها به معنای واقعی انتخاب شوند.
تصویر ۱: اجزای یک کامپیوتر گیمینگ
پردازنده
بهترین پردازنده میانرده با قیمت و کارآیی مناسب در اختیار محصولی از خانواده AMD Keveri قرار میگیرد که مشخصات مناسبی دارد و عملکرد قابل قبولی در اختیار کاربران قرار میدهد. بهعنوان یک کاربر نیمه حرفهای که از قضا هر انتظاری از پردازنده خود دارد و قیمت آن نیز برای وی اهمیت فراوانی دارد، گزینه بهتری نسبت به AMD A10-7850K در دسترس قرار ندارد. پردازندهای مجهز به چهار هسته پردازشی و هشت پردازنده گرافیکی با فناوری ساخت ۲۸ نانومتری که قدرت قابلتوجهی در بخش گرافیک مجتمع از خود به نمایش میگذارد. از سوی دیگر قابلیت کراس فایر با کارت گرافیکهای سری R7 یک مزیت مهم بهشمار میآید و به سادگی میتوانید قدرت گرافیکی کامپیوتر خود را افزایش دهید. هر چند واحد گرافیکی مجتمع A10-7850K به میزان قابلتوجهی قدرت بالایی در اجرای بازیها دارد. چهار هسته پردازشی اندکی نسبت به پردازندههای Core i5 اینتل قدرت کمتری ارائه میدهند اما با در نظر گرفتن فاکتور قیمت میتوان از توان پردازشی به نسبت کمتر چشمپوشی کرد.
تصویر ۲: پردازنده AMD A10-7850K
از سوی دیگر میتوان به عملکرد خیرهکننده واحد گرافیکی R7 توجه کرد و قابلیت کراس فایر با کارت گرافیکهای سری R7 را مد نظر قرار داد. با پرداخت مبلغ ۵۴۰ هزار تومان برای A10-7850K و مقایسه قیمت آن به پردازندههای اسکای لیک اینتل، میتوانید Core i3-6300 را با دو هسته با فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز و چهار رشته پردازشی در کنار چهار مگابایت حافظه نهان سطح سوم خریداری کنید. در مقابل پردازنده منتخب سختافزار برای کاربرد نیمهحرفهای و بودجه میانرده با فرکانس ۳.۷ گیگاهرتز در حالت پیشفرض فعالیت میکند و در صورت فعالسازی فناوری توربو به ۴ گیگاهرتز افزایش مییابد. میزان حافظه نهان برابر با ۴ مگابایت از نوع L2 بوده و این پردازنده از حافظه رم DDR3 پشتیبانی میکند. یکی از مهمترین قابلیتهای A10-7850K ضریب باز بودن پردازنده است تا با اورکلاک آن به کارآیی بالاتری دست یابید. قابلیتی که در پردازندههای اسکای لیک اینتل با پردازنده ۹۰۰ هزار تومانی Core i5-6600K در دسترس کاربران قرار میگیرد و شما با انتخاب A10-7850K تنها با پرداخت نیمی از این مبلغ، میتوانید به اورکلاک بپردازید.
تصویر ۳: پردازنده Core i7-6700K
در بخش پردازنده حرفهای با چشمپوشی از فاکتور قیمت به طور حتم باید یک عضو از سوکت ۲۰۱۱ اینتل را انتخاب کنیم اما در دستهبندی حرفهای نیز به مبلغ پرداختی توجه داریم. از این رو با احترام نسبت به سایر محصولات، پردازنده Core i7-6700K را با قیمت حدودی ۱.۳۵۰.۰۰۰ تومان در نظر گرفتیم. چهار هسته پردازشی با فرکانس ۴ گیگاهرتز و هشت رشته پردازشی در کنار ۸ مگابایت حافظه نهان سطح سوم، مجموعه قابلقبولی برای پردازش سریع دستورات ارائه میدهد. پردازنده منتخب برای کاربران حرفهای قابلیت اورکلاک از طریق افزایش ضریب را دارد و به سادگی میتوانید با بهرهگیری از یک خنککننده مناسب، نسبت به اورکلاک و افزایش کارآیی آن اقدام کنید. مادربردهای سوکت LGA 1151 اینتل در چیپست Z170 به طور کامل از حافظه رم DDR4 بهره میبرند و کنترلر حافظه داخلی پردازنده Core i7-6700K قادر به پشتیبانی رم با فرکانس ۲۱۳۳ در حالت پیشفرض خواهد بود. این در حالیاست که با در نظر گرفتن پروفایل XMP و حالت OC در بخش حافظه، به سادگی میتوانید از رم با فرکانس بالاتر استفاده کنید که میزان فرکانس آن در مادربردها متفاوت است. پردازنده مجتمع گرافیکی Intel HD 530 به عنوان یک واحد گرافیکی جدید در Core i7-6700K معرفی شده و کارآیی قابلقبولی از خود به نمایش گذاشته است اما عملکرد آن با ادعای اینتل در گذشته متفاوت بوده و باید سطح انتظار خود را از HD 530 کاهش دهید. فناوری ساخت ۱۴ نانومتری و توان مصرفی ۹۱ وات از دیگر مشخصات Core i7-6700K به شمار میروند.
