یک بررسی و تحقیقات دوساله نشان داد که 2040 برنامه در فروشگاه گوگل مخرب، جعلی و خطرناک هستند. نکته جالب این است که برخی از آنها مجوزهای مشکوکی دارد ولی برخی دیگر به کلی باج افزار و یا نرم افزارهای مخرب به حساب می آیند. در ادامه جزییات این تحقیقات خواهیم پرداخت.
حذف بیش از 2000 بدافزار از گوگل پلی
بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شد که 1 میلیون اپلیکیشن در گوگل پلی در واقع برنامه های مشکوک هستند که قطعا مشکلاتی را برای کاربران ایجاد خواهند کرد. محققان توانسته اند با کمک شبکه های عصبی و یادگیری ماشین این 1 میلیون اپلیکیشن را بررسی نمایند. در واقع الگوریتم این تکنولوژی یافتن متون مشابه و تکراری و یا آیکون ها یکسان برنامه ها بوده که در نهایت 10000 اپلیکیشن با قابلیت بصری مشابه در این تحقیقات کشف شد. در نهایت هم با استفاده از تکنولوژی VirusTotal حدود 7246 برنامه مخرب نشانه گذاری شدند که از بین آنها 2040 آن به طور دقیق مخرب و جعلی بوده اند. علاوه بر این آمار، 1565 برنامه دارای مجوزهایی مشکوک و حساس بوده اند و 1407 برنامه از کتابخانه های تبلیغاتی ثالث بهره برده اند.
باید اشاره کنیم که برنامه های مشکوک ذکر شده یکی پس از دیگری در حال حذف هستند و البته درخواست کاربران نیز به مشکوک بودن برنامه ها، بررسی خواهد شد. البته درخواست ها هر روز بیشتر می شود و تاکنون تعلیق برنامه ها تا 66 درصد افزایش یافته است. به هر جهت در هنگام نصب برنامه ها در گوگل پلی به موارد زیر توجه داشته باشید تا گرفتار نرم افزارهای مخرب نشوید.
- به تعداد دانلودها و نظرات کاربران توجه کنید.
- به کمپانی ساخت اپلیکیشن ها دقت داشته باشید.
- به مجوزهایی که در اختیار یک اپلیکیشن قرار می دهید دقت کنید.
- به دنبال نسخه اوریجینال برنامه ها باشید.
دیدگاهتان را بنویسید