مجمع جهانی اقتصاد (WEF) به عنوان بخشی از گزارش سالانه اش، تحصیل کرده ترین کشورهای جهان را رتبه بندی کرده است. در این رتبه بندی نمره هر کشور از یک تا هفت است که این نمره بر طبق فاکتورهایی مانند درصد حضور مردم در دانشگاه ها و میزان مطالعه مردم آن کشور است. همچنین از پیشگامان کسب و کار سوالاتی مانند “سیستم آموزشی کشور شما تا چه اندازه پاسخگوی نیازهای اقتصاد رقابتی است؟” پرسیده شد و جواب آنان در نمره کشورها تأثیر گذار بود. با هم نگاهی میاندازیم به 11 کشور تحصیل کرده جهان.
11. ایسلند – 5.9
کشور کوچکی در شمال اروپا که تنها 330 هزار نفر جمعیت دارد. با وجود پایین ترین هزینه آموزشی در میان کشورهای شمال اروپا، این کشور رتبه بسیار خوبی در شاخص جهانی دارد.
10. نیوزلند – 5.9
نیوزلند عضو ثابت برترین کشورهای جهان در سیستم آموزش و پرورش است. اداره آموزش و پرورش این کشور نوآورانه است. در ماه سپتامبر، دولت برنامه ای مبنی بر دوره های آموزش آنلاین ایجاد کرد تا به این ترتیب دانش آموزان ملزم به حضور در مدرسه فقط در روزهای خاصی از هفته باشند.
9. استرالیا – 5.9
استرالیا یک کشور تحصیل کرده، بخصوص در رده تحصیلات بزرگسالان است. 43 درصد از افراد بزرگسال بعد از ترک مدرسه در یک موسسه آموزش دیده اند و از این نظر استرالیا تنها بعد از کشورهایی مانند کانادا، ژاپن، کره، آمریکا، انگلستان قرار دارد.
8. آمریکا – 5.9
بخش بزرگی از افراد بزرگسال در آمریکا، در حدود 43 درصد تحصیلات دانشگاهی دارند. با این آمار آمریکا رتبه پنجم را در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، که یک گروه از 34 کشور توسعه یافته است دارد.
7. نروژ – 5.9
نروژ دارای درصد بالایی از مالیات و سرمایه گذاری سنگین در زمینه آموزش و پرورش است. برای هر دانش آموز از مقطع ابتدایی تا آموزش عالی، سالیانه در حدود 14 هزار دلار (11 هزار یورو) اختصاص میدهند. نروژ رتبه سوم در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) دارد.
6. دانمارک – 5.9
دانمارک کشوری است که بزرگترین سهم ثروت خود، یعنی در حدود 7.9 درصد تولید ناخالص داخلی را در آموزش و پرورش و موسسات آموزشی خرج میکند. تحصیل یک اولویت در این کشور است. دانمارک یکی از محدود کشورهایی است که در طول رکود مالی در سال های 2010-2008 هزینه آموزشی بالا رفت.
5. بلژیک – 6.0
در بلژیک نرخ بیکاری برای افرادی با تحصیلات دانشگاهی تنها 3 درصد است. نرخ بیکاری در سطح و با هر مدرک تحصیلی در این کشور پایین تر از میانگین آن در اروپاست. معلمی یک شغل پردرآمد در بلژیک است. میانگین حقوق 74 هزار دلار است این در حالی است که میانگین حقوق معلمی در OECD، 52 هزار دلار است.
4. سوئیس – 6.0
86 درصد از افراد 25 تا 64 ساله در سوئیس آموزش متوسطه را کامل گذرانده اند. 16 هزار دلار در سال برای هر دانش آموز هزینه میشود و این در مقایسه با میانگین اتحادیه اروپا که 9500 دلار است، رقم بالاییست.
3. هلند – 6.1
هلند رتبه بسیار بالایی، در بسیاری از زمینه های آموزشی دارد. یک سوم از جمعیت 25 تا 64 ساله هلند تحصیلات دانشگاهی دارند که بطور قابل توجهی بالاتر از میانگین 24 درصدی OECD است.
2. فنلاند – 6.2
سیستم آموزش و پرورش فنلاند بسیار قابل تحسین است، بخصوص از سال 2010 که مستند “در انتظار سوپرمن” آن را با سیستم آموزش آمریکا مقایسه کرد. معمان از بین 10 درصد از فارغ التحصیلان برتر دانشگاهی انتخاب میشوند و حداقل مدرک آنها کارشناسی ارشد است.
1. سنگاپور – 6.3
سیستم آموزش در سنگاپور در جهان مشهور است، البته یکی از دلایل شهرت آن سفت و سخت گیری سیستم و معلمان است. مدارس سنگاپور در نظرسنجی های جهانی در دروس ریاضی و علوم در صدر است.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
از 6.3 تا 3.5 28تا فاصلست اینا چه جوری 106تا این وسط جا دادن!!!
اگه 106 هستش که بی خیال مقصر ما نیستیم اونا هستن که خیلی می خونن.:l
آخه چه طور ممکنه این رتبه این شهر کوچیک ما فقط ده تا دانشگاه داره که، والا من مدرسه انقدر نمیبینم که انقدر دانشگاه و دانشگاهچه میبینم./-)
گفتم ایران کم کم رتبه خوبی داشته باشه 106 آخه!
تقلب کردن تو رتبه بندی:-D
ایران تحصیل کرده زیاد داره ولی بازدهی خوبی از این همه تحصیل کرده نداره و اینکه یه کشور آسیایی مثل سنگاپور توو صدر بود برام خیلی جالبه :-bd
سنگاپور همه جا اوله.
=))=)):-bd
ایران با امتیاز 3.5 در رتبه 106 جهان قرار دارد.
خخخخخخ اینا خوشن با این امتیازاشون . ایران تا ده بیست سال دیگه فکر کنم ده امتیاز بشه . خودشم نه در تحصیل کرده ها بلکه نود درصد جمعیت مدرک دکترا دارند . :D:D:D
ایران چندمه؟
این همه تو کویو برزن دانشگاه آزاد زدیم این همه هزینه شهریه دادیم الان کجاییم پس؟
تازه سر هر کوجه و خیابونی هم غیر انتفاعی و پیام نور هم باید حساب بشه!
یازدهم بودیم؟!