در توافق 10 ساله شرکت «مایکروسافت» (Microsoft) با «پلی استیشن» (PlayStation)، تنها انتشار مجموعه «ندای وظیفه» (Call of Duty) روی «پلی استیشن» (PlayStation) ضمیمه شده است. این در حالی است که «مایکروسافت» قرار است تمامی عناوین آینده شرکت «اکتیویژن بلیزارد» (Activision Blizzard) را روی کنسولهای «نینتندو» (Nintendo) بیاورد.
پس از چند ماه بحث و منازعه، بالاخره شرکت «مایکروسافت» (Microsoft) و «سونی» (Sony) به توافقی دست پیدا کردند تا تضمین داده شود مجموعه Call of Duty برای چند سال آینده روی «پلی استیشن» (PlayStation) منتشر شود. وقتی معامله «مایکروسافت» با «اکتیویژن بلیزارد» (Activision Blizzard) تکمیل شود، مجموعه Call of Duty برای 10 سال آینده روی کنسولهای «پلی استیشن» (PlayStation) عرضه خواهد شد؛ هرچند برخلاف سایر شرکتها، «سونی» نمیتواند از سایر عناوین «اکتیویژن بلیزارد» بهرهمند شود.
توافق 10 ساله مایکروسافت و پلی استیشن؛ ضرر بزرگ سونی در بیتوجهی به قرارداد اولیه!
ردموندیها قبلاً متعهد شده بودند کلیه آثار آینده «اکتیویژن بلیزارد» را روی سرویسهای چند شرکت مثل «انویدیا» (Nvidia) منتشر کنند و به ظاهر توافق با «نینتندو» (Nintendo) هم آثاری ورای COD را شامل میشود. اما گفتنی است این توافق با «سونی» تنها برای مجموعه بازیهای «ندای وظیفه» محدود میشود. «کاری پرز» (Cari Perez)، رئیس ارتباطات جهانی ایکس باکس به رسانه The Verge واقعیت چنین حرفی را تایید کرده است. پس تضمینی وجود ندارد که مجموعههایی مثل «اورواچ» (Overwatch)، «دیابلو» (Diablo)، «تونی هاوک پرو اسکیتر» (Tony Hawk’s Pro Skater) و «کراش بندایکوت» (Crash Bandicoot) در آینده روی PlayStation منتشر شوند.
«تام وارن» (Tom Warren) از همین رسانه در «توییتر» ادعا میکند شرایط اولیهای که «مایکروسافت» به «سونی» ارائه کرده بود، شامل تمامی فرانچایزهای Activision میشد؛ البته مدت زمان این توافق بسیار کوتاهتر بود و در سال 2027 به پایان میرسید. اخیراً درخواست تجدیدنظر سازمان FTC مبنی بر توقف معامله «مایکروسافت» از سوی دادگاه فدرال آمریکا رد شد. «مایکروسافت» در حال مذاکره با سازمان رقابت و بازار بریتانیا (CMA) است؛ هرچند این سازمان زمان اعلام رای نهایی خود پیرامون معامله را تا تاریخ 29 اوت/آگوست (7 شهریور 1402) به عقب انداخته است.
– قاضی ژاکلین اسکات کورلی: به نظر نمیاد شواهدی وجود داشته باشه دال بر اینکه مایکروسافت بخواهد از خرید اکتیویژن برای مونوپولی و مسایل از این دست استفاده کنه و بازار رو با حرکات غیر رقابتی جلو ببره. حکم میدم که این قرارداد ضد رقابت نیست و هییییییچ شرکتی اصلا و ابدا نباید نگران چیزی از جانب مایکروسافت باشه….
– در همین حال سونی و اف تی سی و کلی دنیای گیمر: نههههههههه….. ایشون چی میزنه؟؟؟؟؟
– مایکروسافت تنها دو روز بعد از حکم: ما از قاضی ممنون هستیم که به نفع ما رای داد “این راه ما برای مقابله با رگولاتوری رو باز تر میکنه” یا به بیان دیگه این راه ما رو برای بازی های آینده هم باز تر میکنه و توافق با سونی؟ حالا بیا فعلا برای اینکه یه چیزی داشته باشیم برای گفتن این رو امضا کن واگرنه فردا همینم نیستا….ما هم اصلا ضد رقابتی و مونوپولی و اینها نیستیم…قضی خودش گفت!!!
– …