طبق آمارها تقریبا یک چهارم جامعه درگیر اختلالاتی چون استرس و بیماری های روانی هستند، از این رو Rizzo، مدیر دانشکده واقعیت مجازی پزشکی در موسسه فن آوری های خلاق USC، در حال کار با ارتش ایالات متحده در راه استفاده از واقعیت مجازی (VR) برای درمان اختلال استرس و اختلالات روانی است. این روش در بحث درمان می تواند به طور قابل توجهی علائم PTSD را کاهش دهد. به طور کلی طبق این تحقیقات مشخص شد که با افزایش حس شجاعت میتوانند بسیاری از اختلالات، استرس ها و آسیب های روانی را برطرف کنند. حس شجاعت همچنین میتواند به درمان آسیب هایی مثل تجاوز جنسی نیز کمک کند. تکنولوژی VR میتواند نقش مهمی در درمان بیماری های این چنینی داشته باشد که مواردی از تاثیرات آن را در ادامه توضیح خواهیم داد.
VR و مشاوره مجازی
به کمک VR میتوان به درمان افرادی که دچار افسردی یا اضطراب هستند پرداخت. در واقع با این روش فرد میتواند حضور در مکان های مختلف را تجربه کند و این روش برای درمان اضطراب ناشی از حضور در جوامع مختلف مفید خواهد بود. حتی در این روش افراد میتوانند با یک مشاور صحبت کنند و حرف هایشان را برای شخصی که حضور فیزیکی ندارد بازگو کنند. چون فرد بیمار میداند که تنهاست که شخصی واقعی در مقابلش حضور ندارد در نتیجه اضطرابش کاهش می یابد و به راحتی میتواند ارتباط برقرار کند. این مشکل به مرور زمان در فرد حل خواهد شد.
VR و درمان اسکیزوفرنی
یکی از علائم بیماری های روانی، شنیدن صداهایی است که در واقعیت وجود ندارند و این موضوع در بیماران اسکیزوفرنی بسیار شایع است. شنیدن این صداها آسیب های جدی به فرد بیمار وارد خواهد کرد . اما در آزمایشی که توسط تیم تحقیقاتی لندن انجام شد به بیماران کمک کرد تا با این صداها به راحتی روبرو شوند. در واقع به کمک VR توانستند برای صداهایی که در گوش فرد شنیده میشد تصاویری ایجاد کنند. به این معنی که آواتاری برای این صداها ایجاد میشد. در نتیجه این صدا دیگر برای بیمار یک صدای ناخوشایند نبود و آسیب های وارده بر بیماران را کاهش میداد.
VR و مقابله با ترس از ارتفاع
این روزها به کمک واقعیت مجازی، افراد میتوانند در حالی که با ترس از ازتفاع مقابله میکنند، احساس ایمنی کنند و خود را در معرض این تجربه قرار دهد. استفاده از این روش برای افزایش شجاعت و مقابله با ترس در افراد بیمار بسیار موثر خواهد بود زیرا افراد میدانند که در محیطی امن قرار دارند و تصاویری که مشاهده میکنند واقعی نیست در نتیجه خود را در موقعیت قرار میدهند. افرادی که دچار این مشکلات هستند از این شیوه ی درمان راضی هستند و طی چند جلسه، اعتماد به نفس بیشتری بدست می آورند در نتیجه شجاعتشان افزایش خواهد یافت و میتوانند در شرایط واقعی با موقعیت های این چنینی روبرو شوند.
VR علاوه بر بیماری های روانی بر بیماری های جسمانی نیز تاثیر بسزایی دارد. افراد میتوانند به کمک VR با مشکلات زیادی روبرو شوند و سیستم بدن به درستی فعالیت خواهد کرد. برای مثال میتوان به بهبود عملکرد دستگاه تنفس و دستگاه گوارش اشاره کرد. تحقیقات در این زمینه هنوز ادامه دارد وVR کمک زیادی به جامعه ی پزشکی خواهد کرد. همچنین VR میتواند خدمات روانشناسی را در سطح وسیعی گسترش دهد.
آقا من تو تابستان نشستم بازی ویدیویی بازی کردم درحد صحنه غیر قانونی منظورم از صحنه غیر قانونی صحنه جنسی است بعد یک شب تو خواب توهم زدم باور تون نمیشه چی دیدم
چیز غیر ممکنی هست . اینها فکر کردند با یک VR میتونن معجزه کنند در صورتی که خود VR عوارض زیادی میتونه داشته باشه به عنوان مثال شما به فیس بوک نگاه کنید یک محیط کاملا اجتماعی هست اما متاسفانه چیزی جز افسردگی برای کاربرانش نداشته منبع رو یادم نمیاد اما یکی از محقق های انگلیسی این رو گفته بود و VR هم میتونه بدتر از فیس بوک تاثیر منفی داشته باشه چون یک انسان خودش میدونه که محیطی که درش قرار داره واقعی نیست و این خود به خود اعتماد به نفسش رو ضعیفتر میکنه و بیمار افسرده وابستگی بیشتری به VR پیدا میکنه برای تخلیه روانی خودش و هر موقع دچار استرس باشه به VR پناه میبره که میتونه روش اشتباهی باشه . در کل انسان یه موجود اجتماعی هست که تکنولوژی داره توی این زمینه زندگی طبیعی انسانها رو به خطر میندازه و در رابطه با ترس از ارتفاع فرقی نمیکنه که شخص در دنیای مجازی باشه یا واقعی مثل کسی که از صحنه های ترسناک فرار میکنه و مطمنا نمیتونه بازی رایانه ای رزیدنت اویل یا سایلنت هیل رو بازی کنه در صورتی که میدونه یک بازی یارانه ای بیشتر نیست اما از بازی ترسناک اجتناب میکنه و در نتیجه کسی که از ارتفاع میترسه توی VR هم ترجیح میده بهش نزدیک نشه . بیماری اسکیزوفرنی هم یه جورایی مسخره به نظر میاد چون شخص بیمار که نمیتونه 24 ساعت VR رو بزاره روی سرش که هر موقع صدایی شنید تصویر برای اون مجسم بشه و کلا جنبه تبلیغاتی داره به نظر من .