همانطور که می دانید، انویدیا تنها چند روز پیش از نمایشگاه کامپیوتکس 2017 اقدام به معرفی سری جدید کارت گرافیک های نوت بوک، موسوم به MAX-Q کرد. این کارت گرافیک ها امکان استفاده از کولرهای کوچک و تولید لپ تاپ های بسیار باریک را به کمپانی خواهند داد و این در حالی است که توان عملیاتی آنها کاملا حفظ شده است. از جمله این لپ تاپ ها، می توان به مدل هایی مانند ASUS ROG Zephyrus، MSI GS63 Stealth Pro یا Aorus X5 MD اشاره کرد. در حال حاضر الترابوک ASUS ROG Zephyrus با ضخامت 17.9 میلی متر، باریک ترین محصول معرفی شده در این حوزه است. و اما این سوال مطرح می شود که کارت گرافیک های MAX-Q چگونه قادر به ارائه عملکرد بالا در کنار توان مصرفی- حرارتی (TDP) پایین هستند؟ در این مطلب به طور شفاف و ساده به این مسئله خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
در ابتدا با واژه MAX-Q آغاز می کنیم؛ این واژه یک اصطلاح مهندسی برگرفته از صنایع هوا و فضا است. معنی اصلی آن حداکثر فشار دینامیکی است. مکس کیو نقطه ای است که فشار ناشی از فرود فضاپیمای به دلیل کاهش چگالی جو در اطراف آن افزایش می یابد. پس از آن می توان تائید کرد که موشک حداکثر فشار را تحمل کرده است. انویدیا این اصطلاح را به لپ تاپ های بسیار باریک تشبیه کرده است که می توانند در برابر پردازش های سنگین مقاومت کرده و از پس آنها برآیند. تکنولوژی MAX-Q دلالت بر نوت بوک های بسیار باریک و خنک کننده های خاص دارد. بسیاری از نوآوری های مهندسی در آن قابل لمس و مشهود است. عملکرد هر کارت گرافیک با تکنولوژی MAX-Q می تواند حداکثر تا 10% کمتر از مدل های مشابه در کلاس لپ تاپ های بزرگ باشد. پس در نهایت چیزی را از دست نخواهیم داد. کمپانی NVIDIA چند نمودار را برای آشنایی بیشتر در این زمینه در اختیار برخی از رسانه ها قرار داده است؛ در این مرحله نقطه اوج چه از نظر پردازش و چه از نظر بار جریان، افزایش پیدا نمی کند. بنابراین مهندسان انویدیا نقطه ای را در یک شکل موج در نظر می گیرند که GPU بالاترین کارایی را نشان داده و این در حالی است که اضافه بار را قبول نمی کند.
به عبارت ساده تر، GPU در یک مرحله از کار خود، زمانی که در زیر فشار پردازش قرار می گیرد، تا یک مرحله میزان انرژی را مصرف و طلب می کند که با بار پردازشی و پرفورمنس آن همخوانی دارد؛ اما از یک مرحله به بعد، توان مصرفی و حرارتی بیش آن است که از آن چشم پوشی کرد. در نتیجه می توان یک مرحله خاص را برای کارت گرافیک تعرفی نمود که در این سقف متوقف گشته و فرکانس ولتاژ را افزایش ندهد. در این حالت GPU حداکثر کارایی خود را نسبت به ولتاژ و جریان مصرفی ارائه می دهد. این مسئله گرمای ایجاد شده در شاسی را کاهش داده و یک کارت گرافیک GTX1080 می تواند در یک شاسی GTX1060 نیز جای گیرد! و اما این فناوری تنها جنبه سخت افزاری ندارد؛ NVIDIA با توسعه دهندگان بازی و تولید کنندگان موتورهای بازی در حال رایزنی برای بهبود عملکرد در کارت گرافیک های تکنولوژی MAX-Q است. در حال حاضر یکی از جنله های نرم افزاری تکنولوژی MAX-Q را یک فناوری با نام WhisperMode است. در این وضعیت، اکثر تنظیمات گرافیکی قدتمند اعمال گشته و نرخ فریم به صورت هوشمند تنظیم می گردد. در این وضعیت حتی صدای نویز خارج شده با تصاویر ارائه شده نیز هماهنگ می گردد. WhisperMode دارای بیش از 400 پروفایل از پیش تعیین شده است.
خیلی جیگریییییییی
دوستان ایا میدانستید وگا هم فناوری مشابه ارائه خواهد کرد البته درست نقطه مقابل فناوری max_Q بدین معنی که پردازش به حاشیه رانده شده و صرفا از حرارت معماری وگا استفاده خواهد شد و این مژده رو باید به فعالین محیط زیست بدیم که وگا جایگزین موتورخانه های گرمایشی با سوخت گازوییل خواهد شد و حرارت واحد های صنعتی هم به عهده وگا خواهد بود و دیگر با استفاده از تراشه های وگا برلی تولید حرارت نیازی به سوختهای فسیلی نخواهد بود.کافست یک بازی چندین سال پیش همانند سوپرماریو رو با پرچمداران وگا اجرا کنیم و ان وقت از حرارت معماری وگا خانه هایمان را گرم کنیم
عالیه کی فکرشو میکرد انقدر زود به اینجا برسن:-bd