اتفاقات و حوادث ناگوار همواره در طول حیات بشر رخ داده است اما با گذشت زمان وقایع ناگوار شکل و نوع دیگری به خود گرفته و تلخ تر و دردناکتر از گذشته این اتفاقات در تاریخ رقم میخورند. حمله های تروریستی شب گذشته در پاریس نیز یکی از تاسف بار ترین وقایع تاریخ معاصر بوده اما نکته ای که در پی این واقعه و جدا از خبر های تلخ آن در اخبار به چشم می خورد شروع به کار بخشی از امکانات فیسبوک و همچنین کاربرد بخش جدید سایت توئیتر بود که برای شرایط مشابه طراحی شده بودند.
اطلاع رسانی و آگاه سازی در شرایط اضطراری یکی از مهم ترین کارها به حساب می آید. از سوی دیگر سیل عظیم اخبار و پراکندگی آنها در موضوعات و زبان های مختلف دسترسی به خبر مورد نظر را گاهی سخت میکند. در چنین شرایطی شبکه های اجتماعی در گسترش اخبار نقش بزرگی ایفا میکنند. از جمله آنها میتوان به وبسایت توئیتر اشاره کرد. سرعت ارسال اخبار و دسترسی به انواع آنها از طریق هشتگ های مربوطه توئیتر را به یکی از سریع ترین راه های اطلاع رسانی در شرایط بحرانی تبدیل کرده است. این وبسایت به تازگی با معرفی قسمت جدیدی دسترسی به اخبار مهم روزانه را کمی آسان تر هم کرده بود. زبانک (Tab) جدیدی با نام Moments به توئیتر اضافه شده است که در آن اخبار پربیننده روز با توجه به موقعیت و افراد و موضوعاتی که دنبال میکنید در آن بصورت برگزیده شده به نمایش در می آید. با این وجود همچنان دسترسی به اخبار از طریق هشتگ و اطلاع رسانی های مختلف از این طریق بسیار سریع تر به نظر میرسد. شب گذشته و پس از حملات تروریستی در پاریس مردم این شهر با استفاده از هشتگ های #PorteOuverte به معنی در های ما بروی شما باز است مشغول به پناه دادن به مردمی شدند که در کوچه و خیابان های اطراف محل های حادثه بودند.
فیسبوک نیز از پاییز سال گذشته با اضافه کردن قابلیت safety check tool تا کنون پنج بار از آن استفاده کرده است. با کمک این ابزار بعد از وقوع هر حادثه پیامی برای افراد در محل حادثه از طریق فیسبوک ارسال می شود و اشخاص با پاسخ دادن به آن بطور خودکار در صفحه فیسبوک خود پیغامی مبنی بر سلامت بودنشان ارسال میکنند. اردیبهشت ماه امسال پس از وقوع زلزله نپال فیسبوک این ابزار را فعال کرد و با کمک آن 7 میلیون نفر سلامتی خود را به 150 میلیون نفر از دوستان و آشنایان خود در فیسبوک اطلاع دادند. شب گذشته و بعد از انفجار ها و گروگانگیری تروریستی در پاریس نیز فیسبوک safety check tool را در آن مناطق فعال کرد تا شهروندان پاریس بتوانند از سلامت عزیزانشان با خبر شوند.
آنچه مسلم است پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوری های جدید همواره با هدف کمک به آسایش بشر صورت میگیرد. اما روند این رشد بیشتر به سوی رفاه و آسایش سوق پیدا کرده و توجه به امکاناتی برای کمک در مواقع بحرانی آنچنان چشمگیر بنظر نمیرسد. در هر حال فیسبوک و توئیتر در این زمینه خود را پیشگام نشان داده اند، هرچند اینگونه وقایع ناگوار نادر هستند اما انتظار میرود با وجود پیشرفت های عظیم در علوم و صنعت های گوناگون راه های بیشتری در زمینه های کاهش خطرات، جلوگیری از آسیب های بیشتر و اطلاع رسانی جهت در امان ماندن از خطرات احتمالی ایجاد گردد.
واقعا خیلی ناراحت کننده است نمی دونم چطور انسانی باید چه دلی داشته باشه اینطور جنایت ها را انجام بدن و کسانی هستند که از خانوادشون می گذره و جلوی همچین حیواناتی در می یاند زنده باد هر چی مدافع حرم
بنظرم اونا داعشی نبودن هر کسی میتونه مثل اونا صورتشون رو ببنده و ادعا کنه اهل داعشه.
مطلب خیلی خوبی بود ممنون از احساس زیبای شما
کشته شدن افراد بی گناه دیشب تو فرانسه تاسف برانگیز بود اما
از غریبی اونایی که این 5 سال توی سوریه و عراق کشته شدند ناراحتم که چرا هیچ برجی به احترامشون چراغ هاش خاموش یا روشن نشد ………
از غریبی اون کودک ایزدی که همراه مادرش با عروسکش وسط بیابان توی یه گور دست جمعی زنده زنده دفن شدند غمگینم ……….
از غریبی اون پدر عربی که به زور ازش خواستند خوانواده اش رو زنده به گور کنه اما قبول نکرد جلوی چشمش اعضای خانواده اش رو زنده به گور کردند و چند روز بعد خودش رو هم کشتند ………
از غریبی مادر اسیری که چند روز بهش غذا ندادند تا اینکه بعد اولین وعده ی غذایشش بهش گفتند گوشتی که خوردی گوشت بدن پسرت بود ……….
از غریبی آیلانی که تختخواب نرم کودکیش شد آب های سرد و تاریک مدیترانه ……..