همۀ ما با سرویس های متنوع گوگل آشنا هستیم. برخی از این سرویس ها همچون موتور جستجو و سرویس ایمیل جیمیل هر روز بخشی از فعالیت اینترنتی ما را تشکیل داده و برخی دیگرهمانند گوگل درایو و سرویس ترجمه، حضوری هر از گاهی و بر حسب نیاز دارند (مسلما این در مورد تمامی کاربران صادق نیست!) مابقی هم که به دلایل مختلف اصلا معنایی برای کاربر ایرانی ندارند. فارغ از محدودیت های پیش رو، قصد داریم در اینجا به چگونگی کارکرد سرویس ردیابی مکانی (Location Tracking) گوگل بپردازیم، سرویسی که زیر بنای ارائه صحیح دامنه وسیعی از دیگر خدمات این شرکت است. لازم به ذکر است که این سرویس برای ایران غیرفعال بوده و می توانید در صورت نارضایتی از وضعیت موجود، از ادامه مطلب بگذرید!
گزارش دهی و ذخیره سازی موقعیت مکانی شما
سرویس ردیابی مکانی بر پایه گزارش دهی و ذخیره سازی موقعیت مکانی شما استوار است. در قلب این سرویس دو قابلیت گزارش مکانی (Location Reporting) و تاریخچه مکانی (Location History) قرار گرفته اند:
گزارش مکانی
امکانی است که با حساب کاربری گوگل در ارتباط بوده و به صورت مرتب و دوره ای موقعیت مکانی شما را گزارش می دهد. این امکان که به طور پیش فرض خاموش است، می تواند با مراجعه به بخش تنظیمات گوشی و یا در زمان استفاده از سرویسی همچون گوگل مپز و با پذیرش پیغام های به نمایش در آمده فعال شود.
تاریخچه مکانی
قابلیتی است مشترک در میان تمام ابزارهای اندرویدی شما، به این معنا که فعال بودن آن در یکی باعث فعال شدن آن در مابقی می شود و برعکس. در اینجا گزارش های مکانی که در بالا صحبت آن رفت، بر روی سرورهای گوگل و در حساب کاربری شما ذخیره می شود و البته کسی جز شما هم به آن دسترسی نخواهد داشت. همچنین می توانید تاریخچه مکانی را غیر فعال نموده ولی گزارش مکانی را فعال نگاه دارید اما اینکار عملکرد موثر سرویس هایی همچون Google Now را تحت تاثیر قرار می دهد.
ورود به تنظیمات گوشی برای اولین بار
وقتی گوشی اندرویدیتان برای نخستین بار روشن شده و شما را با خود به درون تنظیماتش می برد، پیشفرض آن، موقعیت مکانی خاموش است. روشن بودن تاریخچه مکانی هم که به حساب گوگل شما و فعال بودن آن در دیگر ابزارهای اندرویدی وابسته است. به بیان ساده تر، اگر برای اولین بار یک گوشی یا تبلت اندرویدی را با دسترسی به حساب گوگل خود راه اندازی می کنید، هر دو امکان غیر فعال هستند. با اجرا کردن گوگل مپز، پیغامی تحت عنوان “تجربه گوگل مپز خود را بهبود دهید یا “Enhance your Google Maps experience” به نمایش در می آید. با انتخاب “Yes, I’m in” موافقت می کنید که گوگل موقعیت مکانی شما را ردیابی نموده و آن را جهت بهبود نتایج جستجو و مانند آن مورد استفاده قرار دهد. مشابه همین قضیه هم در مورد Google Now وجود دارد و این دستیار شخصی بایستی برای فعالیت خود به داده های مکانی شما (و البته بسیاری موارد دیگر همچون جیمیل و تقویم گوگل) دسترسی داشته باشد.
چرا گوگل به این داده ها نیاز دارد؟
بسیاری از سرویس های گوگل بر پایه موقعیت مکانی عمل می کنند، به ویژه آنهایی که برای گوشی های موبایل و تبلت تعریف شده اند. برای اینکه این سرویس ها بتوانند به بهترین شکل ممکن خدمات خود را ارائه دهند، بایستی موقعیت مکانی و در برخی موارد تاریخچه مکان هایی که در گذشته بوده اید را داشته باشند. مثلا Google Now مسیر مناسب را بر اساس مکان هایی که در گذشته بیشتر در آنها در رفت و آمد بوده اید به شما پیشنهاد می دهد یا گوگل مپز بر اساس تاریخچه مکانی نتایج جستجوی مرتبط تری را نشان می دهد. این داده ها همچون ایمیل هرگز با دیگر کاربران یا بازاریابان و فروشندگان کالا به اشتراک گذاشته نمی شود.
تصمیم با شماست
مسلما تصمیم با شماست (البته اگر تحریم را به حساب نیاوریم!). اگر در خارج از ایران به سر می برید و این سرویس را فعال نموده اید، بد نیست یک سری به آدرس زیر بزنید؛ شاید آنچه می بینید شما را ذوق زده کند!
دیدگاهتان را بنویسید