فیسبوک همواره به دنبال راههایی برای افزایش میزان دسترسی و کیفیت اینترنت در سراسر جهان است. چند سال پیش بود که فیسبوک هواپیمای خورشیدی مجهزی را برای انتقال اینترنت پرسرعت به مناطق دورافتاده طراحی کرد. البته این پروژه در سال 2018 متوقف شد، اما فیسبوک امروز ایدهی جدیدی را در سر میپروراند، اجرای یک خط انتقال داده با یک کابل غول پیکر فیبرنوری توسط NEC که بین قاره اروپا و ایالات متحده آمریکا امتداد دارد.
سرعت دادهها میتواند به نیم پتابایت بر ثانیه برسد
هدف اصلی از این طرح، بهبود سرعت انتقال داده بین این دو منطقه است. این کابل از 24 جفت فیبرنوری تشکیل شده است، که به آن قابلیت انتقال داده با سرعت “نیم پتابایت در ثانیه” را میدهد. در صورتی که طرح کاملا موفقیت آمیز باشد، این کابل تبدیل به سریعترین خط انتقال داده طولانی از نوع “کابل زیر دریایی نوری” خواهد شد.
عقد قرارداد با NEC با تجربه
فیسبوک خود مستقیما در اجرای این پروژه دخالتی ندارد، چراکه این شرکت از فناوریهای لازم برای ساخت کابل فیبرنوری موردنیاز بهرهمند نیست، به همین دلیل آنها تصمیم گرفتهاند برای اجرای این طرح با شرکت چند ملیتی ژاپنی NEC، که از دانش و تجربه کافی در این زمینه برخوردار است، قراردادی را منقعد کردهاند. شرکت NEC ادعا میکند تا کنون بیش از 300،000 کیلومتر کابل فیبرنوری ساخته است، که تقریبا معادل 8 دور کامل به دور کرهی زمین است.
200 برابر ظرفیت بیشتر
فیسبوک نیز اعلام کرده این کابل فیبرنوری نسبت به کابلهایی که در دهه اول 2000 در بستر اقیانوس اطلس قرار گرفتهاند ” از 200 برابر ظرفیت بیشتر” برخوردار است، البته هنوز مشخص نیست این پروژه NEC تا چه مدت زمانی طول خواهد کشید، ولی ممکن است در آینده نزدیک شرکت NEC اطلاعات بیشتری در این زمینه منتشر کند.
به هر حال، فیسبوک قصد دارد این طرح بلند پروازانه خود را انجام دهد. بالاخره بعد از مشکلاتی که مدتی پیش برای این شرکت پیش آمد، آنها باید با بیان چنین طرحهایی بخشی از اعتبار خود را بازیابند، تا به کاربران خود سطح توان خود را یادآوری کنند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید