کمیسیون تلفیق مجلس که قرار بود مصوبه افزایش 10 درصدی مالیات اپراتورها را مورد بررسی قرار دهد، در نهایت با تصویب آن بخشی از این بودجه را به مخابرات برای مقابله با اینترنت ماهواره ای تخصیص داد.
با استناد به تصاویری که از مصوبه مجلس منتشر شده، در ماده 2 بند “ی” تبصره 6 آمده است:
“حقالامتیاز و حقالسهم دولت از کارو (اپراتور) های ارائه کننده خدمات مخابراتی به میزان 10 درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف 130404 نزد خزانهداری کل واریز میشود.”
در ادامه این مصوب توضیح داده شده که منابع حاصل مازاد بر 69 هزار و 800 میلیارد تومان صرف چه مواردی خواهد شد.
- توسعه زیرساخت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران که امکان ارائه سرویسهای صوت و تصویری پیشرفته را داشته باشد. اینترنت ثابت پرسرعت میبایست امکان رقابت و مقابله با تهدیدات اینترنت ماهوارهی توسط کشورهای خارجی دیگر در حریم کشور را داشته باشد.
- حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی
- پروژهها و طرحهای مرتبط با فضای مجازی تحت نظارت و راهبرد مرکز ملی و در راستای مصوبات شورای عالی فضای مجازی به خصوص “طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات” مصوب شهریور 1399 با اولویت بومی سازی تجهیزات و خدمات امنیت و سالمسازی، ذخیرهسازی و پردازش کلان دادهها
- وزارت فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است در چارچوب الزامات شورای عالی فضای مجازی تا پایان سال 1400 شبکه ملی اطلاعات را اجرا کند.
- مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت فراگیر و نظارت بر آن، منحصراً بر عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) سازمان صداوسیما است و متناسب با توسعه زیرساخت اینترنت پرسرعت، صداوسیما موظف به ارائه محتوای تولیدی خود در این بستر است.
- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است به نحوی سیاستگذاری نماید که توسعه اقتصاد دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات دارای مزیتهای مالی و اقتصادی قابل توجه نسبت به توسعه آن در خارج از شبکه ملی اطلاعات باشد.
پیش از این در مرداد ماه امسال هم مجلس مصوبهای را تصویب کرده بود که در قوانین سفت و سختی برای فعالیت شرکتهای خارجی ارائه کننده اینترنت ماهوارهای در کشور در نظر گرفته شده بود.
بیشتر بخوانید: قوانینی دست و پاگیر برای فعالیت اپراتورهای خارجی ماهواره در ایران
مواجهه و مقابله با اینترنت ماهواره ای
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز چندی پیش اعلام کرده بود که کارگروهی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهوارهای تشکیل شده و راههای مختلفی وجود دارد که آنها را بررسی و پیگیری خواهند کرد. او با اشاره به اینکه با آمدن اینترنت ماهوارهای ممکن است به یکباره کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود، اذعان داشت که اگر این شبکه نتواند خدمات بهتر، ارزانتر و با سرعت بیشتر و با تنوع بیشتر ارائه دهد، عملاً تحت الشعاع شبکه جهانی اینترنت ماهوارهای که عمدتا آمریکایی است، قرار خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: فیروزآبادی از تدابیر مرکز ملی فضای مجازی برای “مواجهه با اینترنت ماهوارهای” خبر داد
حالا با بودجه کلانی که به همین منظور قرار است در اختیار مخابرات قرار گیرد، میتوان انتظار داشت که این شرکت حتی اگر نتواند خدمات بهتر، ارزانتر و با سرعت بیشتر در اختیار مشترکین خود قرار دهد، حداقل راهی برای مقابله با اینترنت ماهواره ای پیدا کند.
بروزرسانی 1: واکنش رئیس سازمان تنظیم مقررات
حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقرارت و ارتباطات رادیویی در واکنش کنایهآمیز به مصوبه جنجالی مجلس مبنی بر تخصیص سرمایه بیشتر به مخابرات برای توسعه اینترنت، در حساب توئیتر خود اعلام کرده است: “مشکل توقف در توسعه اینترنت خانگی سرمایه نیست، انحصار مخابرات ایران در سیم مسی و داکتهای زیرزمینی است که در خصوصی سازی به اشتباه به آنها واگذار شده است. آنرا رفع کنید!”
جوشقانی در ادامه عنوان کرده که مسوولیت توسعه منظومههای ماهوارهای هم با سازمان فضایی است نه مخابرات ایران. معاون وزیر ارتباطات در پایان توئیت خود از هشتگهای مصوبه مجلس و گرانی اینترنت استفاده کرده است. او نیز مانند جهرمی معتقد است که با افزایش مالیات اپراتورها شاهد گرانی اینترنت خواهیم بود و اینکه گفته میشود “اینترنت گران نمیشود و اپراتورها حق این کار را ندارند”، کارشناسی نیست.
