یافتن راهکارهای جایگزین برای سوخت های فسیلی یکی از اصلی ترین دغدغه های همه فعالان محیط زیست و کشورهای توسعه یافته در جهان است. علاوه بر تجدید ناپذیر بودن سوخت های فسیلی و محدودیت منابع آنها، آلودگی ایجاد شده در اثر استفاده از این گونه سوخت ها باعث شده که از مدت ها پیش تلاش هایی برای یافتن گزینه ای مناسب جایگزینی آنها توسط تیم های تحقیقاتی در سراسر جهان آغاز گردد. یکی از این موارد سوخت هیدروژنی است که گزینه ای ایده آل و بدون آلودگی به نظر می رسد اما هنوز دستاوردهای تکنولوژیک لازم برای استفاده گسترده و همه جانبه آن در تمامی جهان وجود ندارد. در چنین شرایطی باید گفت برای حفظ محیط زیست باید به دو جنبه توجه داشت که عبارت اند از کاهش تولید گازهای مضر و تولید انرژی از منابع دوست دار محیط زیست. بسیاری از راهکارهای ارائه شده به این دو جنبه به صورت مستقل و جداگانه توجه داشته اند اما حالا محققین دانشگاه آنترپ و لوون در بلژیک توانسته اند دستگاه توسعه دهند که به صورت همزمان قادر به پاکسازی هوای آلوده و تولید انرژی از همین منبع آلودگی است.
این تکنولوژی بر پایه فرآیندی به نام “فوتوکاتالیز ناهمگن” بنا شده است. در این روش از نور و یک کاتالیزور مخصوص از جنس نیم رسانا برای فعال سازی یک واکنش شیمیایی استفاده می شود. پیش از این از همین تکنیک برای تصفیه آب و آلودگی های دارای پایه گازی استفاده می شده است اما تا کنون هیچ مطالعه ای بر روی استفاده همزمان روش یاد شده در هر دو کاربرد آن وجود نداشته. در توضیح روش فوتوکاتالیز ناهمگن، تیم تحقیقاتی آورده است که از یک سلول فوتوالکتروشیمیایی استفاده کرده اند. به این ترتیب از سلول های خورشیدی برای تولید هیدروژن به سبک الکترولیز بهره گرفته شده است.
انتخاب نوع کاتالیزور به تیم متخصصین بلژیکی کمک کرده دستگاهی با بازدهی بسیار عالی تولید نمایند. سرپرست این تیم اشاره کرده است که “در گذشته از سلول های مشابه برای استخراج هیدروژن از آب استفاده می شده است اما حالا مشخص شده که می توان همین فرآیند استخراج هیدروژن را از منبع آلودگی هوا نیز انجام داد و نتیجه به دست آمده بسیار هیجان انگیز و بهینه است”. هیدروژن تولید شده سپس به راحتی قابل ذخیره سازی و استفاده خواهد بود.
در حالی که به نظر می رسد این طرح بتواند رویای ماشین های غیر آلاینده را همزمان با داشتن هوای بسیار پاکیزه برآورده کند، باید اشاره کرد که روش یاد شده هنوز در مراحل آزمایشگاهی قرار دارد و استفاده آن به صورت صنعتی نیازمند تحقیق و توسعه بیشتر می باشد. با این حال می توان پیش بینی کرد در صورتی که بتوان از این روش یا تکنیک های مشابه برای تبدیل آلودگی هوا به سوخت هیدروژنی استفاده کرد، در آینده ای نزدیک وسائل نقلیه و صنایعی خواهیم داشت که هیچ گونه آلودگی تولید نمی کنند و هوای شهرها به دلیل استفاده از ابزارهای مجهز به این تکنیک، بسیار پاک و سالم خواهند بود.
با کلاهبرداری و دزدیه اقایون توی این مملکت هیچوقت ایران به این جایگاهی که اروپا و غرب دارن نمیرسه.یسریا هم هستن که از اینا شدیدا دفاع میکنن.همین مردمی که دارن بدبختی میکشن.واقعا جای تعجب داره این کارشون.لیاقتشونم همون پراید با 5 برابر ارزشش سوار شدنه:smiley0