تصویر ۴: کارت گرافیک گیگابایت R9 380 WF 2X OC 4GB
کارت گرافیک
سال ۱۳۹۴ به دلیل معرفی نسل جدید حافظه گرافیکی با نام HBM بسیار جذاب و جنجالی سپری شد. کاربران با توجه به تبلیغات AMD در خصوص محصولات جدید مجهز به چیپست HBM بیصبرانه در انتظار ورود آنها به بازار بودند. در نهایت کارت گرافیکهای خانواده Fury روانه بازار شد و در مرحله اول قیمت بالا و در مرحله دوم عملکرد ضعیفتر نسبت به پرچمدار کارتهای مجهز به حافظه GDDR5 سبب شد تا دوستداران انویدیا نسبت به عدم استفاده این شرکت از نسل جدید حافظه گرافیکی احساس پشیمانی نکنند. برای انتخاب کارت گرافیک میانرده محصولات متعددی مورد بررسی قرار گرفتند تا در نهایت کارت گرافیک Gigabyte R9 380 WF 2X OC 4GB به عنوان محصول برتر برای کاربران نیمهحرفهای انتخاب شد. پردازنده گرافیکی Tonga به ۱۷۹۲ واحد سایه زن مجهز است و با فرکانس ۹۷۰ مگاهرتز در کارت منتخب به فعالیت میپردازد. چهار گیگابایت حافظه GDDR5 با فرکانس ۱۴۲۵ مگاهرتز و رابط حافظه ۲۵۶ بیتی، پهنای باند قابلتوجهی در اختیار کاربران قرار میدهد. خنککننده دو اسلاتی مجهز به دو عدد فن و سه لوله انتقال حرارت با فناوری تماس مستقیم قدرت مناسبی برای دفع حرارت Tonga ارائه میدهند. خنککننده WindForce با طراحی خاص پرههای خود ۲۳ درصد جریان هوای بیشتری نسبت به نسخه مرجع AMD تولید میکند. در صورتی که دمای کارت گرافیک و میزان بارگزاری در سطح بالایی نباشد، دو عدد فن غیر فعال بوده و وضعیت آن توسط دیودهای نوری به کار رفته در قسمت بالای کارت به اطلاع کاربر میرسد. برای بهرهگیری از این کارت به یک پاور با حداقل توان خروجی ۵۰۰ وات به همراه یک کانکتور ۸ پین PCI نیاز دارید. کارت گرافیک گیگابایت GTX 960 WF 2X OC با قیمت حدودی ۹۳۰ هزار تومان برای نسخه چهار گیگابایتی به فروش میرسد.
تصویر ۵: کارت گرافیک گیگابایت GTX 980 Ti G1 Gaming
با توجه به عدم حضور کارتهای سری Fury و همچنین کارت گرافیک کوچک اما پر مدعای R9 Nano در بازار داخلی، انتخاب بهترین محصول برای کاربران حرفهای چندان دشوار نخواهد بود. از این رو تنها گزینه به نسبت تازه وارد انویدیا در سال ۹۴ را به عنوان برترین کارت گرافیک حرفهای برگزیدیم و Gigabyte GTX 980Ti G1 Gaming مفتخر به دریافت این عنوان از ماهنامه سختافزار شد. فرکانس بالا در کنار قیمت و کارآیی قابل توجه و عملکرد مناسب سیستم خنککننده سبب برتری آن نسبت به محصولات دیگر شد. هر چند انتخاب متعددی برای بهترین کارت گرافیک حرفهای وجود دارد و به طور حتم کاربران میتوانند انتخاب متفاوتی داشته باشند. پردازنده گرافیکی GM200 با دارا بودن ۸ میلیارد ترانزیستور و ۲۸۱۶ هسته CUDA میتواند بازیهای روز و آینده را به زانو در آورد. فرکانس هسته در حالت پیشفرض برای نسخه مرجع انویدیا ۱۰۰۰ مگاهرتز است که در کارت گرافیک گیگابایت G1 Gaming به ۱۱۵۲ مگاهرتز افزایش یافته و در حالت GPU Boost نیز به ۱۲۹۱ مگاهرتز خواهد رسید. شش گیگابایت حافظه