جالبه اینترنت رو گرون میکنن و از ما پول میگیرن که اینترنت ماهواره ای رو جلوشو بگیرن تا ما استفاده نکنیم … عین اینه بریم پول چوب بدیم بعد با اون چوب کتکمون بزنن
دقیقا من هنوز همین جوری فکر میکنم
به هر حال ماهیت دسترسی اینترنت داره تغییر میکنه و اینکه ما تا 10 سال دیگه همچنان بسته گرون موبایلی یا adsl حداکثر 16 مگ بگیریم بعیده. بعضی از فناوری ها مثل خودرو های هوشمند احتمال اینکه اتصال دایمی به اینترنت اجباری باشه مطرح میکنن
شاید کل اینترنت غیر قابل فیلتر بشه با این طرح هایی که برای شیر کردن منابع بین کاربر ها قراره ایجاد بشه یا طی مرور زمان قیمت اینترنت ماهواره ای خیلی پایین بیاد یا تجهیزاتش وارد بشه به صورت مجاز یا غیر مجاز
وقتی دستت پاک باشه دلیلی نداره از انتشار حقیقت و آزادی ترس داشته باشی. آینده همیشه راه حل های غیر قابل پیش بینی رو همراه خودش میاره
باسلام مجلس کمی کند است ولی کارهایش کاملا منطقی و مدرن و حسابشده هست
درود بر ایران و ایرانی
…
شما هم کمی ماله کش تشریف دارین ولی از لب و لوچتن کاملا ساندیس داره میریزه :))
درود بر ایرانیان بجز اون ۷٪
شرکت اینتل یک دزد سر گردنه هست.
….
در ضمن ، از طرز صحبت کردنتان ، بخوبی معلومه که چطور آدمی هستید.
جزو بسیجی ها نیستم ، ولی مثل شما هم بی ادب نیستم.
با این کارهاتون ، آبروی ما را هم دارید می برید.
همه داریم در کنار هم با صلح و صفا زندگی میکنیم ، ولی افرادی مثل شما ، تخم کینه رو در دل دیگران میکارید.
لطفا در رفتارتون تجدید نظر کنید .
تضاد منافع با ملت هم صلح و صفا را خشکانده، پای قبر دیگری اشک تمساح بریزید!
صلح و صفا ؟!…. اره بابا اصلا ما میخواستیم پاریسو بترکونیم
ما عذر میخوایم که آبروی شما رو تو دنیا بردیم!
یه سوال: کسی که این کامنتو تایید کرده اصلا حس میهن پرستی هم داره یا چون مشخصا مجبور بوده تایید کرده؟
منطقی یعنی اینکه به تو داری …می زنی
هر چی هم دلیل منطقی به امسال تو می گیم بازم قبول نمی کنید
منطقی :))
مجلس کمی کند است ولی کارهایش کاملا منطقی و مدرن و حسابشده هست؟
…..
همین که اینترنت استارلینک افتتاح بشه من میخرم؛ فضول تو زندگیم نمیخوام به هیچ احدی اجازه نمیدم تو زندگی من دخالت کنه و واسه تعیین تکلیف کنه.
ماهی ۸۹ دلاره میتونی برسی؟
ماهی 89 دلار برای کاربر آمریکایی هست نه ایران یا کشورهای در حال توسعه یک دوجین ماهواره استارلینک روی سر ایران است اگر به قیمت 98 دلار برای هر نفر باشد البته فقط معدودی افراد میتوانند استفاده بکنند و ماهواره ها عملا بیکار می مانند اما قیمت از تقاطع عرضه و تقاضا ایجاد میشود و 89 دلار قیمت برای اقتصاد آمریکاست نه ایران .
مساله اینجاست که این 89 دلار یا حتی 1 دلار رو با کارت بانکای ایرانی نمیشه پرداخت کرد و باید مثل خرید بازی یا از یه سایت واسطه گیفت کارت خرید یا اینکه خودش پولو بگیره و خرید رو انجام بده که تو تلگرام میتونن این کارو کنن و باید دید این واسطه ها چقدر میکشن روش .
کریپتو عزیزم، کریپتو
یک چرخی بزن توی اینترنت پر اکانت های مختلفه خارجیه از نت فلیکس گرفته تا پلی استیشن …. یک ذره میکشن روش ولی در عوض به ریال میدی دردسری هم نداره .
