مشترکین خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک، متعلق به شرکت اسپیس ایکس، از مرز 4 میلیون در بیش از 100 کشور مختلف جهان عبور کرده است. این دستاوردی قابلتوجه برای شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنت محسوب میشود و همانطور که میدانید، استارلینک تنها جدود چهار سال است که عرض محصول تجاری خود را آغاز کرده است.
رسیدن به این نقطه یک شبه اتفاق نیفتاد. برنامههای اسپیس ایکس برای ایجاد مجموعهای از ماهوارههای ارائهدهنده اینترنت در اواسط دهه 2010 شروع به شکلگیری کرد، اما فاز اصلی توسعه تا اواخر سال 2016 آغاز نشد. اولین گروه از ماهوارههای عملیاتی استارلینک در ماه می به فضا پرتاب شد و یک سال بعد نسخه آزمایشی عمومی آغاز شد. ارائه خدمات تجاری از سال 2021 شروع شد و از آن زمان به بعد، پوشش خدمات بهطور مداوم گسترش یافته است.
رشد مشترکین استارلینک در طول سالها
رشد استارلینک به سرعت رخ داده است. مشترکین اسپیس ایکس در اواخر سال 2022 از مرز یک میلیون فعال عبور کرد، تا سپتامبر 2023 به دو میلیون رسید و در ماه گذشته از مرز سه میلیون گذشت. اضافهشدن یک میلیون مشترک تنها در چهار ماه توجهات زیادی را جلب کرده و بدون شک نشان میدهد که تقاضا برای اینترنت ماهوارهای وجود دارد.
تا سپتامبر 2024، اسپیس ایکس بیش از 7000 ماهواره استارلینک به فضا پرتاب کرده است، اگرچه همه آنها عملیاتی نیستند. به عنوان مثال، در ماه جولای، یک گروه از ماهوارهها به دلیل نقص در موشک از دست رفت.
با این حال، اسپیس ایکس مشکلی در پیداکردن مشتریان جدید برای خدمات خود ندارد. اوایل این ماه، شرکت هواپیمایی یونایتد ایرلاینز اعلام کرد که قصد دارد سرویس استارلینک را بر روی تمام ناوگان هواپیماهای خود نصب کند. اجرای این طرح چندین سال طول خواهد کشید و انتظار نمیرود آزمایشها تا اوایل سال 2025 آغاز شود. زمانی که این سرویس عرضه شود، برای همه مسافران رایگان خواهد بود و باید این امکان را فراهم کند که آنها بتوانند فعالیتهای پهنای باند بالایی مانند تماشای تلویزیون زنده، بازیکردن و استریم در حین پرواز انجام دهند.
اوایل امسال، شرکت تحقیقاتی بازار Quilty Space پیشبینی کرد که استارلینک امسال 6.6 میلیارد دلار درآمد خواهد داشت و این پیش از انتشار آخرین آمار مشترکین بود.
موفقیت استارلینک بسیاری را شگفتزده کرده است. کریس کویلتی، بنیانگذار شرکت Quilty Space، در ماه می گفت که بسیاری از کهنهکاران صنعت در سالهای گذشته زمانی که شرکتهایی مانند اسپیس ایکس و وانوب برنامههای خود برای ایجاد مجموعههای عظیم ماهوارهها را اعلام کردند، نسبت به آنها بیاعتنایی نشان دادند.
دیدگاهتان را بنویسید