GDDR5 با فرکانس ۱۷۵۲ مگاهرتز برای GTX 980 Ti در نظر گرفته شده و پهنای باند آن توسط رابط ۳۸۴ بیتی منتقل میشود. خنککننده دو اسلاتی مجهز به سه عدد فن با در اختیار گرفتن پنج لوله انتقال حرارت با قطر ۸ میلیمتر و یک لوله با قطر ۶ میلیمتر وظیفه دفع حرارت از پردازنده گرافیکی GM200 را بر عهده دارند. دیودهای نوری در نظر گرفته شده برای کارت گرافیک گیگابایت G1 Gaming توسط نرمافزار اختصاصی OC Guru II به رنگهای از پیش تعیین شده شامل سفید، نارنجی، بنفش، آبی، فیروزهای، سبز و قرمز تغییر پیدا خواهد کرد. فناوری Triangle Cool برای هدایت بهتر و سریعتر هوای گرم از درون سیستم خنککننده کمک خواهد کرد. برای راهاندازی کارت گرافیک منتخب سختافزار به یک منبع تغذیه حداقل ۶۰۰ وات با دارا بودن ۲ کانکتور ۸ پین PCI نیاز دارید. این محصول هم اکنون با قیمت ۲ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
تصویر ۶: مادربرد ایسوس B150 Pro Gaming Aura
مادربرد
یک قطعه بسیار مهم و محبوب که انتخاب آن بسیار دشوار و حساس است. مادربردهای مجهز به چیپست AMD از تنوع بسیار کمی برخوردارند و به همین دلیل نمیتوان روی آنها مانور داد. به همین دلیل مادربردهای سوکت ۱۱۵۱ اینتل را در دو سطحبندی نیمه حرفهای و حرفهای بررسی و محصولات برتر را معرفی خواهیم کرد. ابتدا تمامی مادربردهای نیمه حرفهای با در نظر گرفتن فاکتور امکانات، کارآیی و قیمت مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت برتری هر کدام نسبت به یکدیگر مورد سنجش قرار میگیرد. در نهایت عنوان مادربرد برتر به ASUS B150 Pro Gaming Aura رسید که در ادامه دلایل این انتخاب را شرح خواهیم داد. مدار تغذیه ۱۰ فاز قادر به پشتیبانی کامل و بهینه از پردازندههای اسکای لیک و قدرتمندترین آنها یعنی Core i7-6700K خواهد بود و هیتسینکهای زیبای درنظر گرفته شده برای مدار تغذیه و چیپست B150 اینتل زیبایی چشم نوازی به آن بخشیده است. از سوی دیگر قابلیت نورپردازی در بخش مدار صوتی، بخش کناری اسلاتهای حافظه و دور تا دور چیپست B150 به سیستم نور پردازی مجهز بوده و توسط نرمافزار اختصاصی ایسوس قابلیت تغییر توسط سیستم رنگ RGB را دارند. چهار اسلات حافظه قادر به پشتیبانی از حداکثر ۶۴ گیگابایت رم DDR4 با فرکانس پیشفرض ۲۱۳۳ مگاهرتز خواهند بود که برای هر نوع کاربردی مناسب است. دو اسلات PCI 3.0 نیز امکان بهرهمندی از ترکیب دو کارت گرافیک AMD با فناوری کراس فایر را فراهم آورده است. شش پورت SATA 3 6Gb/s، درگاه M.2، یک پورت USB 3.1 TypeA و یک پورت USB 3.1 TypeC از امکانات ارتباطی مادربرد ایسوس B150 Pro Gaming بهشمار میروند. کارت صدای ۸ کاناله مادربرد ایسوس از فناوری SupermeFX و Sonic Radar II بهره میبرد و قادر به ارائه صدا با حساسیت ۱۱۵ دسیبل خواهد بود. برچسب قیمت ۴۹۰ هزار تومانی در کنار امکانات و کارآیی میتواند مادربرد ASUS B150 Pro Gaming را به گزینه ایدهآل هر گیمر و کاربر نیمه حرفهای تبدیل کند.