سلام
منم بدم نمیاد از همچین اینترنت سریع و بی دردسری استفاده کنم(البته الان یکم استیبل نیست و اینها که با پرتاب ماهوواره های بیشتر رفع میشه)
ولی دو تا مورد هست
یکی همون ک دوستمون اشاره کردن، قیمتش…ماهی 89 دلار میشه دو میلیون تومن تازه بدون کارمزد صرافی و تقی و نقی برای ترانسفر و گرفتن کردیت کارت و غیره
حالا فرضا درامد ارزی ادم داشته باشه و اینها خب اوکی
ولی مساله دوم شناسایی هر فرستنده هست
………….
ولی فکر نمیکنم به این راحتی ها باشه….(کاش بود)
خود ایلان ماسک گفت مال ایران رایگانه یا یکمی پول میگرندش متناسب با به جیب کاربر ایرانی ماهواره ها که نمیتونند معطل بموننده که مورد دوم میتونی از اینترنت معمولی برای سنت استفاده بکنی مثل اینترنت ماهواره ای معمولی در این حالت امکان ردیابی صفره البته ممکنه مجوز هم بدند همون اینترنت ماهواره ای معمولی را خیلی ها بی اجازه سنت هم کردند طوری نشد نبایست کنار دکل اینها باشی شناسایی بشی در آخر ممکنه اینقدر کاربر تو کشور ایجاد بشه تعقیب ارزش نداشته باشه .
در آخر به این راحتی ها هم هست نگاه نمیکنی چقدر صورتشون زرد شده به جای اینکه به فکر معیشت مردم تورم نداشتن حقوق بازنشستگان و کارمندان باشد هر روز توی مجلس فکر این هستند که جوان ایرانی در اینترنت احیانا ساسی مانکن نبینه .
جاهایی به ضرر مردمه خیلی سریع قوانین جدید وضع میشه.
اینترنت ماهواره ای هنوز تو خود آمریکا هم توی مراحل آزمایشیه ولی توی ایران دارن واسش قانون میزارن. ولی قیمت مرغ و تخم مرغ رو بی خیال شدن و براشون مهم نیست.
حس میکم دارن مردم رو از الآن برای اینترنت ماهواره ای آماده میکنن، همین که اومد یه تعرفه مالیاتی براش ببندن که سود کنن.
مگه بعد از AGM-114 Hellfire حس هم برات مونده؟ :))
انسان پوچ و بی هویت معمولا به چیزی که نداره حسادت میکنه و این کلام شما کاملا طبیعیه برادر
انسان پرمغز و باهویت هم معمولا با آواتار کریستن استوارت کامنت سیاسی میزاره :))
مگه کامنت هایی که شما میذارید چیه؟
علم و سواد مردم رو زیاد میکنه؟
یا شاید هم جیب شما را پر پول میکنه؟
شما هم بخواب بابا، برادر :))
بیدار شو!
آره از اعماق جهنم داره یه چیزایی حس میکنه گمونم :)))
اینکه دقیقا اینترنت ماهوراره ای با سرویس های متنوعی که داره تو چه قیمت هایی طبقه بندی بشه رو فعلا نمیشه فهمید اما اینکه مجلس و دولت از تعرفه های اینترت ماهواره ای بهانه ای درست کنند برای گران کردن اینترنت داخلی شکی وجود نداره و برای همینم از عمد چیزی که هنوز وجود نداره رو دارند تو خبرگزاری ها آب و روغن بهش میبندند و بزرگش میکنند که ذهن مردم رو به این عادت بدند که اینترنت میتونه خیلی گرونتر از این حرف ها باشه که بتونن سال جدید با همین بهانه های مسخره تا میتونن اینترت داخلی رو گرون و گرونتر کنند آخه کی تا بحال کسی دیده که دولت و حاکمیت کاری کنه که در رقابت با دنیا به نفع ما مردم تموم بشه نمونه اش رقابت ایران با خودرو های خارجی که اومده واردات خودرو را ممنوع کرده و تا تونست پراید سطل زباله یا همون ارابه مرگ رو با یه کپسول بمب پشتش به ملت انداخت
بودجه مخابرات برای مقابله با اینترنت ماهواره ای با افزایش 10 درصدی مالیات اپراتورها!!! اینجوری اگه قرار باشه اینترنت گرون بکنند همون اینترنت ماهواره ای برای مردم بیشتر صرف میده که اینها اول یک چیزی گفتند بعدا حرفشون را عوض کردند این نشون میده فقط میخواستند بهانه بیاورند اینترنت را باز گران تر بکنند من روزی را میبینم که آنقدرها دور نیست اینترنت ماهواره ای فت و فراوان در همه جا حضور دارد حتی در گوشی های مردم تجربه ثابت کرده اینها نمیتوانند جلوی تغییرات سریع فناوری ها را بگیرند و بالاخره شکست میخورند .
این اتفاق میفته چون خودشون اولین کسانی هستن که ازش استفاده میکنن .