در طی روز های اخیر اخبار دنیای تکنولوژی بیشتر حول و حوش رویداد های کنگره ی جهانی موبایل سال 2016 (MWC) میلادی چرخیده است و علاقه مندان به این بخش از دنیای تکنولوژی در حال حاضر همچنان با رویداد های موبایلی متنوع این نمایشگاه و ترکش های به جا مانده از آن (!) سرگرم و مشغول هستند. در همین راستا شرکت سامسونگ ظرف یکی دو روز اخیر در قالب رویدادی به نام Galaxy Unpacked به معرفی دو پرچمدار جدید خود در دنیای تلفن های موبایل یعنی دو گوشی هوشمند Samsung Galaxy S7 و Samsung Galaxy S7 Edge پرداخت. محصولاتی که به طور حتم طرفداران خاص خود را دارند و تا چند هفته ی دیگر به صورت رسمی به بازار مصرف عرضه خواهند شد. در این میان یکی از نکات جالبی که در رابطه با این دو گوشی هوشمند می توان به آن اشاره کرد، امکانات و قابلیت ها ی قابل توجهی است که دو عضو جدید خانواده ی گلکسی برای گیمر ها فراهم می آورند. امکاناتی که شرکت سامسونگ معتقد است تجربه ای مشابه و همسنگ با کامپیوتر های خانگی را در اختیار گیمر های علاقه مند به پلتفرم موبایل قرار خواهند داد.
همان گونه که روز گذشته نیز در قالب این مطلب به آن اشاره کرده بودیم، استفاده از ویژگی های نوین واسط Vulkan و ترکیب آن ها با قابلیت های موجود در موتور های گرافیکی توانمندی نظیر Unreal Engine 4 امکانات فراوانی را در اختیار بازی سازان فعال بر روی پلتفرم موبایل قرار می دهد و به این وسیله آن ها قادر به تولید پروژه های بزرگ تر و بلند پروازانه تری بر روی این پلتفرم نسبت به گذشته خواهند بود. البته علاوه بر توانمندی و پتانسیل های بالایی که واسط Vulkan در اختیار بازی سازان پلتفرم موبایل قرار می دهد، یکی از ویژگی های مهمی که موجب شده است تا سران شرکت سامسونگ دو محصول جدید خود را (از لحاظ امکاناتی که در اختیار گیمر ها قرار می دهند) هم ردیف با کامپیوتر های خانگی قلمداد کنند، بهبود معماری ساختاری این دو محصول جدید به نسبت محصولات پیشین خانواده ی گلکسی است. همان گونه که احتمالاً تا کنون از آن با خبر شده اید، دو پرچمدار جدید شرکت سامسونگ در کنار پردازنده های اصلی و گرافیکی ارتقا یافته ی خود از رم بسط یافته ای به میزان 4 گیگا بایت بهره می برند که در مجموع (بنا به ادعای سازندگان این دو محصول جدید) می تواند توان اجرایی دو عضو جدید خانواده ی گلکسی (در امر اجرای بازی های قدرتمند گرافیکی) را بیش از 30 در صد افزایش دهد.
با این حال این پایان کار نیست و شرکت سامسونگ برای هر چه نزدیک ساختن معماری ساختاری دو گوشی Samsung Galaxy S7 و Samsung Galaxy S7 Edge به معماری کامپیوتر های گیمینگ از یک سیستم خنک کننده ی جدید واتر کولینگ نیز برای کاهش گرمای پردازنده های اصلی و گرافیکی این دو محصول بهره گرفته است. در واقع این سیستم خنک کننده ی واتر کولینگ شکل مینیاتوری شده ای از سیستم های خنک کننده ی مشابه در کامپیوتر های دسکتاپ است و وجود آن موجب افزایش کارایی پردازنده های اصلی و گرافیکی دو عضو جدید خانواده ی گلکسی می شود. علاوه بر این امکان که به طور حتم در کارایی فنی بازی های اجرا شده توسط این دو ابزار بسیار مفید و کارآمد خواهد بود، شرکت سامسونگ قابلیت های دیگری را نیز در دو گوشی Samsung Galaxy S7 و Samsung Galaxy S7 Edge در اختیار گیمر ها قرار خواهد داد. امکاناتی که می توانند این دو ابزار مورد انتظار را به نسبت سایر تلفن های هوشمند به ابزار های حرفه ای تری برای انجام بازی های موبایل تبدیل سازند.