تصویر ۷: مادربرد گیگابایت Z170X-Gaming G1
انتخاب برترین مادربرد حرفهای بازار بسیار دشوار بوده و در نهایت Gigabyte Z170X-Gaming G1 این عنوان را از آن خود کرد. سایر مادربردهای هم رده با قیمت مشابه و حتی ارزانتر نیز تمامی نیازهای یک کاربر حرفهای را تحت پوشش قرار میدهند اما برای بهترین بودن باید تمامی امکانات برای ارائه بالاترین کارآیی و همچنین طراحی ظاهری جذاب مورد لحاظ قرار گیرد. با توجه به سلایق مختلف و حتی تعصب روی یک برند، کاربران میتوانند مادربرد دیگری را به عنوان گزینه برتر انتخاب کنند اما Gigabyte Z170X-Gaming G1 بنا بر نظر ماهنامه سختافزار در سطح بالاتری نسبت به رقبا قرار گرفت. مدار تغذیه قدرتمند ۲۲ فاز دیجیتال به بهترین شکل ممکن توان مورد نیاز پردازندههای خانواده Core اینتل و در راس آنها Core i7-6700K را در فرکانس پیشفرض و اورکلاک تامین خواهد کرد. علاوه بر هیت سینک زیبای سفید-قرمز که به طور کامل بخش مدار تغذیه و چیپست Z170 را تحت کنترل قرار داده، قابلیت نصب واترکولر روی مادربرد وجود دارد تا دمای اجزای حیاتی مادربرد تحت شدیدترین شرایط بارگزاری در شرایط ایدهآل قرار گیرد. چهار اسلات حافظه قادر به پشتیبانی از حداکثر ۶۴ گیگابایت رم DDR4 با فرکانس ۳۸۶۶ مگاهرتز در حالت اورکلاک خواهند بود. چهار اسلات PCI 3.0 امکان بهرهگیری از فناوری SLI و CrossFire را به صورت چهار مسیره فراهم میسازد و بر همین اساس قدرتمندترین سیستم گیمینگ را تحت فرمان خود خواهید گرفت. در بخش تجهیزات ارتباطی تعداد ۱۰ پورت ساتا ۳، کانکتور ساتا اکسپرس، درگاه M2، حداکثر 6 پورت USB 2.0، 10 پورت USB 3.0 و دو عدد USB 3.1 توسط مادربرد گیگابایت ارائه میشود. در بخش مدار صوتی و پنل پشتی مادربرد سیستم نورپردازی قابل کنترل وجود دارد که قابلیت جالبی برای کاربران حرفهای بهشمار میرود. امکان تنظیم رنگهای متنوع، سه حالت نورپردازی (ثابت، پالس، ضربان) و زمانبندی خودکار برای تغییر رنگ در نظر گرفته شده است. مادربرد گیگابایت Z170X-Gaming G1 در حال حاضر با قیمت یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
تصویر ۸: حافظه Kingston HyperX Savage 8GB 2400 DDR4
حافظه رم
با روی کار آمدن حافظههای DDR4 و حضور برندهای متنوع با محصولات خود در بازار و همچنین نزدیک شدن قیمت به نمونههای DDR3 سبب انتقال کاربران به پلتفرم جدید سوکت ۱۱۵۱ اینتل شده است. در حال حاضر در اختیار داشتن هشت گیگابایت حافظه رم به عنوان ظرفیت مناسب برای کاربران و گیمرهای نیمهحرفهای شناخته میشود و با در نظر گرفتن تناسب میان قیمت و کارآیی، کیت ۸ گیگابایتی متشکل از دو ماژول ۴ گیگابایتی با فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز از برند Kingston و سری HyperX Savage به عنوان بهترین گزینه انتخاب شد. کیت دو کاناله با فرکانس ۲۴۰۰ کینگ استون با زمانبندی CL12 یک گزینه بسیار مناسب در مقایسه با سایر رقبا بهشمار میرود و با ولتاژ ۱.۲ ولت نیز فعالیت میکند. کینگ استون برای دفع حرارت چیپستهای حافظه DDR4 از هیتسینکهای آلومینیومی به رنگ مشکی بهره گرفته و با توجه به ارتفاع به نسبت هم سطح با ماژول، برای نصب ایر کولرها مشکلی به وجود نخواهد آمد. برای خریداری کیت حافظه هشت گیگابایتی (دو ماژول چهار گیگابایت) با فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز باید مبلغی در حدود ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کنید که به نسبت مشخصات و کارآیی، بسیار مناسب است.
تصویر ۹: حافظه Gskill Trident Z 16GB 3000 DDR4
کاربران حرفهای با توجه به کاربردهای متنوع مانند گیم، رندرینگ، سرور و مواردی از این دست، به حجم حافظه متفاوتی نیاز دارند، از این رو با در نظر گرفتن یک حجم مشخصی از حافظه که بتواند حداقل نیاز تمامی کاربران حرفهای را تحت پوشش قرار دهد، پس از بررسی مشخصات و عملکرد محصولات مختلف، در نهایت عنوان برترین حافظه رم حرفهای را به Gskill TridentZ 16 GB با فرکانس ۳۰۰۰ مگاهرتز اختصاص میدهیم. کاربران چیپستهای سری ۱۰۰ اینتل میتوانند از کیت دو کاناله و کاربران چیپست X99 اینتل از کیت چهار کاناله بهرهمند شوند. زمانبندی CL15 و ولتاژ کاری ۱.۵ ولت از دیگر مشخصات کیت دو کاناله TridentZ جی اسکیل بهشمار میرود. هیتسینک دو رنگ (نقرهای- قرمز و مشکی- قرمز) حس بسیار خوبی به کاربران منتقل میکند، از سوی دیگر کیفیت ساخت هیتسینک در سطح بالایی قرار دارد و به خوبی میتواند حرارت چیپستهای حافظه را دفع کند. برای دراختیار گرفتن ماژول ۱۶ گیگابایتی دو کاناله TridentZ با فرکانس ۳۰۰۰ مگاهرتز باید مبلغ ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنید.
