پیشرفت های تکنولوژیک تمامی ندارند و بخش های تحقیقاتی بسیار زیادی در سرتاسر جهان، هر روز به دنبال دستیابی به تکنیک های جدید برای پیشبرد علم هستند. خبری که امروز اعلام شد نه تنها باعث می شود رکورد کوچکترین واحد نیمه رسانا را به خود اختصاص دهد، بلکه تقریبا به مرزهای امکان پذیری ساخت قطعات نیمه رسانای کوچک رسیده است.
یک تیم تحقیقاتی بین المللی توانسته ترانزیستوری بسازد که از یک مولکول مس-فتالوسیانین، دوازده اتم انیدیوم و یک ماده پشتیبانی کننده از جنس اینیدیوم آرسناید ساخته شده است. به این دلیل از چنین مکانیزمی استفاده شده است که بتوان روشی دیگر برای ساخت ترانزیستورهایی که وظیفه کنترل جریان را بر عهده دارند پیدا کرد. در روش جدید برای مدوله کردن الکتریسیته تنها نیاز است فاصله اتم ها تغییر پیدا کند. این ترانزیستور در شرایط تقریبا خلاء و در دمایی بسیار نزدیک به صفر مطبق ساخته شده است و به همین دلیل نمی توان انتظار داشت در شرایط عادی نیز ساخت آن به همین راحتی باشد. در نتیجه هنوز برای دیدن رایانه های بسیار کوچک و پیچیده زود است و چندین سال طول خواهد کشید تا بتوان آنها را به گونه ای تولید کرد که در شرایط طبیعی نیز قابل استفاده باشند. با این حال، رسیدن به این سطح از پیشرفت نیز قابل تحسین است و نشان می دهد دانشمندان هنوز راهی بسیار طولانی برای رسیدن به محدودیت فیزیکی تجهیزات الکترونیکی در پیش دارند.
اگر اصطلاح محدودیت فیزیکی برایتان جالب است باید بگوییم 50 سال پیش قانونی به نام قانون مور به دانشمندان معرفی شد. تحت این قانون، پیچیدگی تراشه های رایانه ای با نرخ ثابتی دو برابر می شود. جالب اینجاست که در طول این مدت، همواره این قانون بدون اشکال بوده است. اخیرا گفته می شد با توجه به مشکلات حرارتی ایجاد شده در تراشه های جدید و پیچیدگی بسیار زیاد چیپ های 14 نانومتری، صنایع تولید کننده به مرزهای فیزیکی رسیده اند، اما ترانزیستورهای جدید نشان می دهند هنوز می توان به پایستگی قانون مور اطمینان داشت.
بالاخره افزایش یا کاهش؟
ازشون اتم ساختن.:D
وای ی ی اگه بتونه قدرت کافی رو بده میتونه نسل آینده ی پردازنده ها خیلی افزایش و دمای خیلی کمتری داشته باشه . وای علم چقدر زود پیشرفت میکنه;)
پیشرفت قابل ملاحظه ایه اما هنوز راه طولانی در پیش هست
از درس شیمی چیزی حالیم نمیشه.:D:D:D
چه بسر این مولکولها که نیاوردن ولی در کل عجب کشفی کردن این دانشمندا:o:o
از ترانزیستورهای قابلمه ای تا اتمی راهی دراز طی شده است و این روند ادامه خواهد داشت !!!:):)