همان گونه که پیش تر به آن اشاره شد به موجب تلفیق قابلیت های موجود در واسط Vulkan و همچنین ویژگی های نهفته در دل موتور های گرافیکی قدرتمند و ارتقا یافته ای نظیر Unreal Engine 4 بازی های نسل جدید پلتفرم موبایل خواهند توانست از لحاظ کیفیت دیداری و فنی به بازی های کامپیوتری پلتفرم های خانگی نسل حاضر نزدیک تر شوند. بنا بر این احتمالاً به زودی شاهد این نکته خواهیم بود که نرخ فریم دریافتی از بازی های پلتفرم موبایل نیز (همچون سایر پلتفرم ها) نقش بسیار مهمی در انجام بهینه ی بازی های این پلتفرم ایفا خواهد نمود. در این میان یکی از امکانات تازه ای که دو پرچمدار جدید شرکت سامسونگ در اختیار گیمر ها قرار می دهند به مدیریت بخش باتری آن ها مربوط می شود. به عبارت بهتر بر روی تنظیمات عادی و استاندارد، دارندگان دو گوشی Samsung Galaxy S7 و Samsung Galaxy S7 Edge می توانند بازی های خود را با نرخ 60 فریم در ثانیه و به موجب برخورداری از بالا ترین تنظیمات گرافیکی اجرا نمایند. در عین حال حالت دیگری نیز در بخش مدیریت باتری این دو محصول وجود دارد که دارندگان این دو گوشی می توانند از طریق آن و با کاهش نرخ فریم دریافتی بازی های جدید از عدد 60 فریم در ثانیه به عدد 30 فریم در ثانیه (در کنار پایین تر آوردن میزان کیفیت دیداری بازی ها) در مصرف باتری این دو ابزار هوشمند صرفه جویی قابل توجهی به خرج دهند. البته حالت تنظیمی دیگری هم برای این دو محصول جدید طراحی شده است که به شکل خودکار کیفیت دیداری بازی های اجرایی را تا حداقل میزان ممکن پایین آورده و با تنظیم نرخ فریم دریافتی این بازی ها بر روی عدد 30 فریم در ثانیه صرفه جویی بسیار بیشتری را در میزان مصرف باتری دو محصول مذکور به ارمغان خواهد آورد. علاوه بر این موارد آن دسته از گیمر هایی که علاقه مند به انجام بازی های کامپیوتری به مدت طولانی بر روی دو گوشی Samsung Galaxy S7 و Samsung Galaxy S7 Edge هستند خواهند توانست با انتخاب حالت تنظیمی جدیدی به نام No Alert ، گوشی موبایل خود را به طور کامل به یک پلتفرم بازی تبدیل نمایند و در حین انجام بازی های مختلف به کلی از سایر امکانات تلفن هوشمند خود بی بهره بمانند. در واقع به موجب انتخاب این حالت تنظیمی، گوشی شما دیگر نه زنگ خواهد خورد و نه شما را از مواردی نظیر پیامک های دریافتی یا سایر آگاه سازی های رایج (نوتیفیکیشن ها) مطلع خواهد ساخت.
در کنار موارد مذکور، برای آن دسته از گیمر هایی که به فرآیند استریم کردن و اشتراک گذاری تجربیات خود از انجام بازی های کامپیوتری با دیگران دلبستگی فراوانی دارند نیز امکان تازه ای در دو گوشی Samsung Galaxy S7 و Samsung Galaxy S7 Edge فراهم آمده است که بتوانند توسط آن بدون کوچک ترین مشکلی به تصویر برداری و ضبط ویدیو از مراحل انجام بازی های خود بپردازند و حتی بتوانند صدای خود را نیز بر روی این ویدیو ها پخش نمایند. به هر حال تا پیش از این شاهد این نکته بودیم که پلتفرم موبایل اغلب به عنوان پلتفرمی برای انجام بازی های کامپیوتری توسط گیمر های کژوال یا غیر گیمر ها محسوب می شد. اما با توجه به پیشرفت رو به جلو و روز افزون سخت افزار های موبایل و همچنین نرم افزار های مربوط به تولید بازی های کامپیوتری بر روی این پلتفرم، به نظر می رسد که به زودی شاهد جذب هر چه بیشتر گیمر های حرفه ای به سمت پلتفرم موبایل باشیم. از آن گذشته ورود بازی های پلتفرم موبایل به دنیای واقعیت مجازی نیز می تواند یکی از عوامل مهم جذب بسیاری از گیمر ها به سمت این پلتفرم باشد. هر چه باشد قیمت ابزار های واقعیت مجازی پلتفرم موبایل نظیر Samsung Gear VR تا حد قابل ملاحظه ای پایین تر از موارد مشابه بر روی سایر پلتفرم های بازی است و مسلماً کسانی که مشتاق به پا گذاشتن در دنیای واقعیت مجازی هستند اما به علت قیمت گزاف هدست های واقعیت مجازی سایر پلتفرم ها این امکان را در خود نمی بینند، بیش از پیش به سمت انجام بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم موبایل جذب خواهند شد. در هر صورت با توجه به افق پیش رو می توان ادعا کرد که آینده ی دنیای بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم موبایل بسیار درخشان جلوه می کند.
اگه باطری ها قوی بشه،واقعا بهترین پلتفرم برای بازی هستش :-bd:-bd
آقای حسینی «نیمفاصله» رو دریابید.=smile
خیلی واجب بود از لغت عقبید استفاده کنید اخوی
با همه این اوصاف هیچی به پای سیستم دسکتاپ نمیرسه.
یک مینی کامپیوتر تو جیبی:o
هرچیم که اینا خودشونو بکشنو بگن اینجور اونجور بازم یک میلیونوم کنسول هم نیستن چه برسه به PC که سلان بلامنازع دنیای گیم و گرافیکه و هنوز که هنوزه هیچ وسیله ای برای گیم ساخته نشده که حتا نزدیک به عملکرد سیستم های دسکتاپ در بازی های قوی برسه، البته لپ تاپ ها بعضیاشون که گرافیک مجزا میخورن نسبتن میشه گفت نزدیکن اما اونا هم جا داره.
درکل قیاس بازاریابی گونه ای بوده که سامسونگ کرده و بیشتر مردم عادیو هدف قرارداده.
با کمال احترام شما هنوز خیلی عقبید من رو s6 با برنامه گیم تونر همین کار را انجام می دهم شما الان از این قابلیت ها سخن می گویید من همه بازی ها رو روی 60 فریم تنظیم نمودم این که چیز جدیدی نیست
این طور که داره پیش میره تا چند سال دیگه کنسول بازی تو جیبمونه و همیشه همراهمونه