تصویر ۱۰: هارددیسک Seagate Barracuda 2TB 7200 64MB
ذخیرهسازی
تجهیزات ذخیرهسازی به دو نوع هارددیسک و SSD دستهبندی میشود که نوع اول برای آرشیو اطلاعات و نوع دوم برای نصب سیستمعامل و نرمافزارهای مورد نیاز به کار میرود. از این رو انتخاب خود در بخش ذخیرهسازی را بر اساس این دستهبندی معرفی خواهیم کرد اما همچنان روال معرفی دو محصول میانرده و حرفهای را لحاظ خواهیم کرد. نیاز کاربران به فضای بیشتر برای آرشیو اطلاعات و همچنین تفاوت قیمت ناچیز و منطقی بین هارددیسک با ظرفیتهای مختلف سبب شد تا عنوان برترین هارددیسک میانرده را به Seagate Barracuda 2TB اهدا کنیم. سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقیقه به همراه ۶۴ مگابایت بافر و رابط ساتا ۳ از مشخصات این محصول بهشمار میرود و در حال حاضر با قیمت حدودی ۲۵۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد. این در حالیاست که برای خریداری یک هارددیسک با ظرفیت یک ترابایت باید مبلغی بین ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار تومان پرداخت کنید. به طور حتم به دست آوردن دو برابر ظرفیت بیشتر با حدود ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان اضافه بسیار منطقی و پیشنهاد بینظیری بهشمار میرود. سرعت انتقال اطلاعات در هارددیسک Seagate Barracuda 2TB بسیار مناسب بوده و به عنوان یک ابزار ذخیرهسازی قابل اعتماد میتوانید روی آن حساب کنید. رقبای هم قیمت با نماینده سیگیت، سرعت به مراتب کمتری در انتقال اطلاعات ارائه میدهند و از این لحاظ باراکودا ۲ ترابایت در سطح بالاتری قرار دارد.
تصویر ۱۱: هارددیسک WD Caviar Black 1TB 7200 64MB
هارددیسک منتخب برای کاربران حرفهای ساخت وسترن دیجیتال و از سری Caviar Black با ظرفیت ۱ ترابایت است. سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقیقه در کنار رابط ساتا ۳ و ۶۴ مگابایت بافر در ظاهر مشخصات یکسانی با سیگیت باراکودا دارد اما در عمل سرعت قابلتوجهی در انتقال اطلاعات ارائه میدهد. از این رو برای کاربران حرفهای و گیمرهایی که قادر به خریداری SSD با ظرفیت بالا نیستند، گزینه بسیار مناسبی بهشمار میرود، هر چند قیمت آن تفاوت قابلتوجهی با سایر هارددیسکها دارد و با پرداخت حدود ۲۸۰ هزار تومان برای Caviar Black یک ترابایتی میتوانید یک هارد دیسک باراکودا با ظرفیت دو ترابایت خریداری کنید. هارددیسکهای سری Caviar Black وسترن دیجیتال در ظرفیتهای ۱ تا ۴ ترابایت تولید میشوند که برای نسخه چهار ترابایتی باید مبلغی در حدود ۸۳۰ هزار تومان پرداخت کنید.
تصویر ۱۲: درایو سالید Samsung 850 EVO 120GB
اکنون زمان آن فرا رسیده تا برترین SSD های موجود در بازار را انتخاب و معرفی کنیم. برای شروع بهرهمندی از SSD بهتر است حداقل روی یک درایو با ظرفیت ۱۲۰ گیگابایت تمرکز کنید و به انتخاب سختافزار، سامسونگ 850 Evo 120GB به عنوان بهترین درایو برای کاربران نیمهحرفهای معرفی میشود. کنترلر اختصاصی و چیپستهای سامسونگ سبب ارائه سرعت خواندن ۵۴۰ مگابایت در ثانیه و نوشتن ۵۲۰ مگابایت در ثانیه میشود. در حالت خواندن دادهها به صورت تصادفی برابر با ۹۴ هزار دستور ورودی و خروجی بوده و این میزان برای حالت نوشتن برابر با ۸۸ هزار دستور است. قیمت و کارآیی مناسب 850 EVO مدیون فناوری 3D V-NAND با قرارگیری ۳۲ لایه چیپست است که دستیابی به ظرفیت بالاتر برای SSD را فراهم میآورد و از سوی دیگر قیمت به نسبت مناسبی را. طول عمر دو میلیون ساعت به همراه قابلیت رمزگذاری ۲۵۶ بیتی AES به همراه یک گیگابایت حافظ نهان از نوع LPDDR2 از دیگر مشخصات این درایو بهشمار میروند که با قیمت حدودی ۲۳۰ هزار تومان در دسترس کاربران قرار دارد.
