مطالعه جدیدی نشان میدهد که واقعیت مجازی میتواند نیاز به داروی بیهوشی در عمل های جراحی را کاهش دهد و حتی باعث تسکین درد بیماران میشود.
تیمی از محققان مرکز پزشکی Beth Israel Deaconess در بوستون 34 بیمار را که باید تحت عمل جراحی دست قرار میگرفتند، به دو گروه تقسیم کردند. به گروه اول یک هدست واقعیت مجازی همراه با طیف وسیعی از برنامههای آرامشبخش برای مشاهده در حین جراحی داده شد. در حالی که گروه دوم بدون استفاده از آن جراحی شدند. برنامههای واقعیت مجازی شامل نماهای 360 درجه از یک چمنزار آرام، قله کوه، جنگل یا ویدیوهایی در پسزمینه یک آسمان پرستاره بودند.
بهبود سریعتر بیماران با استفاده از هدست واقعیت مجازی
گروه اول سطوح بسیار پایینتری از آرامبخش پروپوفول (در این مورد برای بیحسکردن درد دست استفاده میشود) را نسبت به گروه دوم درخواست کردند. همچنین، در حالی که یک بیمار معمولی بهطور متوسط به 750.6 میلی گرم در ساعت داروی مسکن پروپوفول نیاز دارد، افرادی که از طریق واقعیت مجازی، محتوای آرامش بخش را تماشا میکنند، فقط به 125.3 میلیگرم از این دارو نیاز داشتهاند. علاوه بر این، آنها زودتر بهبود پیدا کردند و در حالی که بیماران عادی پس از 75 دقیقه از دوره بیهوشی خارج میشوند، آنها بهطور متوسط پس از 63 دقیقه بهبود یافتند. این کاهش مدت زمان بیهوشی بیمار، باعث کوتاهشدن مدت بستریشدن و صرفهجویی در هزینههای بیمارستان میشود.
محققان بر این باورند که افرادی که از هدست واقعیت مجازی استفاده کردند، به سطوح پایینتری از بیحسکننده نیاز داشتند،. زیرا واقعیت مجازی حواس بیماران را از درد منحرف میکند. با این حال، افرادی که با هدست وارد اتاق عمل میشوند، این تصور را دارند که VR به آنها کمک میکند و ممکن است نتایج مثبت مشاهدهشده به این دلیل باشد و این احتمال باید در آزمایشات آتی بررسی شود.
بهرهگیری از واقعیت مجازی در عمل های جراحی ادامه خواهد داشت!
آدیل فاروکی، استادیار بیهوشی دانشگاه کلرادو و سرپرست این مطالعه میگوید: این تیم اکنون قصد دارد آزمایش مشابهی را در بیماران که باید تحت عمل جراحی لگن و زانو قرار گیرند، انجام دهد. هدف از این کار بررسی این موضوع است که آیا واقعیت مجازی میتواند به مدیریت اضطراب در حین عمل کمک کند یا خیر.
برندا ویدرهولد، یکی از بنیانگذاران مرکز پزشکی واقعیت مجازی (Virtual Reality Medical Center) که در این مطالعه حضور نداشت، میگوید: شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد واقعیت مجازی میتواند در جراحی کمککننده باشد. با این حال، متخصصان پزشکی باید بیماران را از نظر بیماری سایبری که نوعی عارضه حرکتی است که VR در برخی افراد ایجاد میکند، نیز زیر نظر داشته باشند.
او میگوید: ما در موارد زیادی از جمله زایمان، سزارین و انواع جراحیهای قلب نیز میتوانیم از VR کنم بگیریم. به گفته ویدرهولد، VR نه تنها در حین اقدامات پزشکی بلکه پس از آنها نیز میتواند باعث تسکین درد شود و این موضوع بسیار هیجانانگیز است.
مثلا آندوسکوپی اکثرا بیهوشی نیاز ندارد. اما بیمارها خوشان اصرار میکنند
خداحافظی با داروهای بیهوشی در عمل جراحی! قدیمها در فیلمهای صامت کمدی راهش اتفاقا قبلا پیدا شده بود با یک ضربه توی ملاج طرف از سوی کمدین نقش اول فیلم مثلا چارلی پاپلین یک بیهوشی درجه یک حاصل میشد اونم بدون حتی استفاده از یک قطره داروی بیهوشی!