علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، در یک افشاگری جنجالی، صدور 11 مجوز برای تولید موبایل ایرانی را «جُک قرن» خواند. وی معتقد است در حالی که 11 شرکت برای تولید گوشی موبایل در داخل کشور مجوز و ارز گرفتهاند، حتی قادر به تولید شیشه صفحهنمایش نیستند.
طبق اظهارات کلاهی صمدی، وامهای کلان کمبهرهای به مدعیان تولید موبایل اعطا شده است. وی به نمونهای اشاره کرد که در آن، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 360 میلیون یورو ارز به یکی از این شرکتها پرداخت کرده است. رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صدور بیمنطق مجوز برای مدعیان تولید موبایل و سپس اعطای امتیاز و ارز به آنها را مورد انتقاد قرار داد. وی پیشنهاد کرد که ابتدا از مدعیان تولید گوشی ایرانی خواسته شود تا قطعه سادهای مانند شیشه صفحهنمایش را تولید کنند و سپس برای دریافت مجوز و امتیازات این کار مراجعه نمایند.
ناتوانی تولیدکنندگان موبایل داخلی در ساخت سادهترین قطعات
اگرچه افشاگری کلاهی صمدی تازگی ندارد، اما بر کسی پوشیده نیست که تولید گوشی داخلی بیشتر یک بازی با کلمات است. در واقع، این شرکتها عمدتاً قطعات گوشیهای چینی را وارد و مونتاژ میکنند. این موضوع پیشتر نیز توسط افراد سرشناس دیگری مطرح شده بود.
وقتی صحبت از امتیاز، ارز و موارد مشابه میشود، صف طولانی متقاضیان شکل میگیرد، فارغ از اینکه موضوع تولید موبایل باشد یا واکسن. در این میان، حجم زیادی امتیاز، ارز و گاهی انحصار جابجا میشود، اما در نهایت سودی عاید مردم نمیگردد. کلاهی صمدی تأکید کرد که در شرایط محدودیت منابع ارزی کشور، تنها به یکی از این 11 شرکت، صدها میلیون یورو ارز اختصاص داده شده است.
سوءاستفاده از طرحهای حمایت از تولید داخلی، پدیدهای جدید نیست. بارها شاهد شرکتهایی بودهایم که با آوردن ماشینآلات و دعوت از خبرنگاران برای افتتاح خط تولید، فردای آن روز همه چیز را تعطیل کرده و به واردات بیدردسر از چین روی آوردهاند.
علاوه بر اتلاف منابع ملی و اعطای امتیازات ویژه، بخشی از مردم نگران هستند که شاید روزی همین گوشیهای «تولید چین، ساخت ایران» بهانهای برای کاهش واردات یا افزایش تعرفه گوشیهای خارجی شوند. البته برخی بدبینتر هستند و معتقدند که سرنوشت بازار موبایل، روزی همانند بازار خودرو خواهد شد.
فساد نهادینه شده. نظر منو منتشر کنید نترسید.
چیز تازه ای نیست تازه اینکه بچه بازیه ما موارد خیلی عمیق تر از این رو میدونیم
نمیدونم چرا عبارت «بارها شاهد شرکتهایی بودهایم که با آوردن ماشینآلات و دعوت از خبرنگاران برای افتتاح خط تولید، فردای آن روز همه چیز را تعطیل کرده و به واردات بیدردسر از چین روی آوردهاند.» برام خیلی جالب بود
بد نیست نظر آقا آرمین هم در این باره بدونیم
اگر 7 سال پیش کامنت های اینجا رو میخوندم، ی بحث خیلی روتین بود که مثلا کاربری ب اسم “دمپایی خیس”، عین همین جملات رو بنویسه و کاربری ب اسم “سید” بیاد بگه از این خبرا نیست شایعه نکنید خودتحقیرا.
بعد الان شده افشاگری تکان دهنده :)) جمع کنید.
کلا تا وقتی یه عده …. باشن همین میشه
ادم … خدا هم ازش روی برگردونده