تصویر ۱۳: درایو سالید Corsair Neutron XT 480GB
کاربران حرفهای علاوه بر سرعت بالای انتقال اطلاعات به ظرفیت بالاتری نیاز دارند. سرعت خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی برابر با ۵۶۰ مگابایت، سرعت نوشتن اطلاعات برابر با ۵۴۰ مگابایت، سرعت خواندن تصادفی برابر با ۱۰۰ هزار و نوشتن تصادفی برابر با ۹۰ هزار دستور ورودی و خروجی در هر ثانیه نشاندهنده اقتدار Corsair Neutron XT با ظرفیت ۴۸۰ گیگابایت است. درایو 2.5 اینچی Corsair به فناوریهای بهبوددهنده سرعت انتقال و همچنین سیستمهای تصحیح خطا در انتقال اطلاعات مجهز است تا بالاترین کارآیی ممکن را در اختیار کاربران قرار دهد. کمپانی سازنده با ارائه نرمافزار اختصاصی Corsair SSD ToolBox امکان بهینهسازی و افزایش کارآیی درایو، حذف کامل اطلاعات بدون قابلیت بازگشت و بهروزرسانی Firmware را فراهم آورده است. پرداخت مبلغی در حدود ۸۲۰ هزار تومان برای یک درایو ۴۸۰ گیگابایتی کمی عجیب به نظر میرسد اما دستیابی به بالاترین سرعت انتقال اطلاعات در میان درایوهای همرده دغدغه شما را از بین خواهد برد.
تصویر ۱۴: کیس گرین X3+ Viper
کیس، پاور و خنککننده
برای انتخاب این سه قطعه با توجه به کاربردهای متعدد، بهترین محصول با در نظر گرفتن نسبت کارآیی به قیمت در نظر گرفته شده است. نکته جالب توجه در این بخش حضور محصولات یک برند در سه بخش کیس، پاور و خنککننده به عنوان محصول برتر است. عنوان کیس منتخب سختافزار در سال ۹۴ به گرین X3+ Viper اختصاص مییابد که با قیمت حدودی ۲۴۵ هزار تومان رقیب قابلتوجهی در کنار خود احساس نمیکند. کیس سوپر میدتاور با ابعاد ۵۴۰×۲۲۵×۵۲۵ میلیمتر که قابلیت نصب کارت گرافیک به طول ۳۴۰ میلیمتر و تمامی ایرکولرهای موجود در بازار را فراهم میسازد. با توجه به در نظر گرفتن هشت اسلات توسعه در پنل پشتی امکان نصب چهار کارت گرافیک مجهز به خنککننده دو اسلاتی وجود دارد تا یک سیستم گیمینگ فوقحرفهای درون کیس X3+ Viper راهاندازی کنید. با در نظر گرفتن ابعاد کیس، نصب مادربردهای پلتفرم E-ATX مجهز به دو سوکت پردازنده امکانپذیر بوده و به سادگی میتوانید خنککننده حرفهای مانند Thermal Right Silver Arrow SB-E را درون کیس گرین X3+ Viper نصب کنید. ساختار اسکلت معکوس (نصب پاور در قسمت پایین و مادربرد در بالا)، مدیریت کابل کشی با فضای مناسب در پشت سینی مادربرد، وجود دریچه در فضای پشت سوکت پردازنده برای نصب سریع و آسان خنککننده بدون نیاز به باز کردن مادربرد و سایر قطعات، در کنار مجهز به پنل شفاف برای مشاهده فضای داخل کیس، نصب آسان و سریع هارددیسکهای ۲.۵ و ۳.۵ اینچی و SSD در قسمت سقف کیس، فن کنترلر برای تنظیم سرعت چرخش سیستم خنک کننده، نصب آسان و سریع هفت عدد هارد دیسک و سه عدد درایو نوری، دو عدد پورت USB 3.0 و دو عدد USB 2.0 به همراه جکهای صوتی، فیلتر ضدغبار در قسمت پاور و سقف کیس، قابلیت نصب واترکولر مجهز به رادیاتور ۲۴۰ میلیمتری در قسمت سقف بدون ایجاد محدودیت برای نصب مادربردهای حرفهای مجهز به هیتسینک در بخش مدار تغذیه، امکان نصب واترکولر مجهز به رادیاتور ۱۴۰ میلیمتری در پنل پشت کیس و بهرهمندی از سه عدد فن ۱۲۰ میلیمتر در کنار یک فن ۲۲۰ میلیمتری مجهز به دیود نوری سفید رنگ در بخشهای مختلف کیس از امکانات مهم و اساسی کیس X3+ Viper گرین بهشمار میروند.
