شرکت متا بهدلیل عدم جلوگیری از افشای اطلاعات شخصی بیش از نیممیلیارد کاربر فیسبوک، با جریمه ای 277 میلیون دلاری مواجه شدهاست.
کمیسیون حفاظت از داده ایرلند، نهاد اصلی ناظر بر حریم خصوصی متا در اتحادیه اروپا، پس از انجام تحقیقاتی که نشان داد این شرکت در اعمال نظارتهای سختگیرانه برای حفاظت از دادهها کوتاهی کرده است، چنین جریمهای را برای متا در نظر گرفت. این تحقیقات در آوریل 2021 پس از افشای اطلاعاتی از جمله نام، شماره تلفن و آدرس ایمیل 533 میلیون کاربر در یک وبسایت هکری در سال 2019 آغاز شد.
کمیسیون حافظت از اطلاعات ایرلند به واحد تجاری متا در این کشور دستور دادهاست که از رعایت مقررات عمومی حفاظت از دادهها مطمئن شود و مجموعهای از اقدامات اصلاحی را برای جلوگیری از تکرار نشتی مشابه انجام دهد. این کمیسیون نهاد اصلی اتحادیهی اروپا برای نظارت بر شرکتهای بزرگ صنعت فناوری است. این شرکتها غالباً واحد اروپایی خود را در کشور ایرلند احداث کردهاند. متا اعلام کرد که دادههای فاششده قدیمیاند و این آسیبپذیری را در سال 2019 اصلاح کردهاست. مالک اینستاگرام و واتساپ در بیانیهای جدید مدعی شده که حفاظت از حریم خصوصی و امنیت کاربران بخشی اساسی از کسبوکار این شرکت محسوب میشود و با تمامی نهادهای رگولاتوری نهایت همکاری را کرده است.
جریمه فیسبوک در ایرلند
جالب است بدانید که ین اولین بار نیست که غول فناوری متا با ناظر حفظ حریم خصوصی دادههای ایرلندی دچار مشکل میشود. این چهارمین بار است که کمیسیون یکی از شرکتهای متا را جریمه میکند. درواقع، جریمه 277 میلیون دلاری متا سومین جریمهی سنگین مبتنیبر این قانون محسوب میشود. جریمههای این شرکت در حال حاضر چیزی حدود یک میلیارد یورو است.
در سال 2018 و زمانی که مقررات عمومی حفاظت از اطلاعات وارد مرحلهی اجرایی شد، قدرت نهادهای ناظر بر داده در اتحادیهی اروپا بهشدت افزایش پیدا کرد. این نهادها طبق قانون میتوانند جریمهای معادل حداکثر 4 درصد از درآمد سالانه هر شرکت تعیین کنند. سنگینترین جریمهی مبتنیبر مقررات عمومی حفاظت از اطلاعات به آمازون مربوط میشود که غول آمریکایی صنعت تجارت الکترونیک 746 میلیون یورو جریمه شد.
در ماه سپتامبر، نهاد ناظر بر دادهها در ایرلند، اینستاگرام را به پرداخت جریمه 405 میلیون یورویی محکوم کرد. سال گذشته نیز واتساپ را به دلیل نقض قوانین مربوط به اشتراکگذاری دادههای افراد، 225 میلیون یورو جریمه کرد. این جریمهها بخشی از اجرای گستردهتر مقررات حفاظت از دادههای عمومی است. رگولاتور ایرلندی گفت که 40 تحقیق برای بررسی غولهای فناوری در حال انجام است که 13 مورد آنها مربوط به متا است. ایرلند مقر منطقهای تعدادی از مهرههای اصلی فناوری از جمله اپل، فیسبوک، گوگل و توییتر است.
اینقدر شرکتای آمریکایی رو نکوبید. اگه هر کی هم جای زاکربرگ بود ، اطلاعات کاربراشو می فروخت. الآن همه چی پول شده. علت پیشرفت شرکتای آمریکایی هم همینه. چیزی بنام اطلاعات و حریم خصوصی وجود نداره. این یه چیز خیلی سادس، اگه اطلاعات مردم رو نفروشی ، نمی تونی به پول برسی.
همه همین کار رو میکنن و یه چیز طبیعیه.
یاد بگیریم که به تصمیمات مدیران شرکتای بزرگ ، احترام بذاریم و اونا رو در پیشبرد اهدافشون یاری کنیم.
دو تا علامت !! آخر می گذاشتی که برخی مطلب را وارونه متوجه نشوند. در هرصورت جالب نوشتی.