در جدیدترین گزارشات پیرامون شرکت نه چندان خوشنام فیسبوک (Facebook) گفته شده که آنها قصد دارند هفته آینده نام شرکت را تغییر دهند. البته این موضوع ظاهراً ربطی به بدنامی آنها ندارد و فیسبوک قصد دارد با این کار تمرکز خود بر روی ساخت متاورس نشان دهد.
متاورس (Metaverse) یک جهان موازی (متشکل از اینترنت + فضای مجازی + واقعیت افزوده) با دنیای واقعی است که در آن کاربران قادر خواهند بود از طریق واقعیت مجازی با مردم در سراسر جهان تعامل داشته باشند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک تصمیم دارد تا در رویداد سالانه این شرکت، یعنی Connect که در 28 اکتبر (6 آبان) برگزار میشود، در رابطه با این تغییر نام صحبت کند. اما ممکن است اعلام نام جدید زودتر اتفاق بیافتد. این یعنی هدف فیسبوک آنست که فراتر از شبکه اجتماعی و همه گرفتاریهای پیرامون آن شناخته شود. با این تغییر نام برنامه فیسبوک به یکی از شرکتهای زیر مجموعه مادر تبدیل خواهد شد و اینستاگرام، واتساپ، اکولوس و … را نیز شامل میشود. با این وجود سخنگوی فیسبوک هنوز در رابطه با موضوع تغییر نام اظهار نظر نکرده است.
رویای تبدیل شدن به متاورس با تغییر نام فیسبوک
فیسبوک در حال حاضر بیش از 10 هزار نیرو دارد که بر روی عینکهای واقعیت مجازی کار میکنند. زاکربرگ معتقد است که در نهایت این عینکها به اندازه گوشیهای هوشمند محبوب خواهند شد. او پیشتر در مصاحبهای با ورج اعلام کرده بود که “در طول چند سال آینده مردم به جای یک شبکه اجتماعی ما را به عنوان یک کمپانی متاورس خواهند شناخت”.
این تغییر نام میتواند باعث جدا شدن فعالیتهای آینده زاکربرگ از مشکلات امنیتی فیسبوک باشد که در چند سال اخیر بدنامیهای زیادی برای آنها به همراه داشته است. البته بد نیست بدانید که فیسبوک اولین شرکتی نیست که در طول این سالها با تغییر نام در تلاش برای گسترش جاه طلبیهای خود بوده است. در سال 2015 گوگل نیز تحت سازماندهی یک کمپانی مادر بزرگتر، یعنی آلفابت قرار گرفت تا ثابت کند آنها فقط یک موتور جستجو نیستند. اسنپ چت هم در سال 2016 به Snap Inc. تغییر نام داد و همان سال شرکت ساخت دوربین خود را تأسیس کرد.
نام جدید شرکت فیسبوک تا امروز افشا نشده و کاملا محرمانه مانده است. حتی گفته میشود که مدیران ارشد این شرکت هم از آن بی خبر هستند. با این حال، ممکن است که این نام ربطی به Horizon (به معنی افق) که احتمالا نام هدست واقعیت مجازی این شرکت با همکاری Roblox است، داشته باشد.
فارغ از اظهارات مارک زاکربرگ در این خصوص، فیسبوک زمینه را برای تمرکز بیشتر بر روی نسل آینده فناوری آماده میکند. تابستان سال گذشته این شرکت یک تیم اختصاصی برای متاورس تشکیل داد. اخیر آنها اعلام کردهاند که Andrew Bosworth رئیس بخش AR و VR به سمت مدیر ارشد تکنولوژی این شرکت ترفیع یافته است. چند روز اخیر نیز فیسبوک اعلام کرد 10,000 نیروی جدید برای کار بر روی متاورس در اروپا جذب کرده است. زاکربرگ چندی پیش در مصاحبهای گفته بود:
“تمرکز زیادی بر روی متاورس خواهد بود و من فکر میکنم که این بخش بزرگی از فصل بعدی پیشرفت اینترنت بعد از اینترنت موبایل است. من فکر میکنم که این قرار است فصل بزرگ بعدی شرکت ما نیز باشد.”
آیندهای ترسناک به دست زاکربرگ رقم خواهد خورد؟
باوجود آنکه فیسبوک در چند وقت اخیر Metaverse را به طور گسترده تبلیغ میکند، این ایدهای نیست که توسط همه درک شود. این دنیا اولین بار توسط Neal Stephenson رمان نویس عملی تخیلی مطرح شد که در آن مردم از دنیای واقعی به سمت دنیای مجازی فرار میکنند. اما حالا ظاهرا قرار است ایده آن توسط یکی از پرحاشیهترین شرکتهای جهان به مرحله اجرا درآید تا مردم بتواند فیلمهای ترسناکِ عملی تخیلی را در دنیای واقعی و با کمک زاکربرگ که احتمالا در این ماجرا نقش ویلن (ابرقهرمان منفی و بدجنس) داستان را خواهد داشت، تجربه کنند.
اما آیا به نظر شما ساخت چنین دنیایی در چند سال آینده امکانپذیر است؟ واکنش مقامات سیاسی کشورها در واکنش به ساخت متاورس را چگونه پیشبینی میکنید؟
- بهای هر ساعت قطعی سرورهای فیسبوک برای زاکربرگ چقدر بود؟ ساعتی 1 میلیارد دلار!
- سرورهای فیسبوک از کار افتادند – اختلال جهانی اینستاگرام و واتس اپ
- تاثیرات روانی اینستاگرام بر روی نوجوانان – از خود فیسبوک بشنوید
- صرف بیش از 13 میلیارد دلار هزینه در بخش امنیت از سال 2016 توسط فیسبوک
- هزینه 31 میلیون دلاری فیسبوک در سال 2020 برای امنیت شخصی مارک زاکربرگ
دیدگاهتان را بنویسید