تصویر ۱۵: پاور گرین GP850B-OC+ Platinum
برای انتخاب پاور تمام توجه خود را روی یک سیستم گیمینگ حرفهای مجهز به دو عدد کارت گرافیک در حالت کراس فایر یا SLI به همراه پردازنده Core i7-6700K متمرکز کرده و با در نظر گرفتن قطعات متداول که در یک سیستم گیمینگ به کار میروند، یک پاور با توان ۸۵۰ وات را مناسب دیده و انتخاب خود را روی توان مصرفی یاد شده محدود کردیم. در نهایت با بررسی محصولات متعدد و در نظر گرفتن مواردی مانند نسبت کارآیی و امکانات به قیمت پرداختی، منبع تغذیه Green GP850B-OC+ را به عنوان پاور برتر در سال ۹۴ برگزیدیم. یکی از معدود پاورهای موجود در بازار کشور که استاندارد 80 Plus Platinum را در اختیار دارد و راندمان بالای ۹۲ درصد (۹۵ درصد در شرایط بارگزاری ۵۰ درصد) را ارائه میدهد. پاور ۸۵۰ وات گرین OC+ به صورت اختصاصی برای کار در شرایط سخت تولید شده و میتواند به صورت مداوم در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد به فعالیت بپردازد. از سوی دیگر گارانتی ۶۲ ماهه آن نشان دهنده کیفیت بالای ساخت و راندمان قابل توجه آن است. ریل ۱۲ ولت پاور قادر به ارائه شدت جریان 70.5 آمپر بوده و پاور گرین میتواند در مجموع ۱۳۰ آمپر در اختیار قطعات مختلف قرار دهد. مدار محافظ هفتگانه برای جلوگیری از بروز مشکل در صورت کاهش یا افزایش شدت جریان و ولتاژ، اتصال کوتاه، افزایش بار بیش از حد روی پاور و افزایش حرارت در نظر گرفته شده است. وظیفه دفع حرارت از فضای داخلی پاور بر عهده هیتسینک و یک عدد فن ۱۳۵ میلیمتری مجهز به دو عدد بلبرینگ به منظور ایجاد نویز کمتر و کارآیی بهتر قرار دارد که در شرایط بارگزاری کمتر از ۳۰ درصد به طور کامل غیر فعال خواهد بود. در صورتی که قطعات کامپیوتر به توان بیشتری نیاز پیدا کنند، پاورگرین میتواند در حدود ۳ دقیقه توان خروجی ۱۰۲۰ وات را تامین کند که در شرایط ضروری به خصوص برای اورکلاکرها و گیمرهای حرفهای میتواند موثر واقع شود. طراحی پاور به صورت فول ماژولار بوده و تمامی کابلهای پاور توسط کاربر در صورت نیاز متصل میشود. به این صورت شرایط بهتری برای مدیریت کابل کشی درون کیس به وجود میآید و از ازدحام کابلهای غیر ضروری درون کیس جلوگیری میشود. با طراحی اختصاصی صورت گرفته در پاورهای سری OC Plus گرین میتوانید از کابلهای تامین توان ۸ پین پردازنده و کارت گرافیک به جای یکدیگر استفاده کنید. اگر در آینده قصد تغییر در تعداد یا مدل کارت گرافیک دارید و به تعداد کانکتور ۸ پین بیشتری نیاز پیدا کنید، با توجه به طراحی اختصاصی صورت گرفته قادر به استفاده از کانکتور تامین توان پردازنده خواهید بود. تمامی امکانات و کارآیی بینظیر پاور Green GP850B-OC+ با قیمت ۵۰۰ هزار تومان و گارانتی ۶۲ ماهه شرکت سیاره سبز در دسترس کاربران قرار دارد. لازم به ذکر است که در حال حاضر برای خریداری یک پاور با استاندارد 80 Plus Platinum از سایر برندها باید در حدود ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کنید.
