گوشیهای هوشمند امروز بهگونهای طراحی شدهاند که امکان تعمیر و یا به عنوان مثال تعویض باتری آنها توسط خود کاربر وجود ندارد. این عملیات با پیچیدگیهای جدیدی همراه است و از طرفی باتوجه به مسائلی مانند قیمت بالای گوشی و یا باطل شدن گارانتی کاربران ترجیح میدهند که دستگاه خود را در اختیار تعمیرکاران قرار دهند. اما مراحل بازشدن و تعمیر گوشی حتی برای این دسته از افراد هم میتواند پیچیده باشد. iFixit را میتوان معتبرترین وبسایت کالبدشکافی گجتهای دیجیتال دانست که باز بازکردن گوشیها، ساختار درونی و میزان تعمیرپذیری آنها را بررسی میکند.
تعمیرپذیرترین گوشی هوشمند جهان
گوشیهایی مانند گلکسی نوت 10+ و وانپلاس 7 پرو گوشیهای بودن که امتیاز 3 از 10 را برای تعمیرپذیر دریافت کردند. میت20 پرو هوآوی امتیاز 4 گرفته است و در میان آیفون XR اپل و گوگل پیکسل 3a با دریافت امتیاز 6 از 10 در دسته تعمیرپذیرترینها قرار میگیرند. اما عنوان “تعمیرپذیرترین گوشی” به چه دستگاهی تعلق میگیرد؟
Fairphone شرکت تولید کننده گوشیهای هوشمند در هلند است که بهتازگی از محصول جدید خود رونمایی کرده. Fairphone 3 یک گوشی ماژولار 450 یورویی است که به گفته شرکت فیرفون بهدلیل ساختار طراحی آن بسیار تعمیرپذیر خواهد بود. این ادعای آنها حالا توسط iFixit مورد بررسی قرار گرفته است.
جای تعجب نبود که فیرفون 3 توانست امتیاز تعمیرپذیری 10 از 10 را بدست آورد و این یعنی گوشی در بالاترین سطح تعمیرپذیری قرار دارد. البته پیش از این در سال 2016 گوشی Fairphone 2 هم موفق شده بود امتیاز 10 را کسب کند. نکته جالب توجه در کالبدشکافی iFixit این بود که برخلاف همیشه، حتی یک بار هم از کلمه چسب استفاده نشده بود.
ساختار گوشی به گونهایست بود که بازکردن آن بسیار آسان است و با طراحی ماژولار گوشی که حتی از گوشی قبلی فیرفون هم پیشرفتهتر شده، تعمیر این دستگاه کار سختی نخواهد بود. حتی سرهم کردن دوباره این گوشی و اطمینان از نصب درست و کارکردن گوشی هم برای iFixit چالش بزرگی نبود.
درمجموع در طراحی این گوشی باتری و نمایشگر اولویت بودهاند و تعویض آنها تنها با یک پیچگوشتی امکانپذیر است. حتی در داخل گوشی راهنمایی برای تعویض قطعات و ماژولها در نظر گرفته شده است. بهطورکلی تعویض ماژولها بسیار آسان است، تنها در قسمتهای داخلی به پیچگوشتیهای ستارهای نیاز پیدا خواهد شد. حتی دروبسایت شرکت سازنده هم راهنمایی لازم برای تعویض قطعات قرار داده شده است. بیشتر اجزای گوشی بهصورت ماژولهای جداگانه قابل تعویض هستند و تنها تعدادی از آنها لحیمکاری شدهاند.
پس تو این فیلما که طرف میزنه یه مرکزی رو با گوشیش هک میکنه یعنی همش فیلم هندی بود :emoji6
کاملا مخالفم!
البته این نظر شخصی شما هست و قابل احترام ولی منم مثل شما یک برنامه نویس هستم ولی برای کارهای روزمره زیاد از گوشی استفاده میکنم.
البته شغل اصلی بنده برنامه نویسی نیست ولی خب گوشی های هوشمند برای موارد استفاده ای مثل : یاداشت برداری در مواقع اضطراری ، اتصال به اینترنت در هر مکان و هر زمانی ، گرفتن عکس خانوادگی و شکار لحظات ، استفاده از اپ های کاربردی و مطالعه E-Book در هر زمانی به راحتی ممکن و خیلی کارای دیگه میتونن مفید و موثر واقع بشن.
اونایی که تو کار بلاکچین و رمزارز و کیف پول هاش و ساخت نود روی موبایل هستن هم که دیگه اسمارت فون خوراکشونه!
البته اینم اضافه کنم که گوشیم ردمی نوت 3 پرو از برند شیائومی هست که بیش از چهارسال قبل خریدمش و با این نظر که سال به سال گوشی عوض کنم هم مخالفم …
واقعا با شما موافقم. اصلا نمی فهمم چرا ملت نه فقط تو ایران هر سال گوشی عوض می کنند در صورتی که هیچ کارآیی واجبی نداره و امکانات جدیدی به این اسباب بازیا اضافه نمیشه.
گوشی هوشمند برای مردم عادی جالبه، ولی من که خودم برنامه نویس هستم و 25 ساله روزی 12 ساعت پشت کامپیوتر نشستم هیچ علاقهای به این آشغال ندارم، سیستم عامل این گوشیها بسیار افتضاح و قدرت کاربری آنها برای هیچ کار حرفهای مناسب نیست، فقط بدرد نقاشی و بازی و عکاسی بچه ها میخوره، خودم الان سامسونگ J2 دارم که فقط برای مکالمه و اسنپ و وب گردی خارج از منزل روشن میشه، اصلا نمیدونم الان گوشیم کجاست! :-))
معلومه که هلندی ها مردم اقتصادی هستند و فکر اینکه 24 ساعت گوشی عوض کنند نیستن از آشنایان من هم که اونجا زندگی میکنن قبلا شنیده بودم که مردم عادت ندارن غذای رستوران رو نیمه تموم رها کنن و اگه اضاف اومد توی ظرف میزارن و میبرن خونه البته شاید همشون اینطوری نباشن ولی کلا مردمی هستند که نه دنبال تجملات هستن و نه دنبال بریز و بپاش اکثرا با دوچرخه تو خیابون تردد میکنن :smiley6