شرکت Razer در میان دوست داران گیم بیشتر با محصولات جانبی و سخت افزار های مختلفی که در اختیار گیمرها می گذارد شناخته می شود. محصولاتی نظیر ماوس، هدست، گیم پد و مواردی نظیر آن که جذابیت زیادی در نزد PC بازان دارند. البته اعضای این شرکت به تازگی حوزه ی کاری خود را اندکی وسعت بخشیده اند و حتی هوس کرده اند که پلتفرم انحصاری بازی خود را نیز داشته باشند. محصولی به نام Razer Forge TV که شاید بتوان آن را به نوعی یک میکرو کنسول لقب داد و هدف اصلی اش استریم کردن عناوین اندروید برای مخاطبان خود است. البته این محصول همانند کنسول انویدیا شیلد قابلیت استریم کردن عناوین PC را نیز داراست و در واقع ساختار اصلی آن، ساز و کاری مشابه با کنسول مذکور دارد. حال خبر می رسد که اعضای Razer برای قدرت بخشیدن هر چه بیشتر به محصول جدیدشان، اقدام به خریداری حق و حقوق محصول شکست خورده ای به نام Ouya کرده اند. محصولی مشابه با Forge TV شرکت Razer که در واقع یکی از رقیبان آن ها در عرصه ی استریم بازی های کامپیوتری در قالب یک کنسولی خانگی بازی محسوب می شده است.
میکرو کنسول Ouya کار خود را در سال 2012 آغاز کرد و در ادامه ی راه موسس این پروژه یعنی خانم Julie Uhrman فعالیت های خود برای به عرصه رساندن ایده های درون ذهنش را از راه پروسه ی کیک استارتر دنبال کرد و مراحل بعدی را نیز با موفقیت ادامه داد. اما Ouya نتوانست انتظارات ابتدایی را آن گونه ای که باید بر آورده سازد و خیلی زود به پروژه ای شکست خورده تبدیل شد. تا جایی که در ماه آوریل امسال این خبر در همه جا پخش شد که سران این شرکت آمادگی خود را برای فروش مجموعه ی تحت سرپرستی شان اعلام کرده اند. حال این مشتری پر و پا قرص از راه رسیده و شرکت Razer روز گذشته با چسباندن نان خود به تنور، بخش های مهمی از دارایی Ouya را از آن خود ساخت. بر اساس این معامله، هسته ی اصلی کارمندان فعال در شرکت Ouya به Razer پیوستند و در کنار این امر حق و حقوق تمامی محصولات استریم شده ی این شرکت نیز در اختیار Razer قرار گرفت. با این حال نام Ouya هنوز به طور کامل از بین نرفته است و این شرکت همچنان می تواند تحت نام مذکور به انتشار بازی های اندروید برای Android TV ها و همچنین سایر کنسول ها و میکرو کنسول های مبتنی بر اندروید بپردازد. فعالیتی که البته با توجه به وضعیت بازار و چند و چون رقابت در این عرصه، ارزش چندانی هم ندارد و می توان Ouya را از هم اکنون یک شرکت فنا شده لقب داد. اگرچه پلتفرم بازی Razer یعنی Forge TV هنوز به طور رسمی آغاز به کار نکرده است، اما به محض شروع شدن رسمی فعالیت های این پلتفرم بازی، دارندگان میکرو کنسول Ouya مجبورند به پلتفرم جدید Razer کوچ کنند و دیگر قادر نخواهند بود توسط Ouya به انجام بازی های دلخواه خود بپردازند. البته Razer اعلام کرده که برای کاربران سابق Ouya تخفیفات ویژه ای را قائل خواهد شد تا آن ها بتوانند عملیات کوچ خود را به شکل بهتری به سرانجام برسانند و دستگاه Forge TV را به گونه ای راحت تر تهیه نمایند. در این میان بنیان گذار Ouya یعنی خانم Julie Uhrman نیز طی یک پیام توییتری برای شرکت Razer در ادامه ی راهی که در پیش گرفته است آرزوی موفقیت کرده و از آن ها خواسته که از میراث او به خوبی محافظت نمایند.
میکرو کنسول ورشکسته ی Ouya
جالب این جاست که چندی پیش خبر از این می رسید که کنسول جدید نینتندو که فعلاً با نام NX شناخته می شود، قرار است همانند بسیاری از رقبای حاضر در عرصه ی استریمینگ بازی های کامپیوتری، کنسولی مبتنی بر سیستم عامل اندروید باشد. امری که اعضای نینتندو، خیلی زود آن را تکذیب کرده و اعلام نمودند که نمی خواهند تجربه ی تلخ Ouya را دوباره تکرار کنند و محصول جدید خود را به نسخه ی دوم پلتفرم شکست خورده ی Ouya تبدیل نمایند! صرف نظر از این که کنسول جدید نینتندو، کنسولی مبتنی بر اندروید خواهد بود یا خیر و این که محصول جدید شرکت Razer یعنی TV Forge تا چه حد موفق عمل خواهد کرد، باید اعتراف کرد که بحث حضور بی رویه ی کنسول ها و میکرو کنسول های استریم کننده ی بازی های کامپیوتری در بازار گیم، دیگر کم کم در حال تبدیل شدن به بحثی لوس و بی معنی است و اخیراً شاهد این نکته هستیم که هر شرکت و کمپانی دست و صورت نشسته ای در حال تهیه و تولید یک دستگاه جدید استریم بازی های کامپیوتری به شکل انحصاری و اشباع کردن این بازار بی در و پیکر از محصولات ریز و درشت خود است. در واقع بازار نوین این دسته از محصولات، شخص نگارنده را بیش از هر چیز به یاد بازار اشباع شده ی کنسول های بازی در ابتدای دهه ی هشتاد میلادی می اندازد. یک بازار سست، کم رمق و بی جاذبه که مملو از سخت افزارهای گوناگون و بی مصرف بود و صنعت بازی سازی را تا آستانه ی نابودی پیش برد. حال باید منتظر ماند و دید که بالاخره این بازار کم جذبه ی استریم بازی های کامپیوتری کی قرار است به شکل رسمی پایان خود را تجربه کند و محصولات ریز و درشت حاضر در این عرصه، بالاخره برای همیشه به زباله دان تاریخ بپیوندند!
تو موس و کیبورد گیمینگ که حرف نداره باید دید تو این کنسولی که میخوان طراحی و بسازنش چکار میکنن
بیش از هر چیز رقیب کنسول nvidia shield هست
استریم کردن بازی با وجود داشتن انواع تبلتها و گوشیهایی با سخت افزار بالا برای بازی کردن در هر شرایطی این جعبه ها به عنصری غیر ضروری تبدیل شده اند که راهی جز شکست ندارند….
بنظرم میتونه یک رقیب جدی واسه کنسولی مثل psp باشه.