تصویر ۱۶: خنککننده مایع گرین Glacier 120
در بخش خنککننده پردازنده محدودیت و چالشهای فراوانی وجود دارد، شرایط نصب خنککننده درون کیس، بحث قیمت و کارآیی، در نظر گرفتن قدرت خنککننده در مقایسه با پردازنده و مشکل نصب حافظه رم در ایر کولرها سبب شد تا عنوان برترین خنککننده سال ۹۴ در اختیار خنککننده مایع Green Glacier 120 قرار گیرد. خنککننده تازه وارد به بازار کشور که با قیمت مناسب خود، عملکرد قابلتوجهی از خود به نمایش گذاشته و از میدان رقابت با خنککنندههای گرانقیمت و حتی انواع ۲۴۰ میلیمتری نیز سربلند خارج میشود. پمپ مجهز به دیود نوری سفید رنگ با سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقیقه میتواند کولانت را در مسیر پمپ، بلاک و رادیاتور به جریان انداخته و در سریعترین زمان حرارت پردازنده را دفع کند. فن ۱۲۰ میلیمتری ارائه شده در بستهبندی واتر کولر گرین، با سرعت چرخش ۸۰۰ تا ۲۲۰۰ دور در دقیقه میتواند شدت جریان قابل توجه ۸۶.۶ فوت مکعب در هر دقیقه (CFM) را به سمت رادیاتور منتقل سازد. این فن توسط یک کانکتور ۴ پین به مادربرد متصل میشود و وظیفه کنترل سرعت چرخش بر عهده مدار PWM قرار میگیرد. یک کانکتور ۳ پین نیز توان مورد نیاز پمپ و دیود نوری را تامین میکند. پشتیبانی از تمامی سوکتهای پردازنده چند سال اخیر، خمیر حرارتی با کیفیت CF3 ترمال رایت و سطح مسی بلاک از سایر مشخصات خنککننده ۱۶۵ هزار تومانی گرین Glacier 120 بهشمار میروند.
سلام دوست عزیز
به طور در مطالبی از این دست در انتخاب محصول دیدگاه فردی هم موثر است. در کل در بازار سخت افزار انتخاب محصولات صد در صد برتر کار سختی است.
بهترین رم رو باید کروشال بالستیک در نظر بگیریم
مطلب هوس بر انگیزی بود،حالا با این بودجه مون سراغ کدوم بریم
اینا بهترین قطعات از نظر نویسنده هستن؟ یا بر چه اساسی بعنوان بهترین معرفی شدن؟ منبعی وجود داره؟
عالی اما کلا رو AMD حسابی نیست و بنظر آز آخر اول هستن:-bd
مطلب جالبی بود فقط به نظرم سی پی یو 5820 با یکم اورکلاک خیلی از 6700 بهتره و قیمت هم تقریبا یکیه
بله محسن جان یکی از دوستام kendomen ti داره خودمم براش بردم و باید بگم حرف نداره هم کیفیت ساخت خوبی داره هم واترکولر 240 توش براحتی جا میشه و دوتا ورودی هوا با LED های سفید داره که خیلی زیباست، فن کنترلر هم داره، دیگه چی میخوای؟! با این قیمتی که داره هیچی کم نداره حتی با کیس های 500،600 تومنی برابری میکنه، behnam.sobhani1990@yahoo.com دشمنت شرمنده
کیس دوکیس دیپکول هم به نظر کیس خوبی میاد.
دوستان کسی نظری در مورد این کیس نداره؟
خیلی مطلب خوب و پر کاربردیه ممنون ، کمک زیادی موقع خرید قطعات به ما میکنه دستتون درد نکنه :-bd
بهنام جان از نزدیک دیدی این کیسو؟!! از نظر کیفیت تولید و قطعات استفاده شده چطوریه؟ من پیگیر کیسم که بشه بالاخره سایلنت استورم گرین خدا سال پیشو عوضش کنم البته با همین کیس پردازندم که 4690 بعد یکساعت گیم زدن مثل تامبو بتمنو اینا بازم میاد روی 34 الی حداکثر 37 نوسان داره و بالاتر نمیره و در حداکثر بار حدود 65 میشه.
این ایمیلتم دوباره لطف کن چون گمش کردم جایی که نوشتمش =)) شرمندتم.
:-bd:-bd
چرا در مورد مونيتور چيزي ننوشتيد ؟!!!
اره واقعا kendomen خیلی کیس خوبیه قیمت خوبی هم داره و بنظرم از viper X3 بهتره
ممنون بابت این مقاله عالی، در مورد کیس بنظرم Deepcool Kendomen هم انتخاب عالی و مقرون به صرفه ای هست نسبت به قیمتش و واقعا کارایی عالی رو ارائه میده. بازم ممنون 😀
مطلب خیلی خوب بود و واقعن استفاده کردم، فقط یک نکته در مورد گرافیک بود که در انتهای مطلب گرافیک گفتید GTX 960 قیمتش 930 تومن در نسخه 4 گیگی که فک کنم منظورتون R9 380 بود. این موضوعرو روشن کنید که من اشتباه کردم یا اشتباه تایپی بوده.
نکته بعدی درمورد گزینه آخر یعنی کیس، پاور و خنک کننده بود، به نظر من میشد حداقل یک برند دیگه هم در کنار گرین معرفی کرد و همه این قسمت به گرین اختصاص پیدا نکنه.
باتشکر بابت مقاله خیلی خوبتون.:-bd:-bd:x
وایییییی دلم آب افتاد :p
X3+ Viper طراحی جذابی نداره . ولی ارزش خرید داره. :-bd