انگلیس هر ساله به ازای هر شهروند 23.9 کیلوگرم زباله الکترونیکی تولید میکند. در همین راستا کمیته محیط زیست مجلس عوام انگلستان در گزارشی اعلام کرده که انگلستان از نظر مدیریت پسماندهای الکترونیکی از سایر کشورها بسیار عقب افتادهتر است. در ادامه اعضای کمیته به شرکتهای بزرگی مانند آمازون و اپل پیشنهاد کردند که با استفاده از برخی از روشهای نوین، از بازیافت و تعمیرات برخی قطعات منصرف شوند. در ادامه با گزارش مشروح درخواست انگلستان برای مبارزه با زباله الکترونیکی با ما همراه باشید.
بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل، این آمار فزاینده کشور انگلیس باعث شده تا این کشور مقام دوم تولید پسماندهای الکترونیکی پس از نروژ را کسب کند. بیشتر این زبالهها یا سوزانده میشوند یا به محل دفن زباله میروند، در حالی که حدود 40 درصد آنها به طور غیرقانونی به کشورهای دیگر ارسال میشوند (برای فروش یا بازیافت دوباره). در گزارش حسابرسی محیطزیست مجلس عوام انگلستان قید شده است که: “در كشورهايي كه زبالههاي الكترونيكي ما را دريافت ميكنند، غالباً با مواد شيميايي سمي در محيط شسته شده و به مردم آسيب ميرسانند.”
این گزارش شامل چه شرکتهایی میشود؟
این گزارش خاطر نشان میکند که بازارهای آنلاین دنیا (مانند آمازون و eBay) همیشه خرده فروش یا تولید کننده محسوب نمیشوند. بسیاری از محصولاتی که در انبارهای آنهاست توسط خرده فروشان شخص ثالث به فروش میرسند (حدود 50 درصد کالاهای آمازون) بدین ترتیب، این شرکتها مشمول کمک برای جمع آوری و بازیافت زبالههای الکترونیکی نمیشوند. این کمیته از آنها خواسته است تا “محصولات را جمع آوری کرده و هزینه بازیافت آنها را نیز بپردازند تا با خرده فروشان فیزیکی و تولیدکنندگان مانع انجام وظایف آنها نشود”.
همچنین این کمیته طول عمر کوتاه دستگاههای تولید شده توسط کمپانیهای مختلف را نیز مورد انتقاد قرار داد. پیرو این موضوع اعضای این کمیته از شرکتهای مختلفی که اغلب تعمیر محصولات خود را دشوار میکنند، انتقاد کرده است. آنها خاطرنشان كردند كه هزينههاي تعميرات دستگاههای اپل آنقدر گران شده كه تعويض كامل اقلام آنها از نظر اقتصادي به صرفه نیست و مشتری مجبور است تا محصول جدید را خریداری کند.
به همین خاطر در این گزارش به لزوم انجام حمایتهای قانونی برای حق تعمیر و کاهش مالیات بر ارزش افزوده خدمات تعمیراتی تاکید کردهاند. همچنین خواستار الزام همه تولیدکنندگان برای جمع آوری محصولات و تأمین هزینه بازیافت شدند. این کمیته در پایان گزارش خود افزود: “شرکتهای فناوری باید در ایجاد مدلهای تجاری پایدار و سازگار با محیط زیستی پیشگام باشند که منجر به بهره برداری بیش از حد از طبیعت و منابع طبیعی نشوند.”
سخنگوی شرکت آمازون در بیانیهای و در جواب به گزارش این کمیته اعلام کرد: “آمازون متعهد است كه زبالههای الکترونیکی را به حداقل رسانده و به مشتریان خود در استفاده مجدد، تعمیر و بازیافت محصولات كمك كند. برای مثال در دهه گذشته این شرکت از بازیافت بیش از 10،000 تن زباله الکترونیکی در انگلیس حمایت کرده است. “
نظر شما درباره درخواست انگلستان برای مبارزه با زباله الکترونیکی چیست؟ آیا شرکتها به این درخواستها عمل خواهند کرد؟
دیدگاهتان را بنویسید